Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Marysiu,nic sobie nie przypominam,żebyś dawała mi jakieś chryzantemy, w poczekalni też nie mam chryzantem ;:306 może komu innemu dawałaś,,u mnie też dzisiaj okropna pogoda,ale ja na malinkach byłam i soki robiłam i liście malinowe suszyłam ,teraz wzięłam się za zioła :uszy ,jutro jeszcze przyniosę malinowych liści i pokrzywę do suszenia i bluszczyk kurdybanek,pokrzywy już mam 2 większe słoiczki ,ale to mało,pozdrawiam i pięknych snów ;:19 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś przypomniałam sobie przy pierwszych wizytach chciałam Ci wcisnąć, ale Ty nie byłaś chętna chryzantemom, chociaż nie jestem pewna czy coś jednak nie wmówiłam ;:306 Ja też opierałam się tym ślicznym kwiatkom, że niby przypominają cmentarze, ale potem wesoła kolorystyka w porze powszechnej szarości po przymrozkach przekonała mnie i zakochałam się w nich. Pogoda rzeczywiście zniechęca nawet do wychodzenia do ogrodu. Zbierasz takie mokre maliny na soki? no popatrz :!: a wszyscy mówią że z takich owoców przetwory się psują ;:oj Ja jedynie objadam przechodząc obok, a nie zbieram na razie nawet winogron ;:oj Pozdrawiam i byle do wiosny ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, wczoraj też powiedziałam do M., że póki taka deszczowa pogoda to chyba nie ma szans na przymrozki. Zatem coś za coś. A jak już przyjdą piękne, słoneczne dni, to na bank będzie mroziło :(
Powiedz, czy przycinasz swoje chryzantemy? Bo ja tego nie robię i mam wrażenie, że takie chojoki wybujałe rosną...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Marysiu, czym pryskasz róże, że mają takie zdrowe liście??? I piękne kwiaty. :tan U mnie ciągle łapią jakieś choroby. ;:161
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mariolko no bo to prawda :D to jest sprawa ciśnienia :D chyba jestem gotowa na utratę dalii dla kilku słonecznych dni ;:3
Nie przycinam bo jak przycięłam rok temu to nie zdążyły zakwitnąć, ale może późno to zrobiłam. Postanowiłam poeksperymentować za rok i wiem że to obcięte wsadzone do doniczki ukorzenia się ;:333

Marysiu w tym roku absolutnie niczym nie pryskała i parę odmian ma brzydkie liście :D W minionych latach pryskałam rozcieńczonymi gnojówkami bo były mszyce, a w tym roku mszyce zdejmowałam ręcznie bo było ich niewiele. Aha jak pryskałam miedzianem brzoskwinie to trochę zostało i poszłam po różach :D
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

No mnie się wydaje, ze one powinny być przycinane, ale dość wcześnie właśnie. Pewnie zaraz na początku wegetacji?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, czytam i oczy przecieram. :roll: Ty już wiosny wołasz?! ;:124
Nic z tego. ;:14 Najpierw złota polska jesień, której jeszcze nie było. ;:110

Ja też późno przycięłam swoje chryzantemy, ale nie jestem pewna ;:185 , czy dlatego jeszcze nie zakwitły ;:218 , bo odłamane łodyżki wsadziłam do ziemi i one mają takie same pąki. ;:108
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Marysiu z wieczora, wiesz i u nas pogoda do du.., ale ja ciągle w garach siedzę, mam dość, jutro choć by nie wiem co to jadę na działkę i już, buziaki śle Marysiu i słoneczka w końcu życzę ;:196
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też chcem wiosny ;:145
Byłam w centrum ogrodowym w mojej wsi całkiem sporym i pani powiedziała ,że u niej chryzantem ogrodowych w sprzedaży nie będzie .
A z tego względu ,że nie dały rady ,styczniowe mrozy je załatwiły .
Wszędzie w ogrodach jest tak z chryzantemami .
Pozdrawiam Alicja
jagusia111

