Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
- iwona0042
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Zielono i kolorowo - ogród w remoncie
Alu to zdrówka życzę i pięknej prawdziwej polskiej jesieni 

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lucynko wyślę wiosną razem z innymi .
To owłosione to szałwia srebrzysta zrobiłam sadzonki i jak przeżyją to Ci dołożę do paczuszki
-- środa, 12 paź 2016, 20:25 --
Iwonko dziękuję wzajemnie
To owłosione to szałwia srebrzysta zrobiłam sadzonki i jak przeżyją to Ci dołożę do paczuszki

-- środa, 12 paź 2016, 20:25 --
Iwonko dziękuję wzajemnie

Pozdrawiam Alicja
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Już się cieszę.
Dziękuję
, kochana jesteś. 

Dziękuję

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Alu mam jakiegoś iryska od Ciebie ale nie zakwitł w tym roku
Wspominki piękne
a jak robisz sadzonki z szałwii srebrzystej ??
Różyczki
Dużo zdrówka Ci życzę i na jutro ładnej pogody

Wspominki piękne

Różyczki

Dużo zdrówka Ci życzę i na jutro ładnej pogody

- alicjad31
Tereniu to na pewno ten irysek mnie też w pierwszym roku po posadzeniu nie zakwitł irysy czasem tak mają
Ta szałwia w tym roku mi zakwitła i myślałam ,ze już po niej bo gdzieś tak wyczytałam ,ale po ścięciu suchych kwitów szałwia odżyła
I miała kilka małych przyrostów ,więc uszczknęłam tak by sadzonka miała nóżkę i wsadziłam wprost do ziemi i się przyjęły
Oby tylko przeżyły zimę .
Popatrzę jeszcze czy jakieś nowe przyrosty się pokazały to za sadzonkuje je w doniczki i do domu .
Dziękuję ja Tobie też

Ta szałwia w tym roku mi zakwitła i myślałam ,ze już po niej bo gdzieś tak wyczytałam ,ale po ścięciu suchych kwitów szałwia odżyła

I miała kilka małych przyrostów ,więc uszczknęłam tak by sadzonka miała nóżkę i wsadziłam wprost do ziemi i się przyjęły

Oby tylko przeżyły zimę .
Popatrzę jeszcze czy jakieś nowe przyrosty się pokazały to za sadzonkuje je w doniczki i do domu .
Dziękuję ja Tobie też

Pozdrawiam Alicja
- pela11
- Od: 24 sty 2015, o 00:21
Alu , napisałam i wcieło mi post ,więc piszę ponownie . Mądra jesteś kobieta , jak eM chce robić przetwory to oddaj mu pałeczkę i chwal , chwal i jeszcze raz chwal ,nawet jak wsypie soli do konfitury . Pozdrawiam i życzę poprawy pogody .
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Alicjo smutne chwile za Tobą - oby takich jak najmniej
Jak u Ciebie z wykopkami kłączy ? U mnie na półmetku ale dziś siedziałam w drobnych cebulach i sporo koszyków z liliami wykopałam bo jakoś nierówno kwitły więc czas sprawdzić .
Przebieram, podsuszam, jakiś proszek anty-chorobowy sypię i sadzę ... to nasze hobby czasami nudne i żmudne szczególnie jesienią ...

Jak u Ciebie z wykopkami kłączy ? U mnie na półmetku ale dziś siedziałam w drobnych cebulach i sporo koszyków z liliami wykopałam bo jakoś nierówno kwitły więc czas sprawdzić .
Przebieram, podsuszam, jakiś proszek anty-chorobowy sypię i sadzę ... to nasze hobby czasami nudne i żmudne szczególnie jesienią ...

- alicjad31
Elu dziękuję ,ale ktoś w rodzinie musi być mądry
Tak na poważnie to sie cieszę ,że w męża tak kulinarnie wzięło .I chwalę dzisiaj z najstarszym synem wstawili do szykowanej spiżarko przechowalni duży drewniany regał zrobiony przez męża
Będzie jeszcze jeden .
A obiad kiedyś przesolił ,ale to było bardzo dawno
Życzę zdrówka i również pogody
Krysiu mam nadzieję ,że już nic takiego się w najbliższej przyszłości nie wydarzy bo ja bardzo przeżywam .
Nic jeszcze nie wykopywałam czekam na gotową przechowalnie .oby tylko pogoda dopisała do jej skończenia .
Pracy Ci nie zazdroszczę jutro będę chciała zerwać choć częśc pozostałych owoców kiwi ,a może mąż
Mam wnuki na noc i jutro na cały dzień więc i czasu mniej .
Dobrej nocki

Tak na poważnie to sie cieszę ,że w męża tak kulinarnie wzięło .I chwalę dzisiaj z najstarszym synem wstawili do szykowanej spiżarko przechowalni duży drewniany regał zrobiony przez męża

A obiad kiedyś przesolił ,ale to było bardzo dawno

Życzę zdrówka i również pogody

Krysiu mam nadzieję ,że już nic takiego się w najbliższej przyszłości nie wydarzy bo ja bardzo przeżywam .
Nic jeszcze nie wykopywałam czekam na gotową przechowalnie .oby tylko pogoda dopisała do jej skończenia .
Pracy Ci nie zazdroszczę jutro będę chciała zerwać choć częśc pozostałych owoców kiwi ,a może mąż