Post »

Może gdyby było więcej śniegu to dałyby radę. Czytałam, że znów ma być sucha zima, ale to jak zwykle wróżenie z fusów.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja te ,które mi zostały i te ,które dostałam okryję .
Ale trochę później by ich nie zagrzać nie potrzebnie
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Dziewczyny , co Wy z tą wiosną dzisiaj , toż jesień jeszcze się nie skończyła i piękna ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiima przed nami a potem jeszcze przeeeeeedwiośnie ,więc zapomnijcie o wiośnie i skupcie się na sadzeniu cebulowych . Jutro marsz w zagonki ,bo od tej deszczowej bezczynności wygadujecie niestworzone rzeczy . ;:108
Marysiu ,popędz Towarzystwo do roboty ,niech sadzą tulipany . ;:306
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

pela11 pisze:
Marysiu ,popędz Towarzystwo do roboty ,niech sadzą tulipany . ;:306
Jak Marysia może kogokolwiek popędzać, kiedy sama na nicniechcenie zachorowała? ;:1
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Próbowała wylicytować na Al fajne pergole ale się nie udało, przebili mnie ;:222

Mariolko ja niedawno mam chryzantemy i mało mam doświadczeń z nimi, ale podzielę kępki i pokombinuję. Niektóre są wysokie i nic na to się nie poradzi. :wink:

Lucynko jesień już była, zimę prześpię, święta i już siejemy ;:306
Poza tym wiesz :?: wołać można ale co z tego ;:131
Mam jedną dość ciemną ładna ale tak późno kwitnie, zawsze tak późno to się chyba tego nie zmieni. Hodowcy regulują naświetleniem i chyba nawożeniem :wink:

Iwonko wiem że znowu dzisiaj ryby sprawiasz ;:306 masz zdrowie, muszę jechać do sanatorium to też odzyskam wigor ;:306 Ja jutro mam dostać paczkę to też coś posadzę, a potem mam gości ogrodowych :heja No to Tobie też słoneczka i ani kropelki! ;:196

Alu no jak to przecież sezon chryzantemowy przed nami ...a 1 XI? Moje jakoś nie zmarzły, róże zmarzły na chryzantemy nie ;:219 Tylko że ja mam od forumków takie sprawdzone, co parę lat u nich i u mnie rosną :D

Aguś różnie mówią, że będzie zima wczesna i z dużymi opadami śniegu też mówią...czego to ludzie nie opowiadają ;:162

Alu nie okrywam bo ostatnio gaurę okryłam to mi przygniła i odbijała od nowa, a potem kwitła późno :wink: wystarczy już że różom muszę kopczyki robić.

Elu ja dziewczyn nie będę gonić bo ja też chcę wiosny i mam strasznego niechcieja, który pewnie zniknie jak się zrobi ciepło i przyjdzie mi te wszystkie dalie wykopać ;:202
Gdzieś wyczytała na FO o przechowywaniu dalii w dole wykopanym w ziemi i nie wiem czy tych moich mniej cennych tak nie przechowam :D

:;230 :;230 no właśnie Ela tylko będzie zap....
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu Droga, a kiedy Ty jesień widziała? A? :roll:
We wrześniu było upalne lato ;:3 ;:3 , a zaraz potem szaruga jesienna. ;:222 Babie lato musi być. ;:303

Chryzantemy rozmnażaj tak, jak pelargonie. Ja w ubiegłym roku w listopadzie kupiłam trzy przecenione, oberwałam odrosty, wsadziłam do doniczek, a wiosną ukorzenione i ładnie rozrośnięte wysadziłam do gruntu. W tym roku zrobię podobnie. Tak na wypadek, gdyby działkowe zmarzły. Tylko tym razem z tych działkowych poobrywam szczepki.

Śpij dobrze w swoim cieplutkim domku. ;:196 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”