Mam wnuki na noc i jutro na cały dzień więc i czasu mniej .
Dobrej nocki
Pozdrawiam Alicja
- alicjad31
Dzisiaj miało być bardzo słonecznie u mnie i ciepło ,a jest bardzo zimno taki mroźny przenikliwy wiatr .
Może to i dobrze podsuszy trochę ziemie .Dzisiaj połowa października i dalie mogłabym zacząć wykopywać chociaż z drugiej strony wolałabym ,żeby jeszcze mimo ,że już podmarzły posiedziały w ziemi .Moje canny też liznął mróz ,ale są w lepszej kondycji niż dalie bo rosną w takim miejscu ,ze bulwy raczej nie zmarzną
.
Miłego weekendu ,a ja za sprzątanie się biorę bo obudziłam sie 20min temu
I jestem bardzo za to na siebie zła .
Przed wczoraj miałam wnuki zostały na noc i babcia nie spała całą noc bo najmłodszy miał kaszelek i musiałam kontrolować czy wszystko w porządku .

a to kwitnąca szałwia srebrzysta

Dzwoneczek z którego miałam zebrać nasionka ,a gdzieś przepadł
Może to i dobrze podsuszy trochę ziemie .Dzisiaj połowa października i dalie mogłabym zacząć wykopywać chociaż z drugiej strony wolałabym ,żeby jeszcze mimo ,że już podmarzły posiedziały w ziemi .Moje canny też liznął mróz ,ale są w lepszej kondycji niż dalie bo rosną w takim miejscu ,ze bulwy raczej nie zmarzną

Miłego weekendu ,a ja za sprzątanie się biorę bo obudziłam sie 20min temu

Przed wczoraj miałam wnuki zostały na noc i babcia nie spała całą noc bo najmłodszy miał kaszelek i musiałam kontrolować czy wszystko w porządku .

a to kwitnąca szałwia srebrzysta

Dzwoneczek z którego miałam zebrać nasionka ,a gdzieś przepadł

Pozdrawiam Alicja
I u nas zimno i przenikliwe wietrzysko, na dworze tylko 4 stopnie na plusie.
Miałam plany na ogród, ale nie wiem.
Róże trzeba przykryć a tu psa nie da się na dwór wypuścić.
Alu dzwoneczek śliczny, wspomnienie lata, które niestety minęło.
Miałam plany na ogród, ale nie wiem.
Róże trzeba przykryć a tu psa nie da się na dwór wypuścić.

Alu dzwoneczek śliczny, wspomnienie lata, które niestety minęło.
- LadyK
- Od: 11 wrz 2015, o 14:31
No to szkoda tego dzwoneczka bo uroczy jest. U mnie też dziś ziąb okrutny ale mimo to co nieco w ogrodzie uprzątnęłam i powysadzałam byliny z rozsadnika bo były na ogrodzie warzywnym, który niedługo trzeba przeorać jak da, ale w końcu zaczęło siąpić to rzuciłam tą robotę i siedzę teraz z herbatką. A mimo, że dużo zrobione to jeszcze całe mnóstwo sprzątania, powoli liście z drzew już zaśmiecają wszystko.
Alu nie bądź na siebie zła, że późno wstałaś, miałaś prawo po całonocnym czuwaniu.
Alu nie bądź na siebie zła, że późno wstałaś, miałaś prawo po całonocnym czuwaniu.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Alu widocznie potrzebowałaś więcej snu, jak piszesz w nocy czuwałaś, więc musiałaś to odespać, nie złość się na siebie
u nas dziś słonka nie było, pokropiło znowu trochę, ale i tak dzień w domu spędzony bo synuś do mamusi przyjechał, ten częściej przyjeżdża bo z Berlina to ma bliżej niż ten z Dublina, miłej niedzieli Alu 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Alicjo - śliczna jest ta szałwia srebrzysta.
Już się cieszę na wiosenny podarunek.
Zastanawiam się, jak to się stało, że dzwonek zginął, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że komuś się bardzo podobał i sobie go przywłaszczył bez pozwolenia.
Ja mam podobny, tylko kwiaty fioletowo - niebieskie i ciągle jeszcze kwitnie.
Nie potrafię zebrać z niego nasionek.
Liczę na to, że sam się rozsieje, a ponieważ rośnie na skalniaku, to na pewno nie wyplewię młodziutkich sadzonek.
U mnie też dzisiaj zimno przenikliwe, ale prace działkowe zaliczyłam i teraz już głównie w odwiedziny będę na działeczkę się wybierać.
Miłej niedzieli i
choć trochę ciepełka. 

Zastanawiam się, jak to się stało, że dzwonek zginął, ale nie mogę się oprzeć wrażeniu, że komuś się bardzo podobał i sobie go przywłaszczył bez pozwolenia.

Nie potrafię zebrać z niego nasionek.

U mnie też dzisiaj zimno przenikliwe, ale prace działkowe zaliczyłam i teraz już głównie w odwiedziny będę na działeczkę się wybierać.

Miłej niedzieli i

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Aluś ,współczuję przeżyć ,człowiek tyle się ucierpi,ale cóż żyć trzeba dalej ,masz rodzinę to razem zawsze lepiej,w Twoim ogrodzie duże zmiany się szykują ,ciągle coś nowego się buduje ,kiwi masz świetne ,jakie duże są jego owoce,ja też tak czasem późno wstaję,ale najbardziej się ze mnie śmieją jak jestem na grzybach i rano zamiast zbierać grzyby to ja śpię
no i zawsze ostatnia wychodzę na grzyby,ale i tak ich przeganiam w zbieraniu
,pozdrawiam i dużo zdrówka życzę 

- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Miło patrzeć na wspominki, cudna fioletowa róża