Moje Arboretum cz.6
- karolacha
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje Arboretum cz.6
Alu one wszystkie są podobne, trzmielina to trzmielina. na 1 i 2 zdjęciu jest Płaskoogonkowa , a na 3 cim zwyczajna. Wszystkie są jesienią śliczne , ze względu na barwę liści i owoców 

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne te różowe kwiatki, jak wiosną! A Bąbelek jest tak szybki, że tylko plamka na zdjęciu wyszła na dowód dzikich harców
Pocieszny piesio, taki radosny 

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Agnieszka
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolciu masz rację sa śliczne .
Kiedy jechałam rowerem i zobaczyłam te trzmielinę to ,aż się zatrzymałam tak swym pieknem biła po oczach
Ty Karolciu jesteś już znawczynią masz je w ogrodzie i obserwujesz z wielką pasja 

Pozdrawiam Alicja
- karolacha
Tak Alu mnie piękno roślin zniewala czasem
naprawdę bywają przepiękne. Taka zwykła przydrożna trzmielina , kiedy się przebarwia i pękają owoce to można się na rowie zachwycać . ja te4ż stawałam samochodem i podziwiałam dopóki nie wykopałam sobie
A odmiany są pezerózne , lecz podobne. Moja pnąca też kwitnie obficie i jest inna chociaż podobna 
-- 12 paź 2016, o 11:21 --
Agnieszko to astry tak pięknie ubarwiają . Uważam ,ze nie ma śliczniejszych jesiennych kwiatów nad astry-Marcinki
A Bąbel to jedna radość. najbardziej się cieszy jak ukradnie coś co ja zabraniam ( niby) Rękawice jak dorwie to szaleje, podskakuje, łapie w powietrzu, robi piruety i wydaje się ,ze sie ze mnie śmieje--przechytrzyłem Cię
Radość tryska z niego 

-- 12 paź 2016, o 11:21 --
Agnieszko to astry tak pięknie ubarwiają . Uważam ,ze nie ma śliczniejszych jesiennych kwiatów nad astry-Marcinki

A Bąbel to jedna radość. najbardziej się cieszy jak ukradnie coś co ja zabraniam ( niby) Rękawice jak dorwie to szaleje, podskakuje, łapie w powietrzu, robi piruety i wydaje się ,ze sie ze mnie śmieje--przechytrzyłem Cię

- Aguss85
- Od: 21 lut 2016, o 18:34
No tak, najlepiej smakuje zakazany owoc 

"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Agnieszka
Agnieszka
- alicjad31
Karolciu ja swojej pnącej dałam złe miejsce ,a jak zobaczyłam u znajomej jak ona właśnie pięknie kwitnie to mnie ,aż skręciło ,że tak po macoszemu potraktowałam swoją .Teraz będę jej szukać odpowiedniego miejsca ,żeby dała z siebie wszystko i było ją widać z daleka 

Pozdrawiam Alicja
- karolacha
ja swoją Alu trzmielinę pnącą , posadziłam przypadkowo koło rynny , w cieniu i w byle jakim miejscu. Urosła na dach po tej rynnie i kwitnie, ale ma wiele lat 

- alicjad31
Karolciu swoja też mam wiele lat ,a miejsce w którym rośnie jest do niczego .Dostałam ja i nie wiedziałam ,że ona może byc tak piekna jak się jej pozwoli
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Karola- uwierzę! Bo ja robię dokładnie tak samo. Co roku zbieram chryzantemy z grobów bliskich i wsadzam do ogrodu. Ale tylko te drobnokwiatowe się przyjmują, przynajmniej w moich doświadczeniach. Ta z zeszłego roku też ma ładny krzaczek, ale te starsze już są rozcepirzone.
- karolacha
A widzisz Mariolu , też zabierasz do domu chryzantemy. ja kiedyś zabierałam i wsadziłam od razu do ziemi --zginęła. Teraz przechowałam w piwnicy i wsadziłam wiosną do gruntu, zobaczymy jak będą wyglądały w przyszłym roku ?
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Potwierdzam! Wielkokwiatowych nie udało mi się przezimować.kropelka pisze: Co roku zbieram chryzantemy z grobów bliskich i wsadzam do ogrodu. Ale tylko te drobnokwiatowe się przyjmują, przynajmniej w moich doświadczeniach.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Wiesz Karolka pochwalę te jesienne kolory na Twojej posiadłości, ale najbardziej to jedna podoba mi się Bąbel w tej dziwnej zwariowanej pozie, szalejący na całego, oj on nie daje się Wam nudzić 

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Iwonko, bo Bąbel ma coś po ciotce Dorotce. ADHD się rozumie. 

- karolacha
Andrzeju ja raz wielkokwiatową zabrałam i przechowałam do piwnicy. A wiosną się przyjęła w gruncie , ale urosła wyyysoko i jeszcze nie kwitnie, chociaz już drugi rok rośnie. ma pąki , ale nie zdąży ich rozwinąć jak w ub. r. wywalę ją , ale na razie daję szansę , jest jeszcze ciepło to może chociaż trochę pokaże kwiatki. A była śliczna, kremowa i tak inna . Teraz mam dwie z małymi kwiatkami i pięknie rosną, zobaczymy jak urosną w przyszłym roku kiedy przezimują już w gruncie
Bo teraz są z piwnicy 
-- 14 paź 2016, o 09:43 --
Iwonko Bąbel to mój ulubiony kwiatek
A nic a nic się nie starzeje i nie spowalnia
Ma rok a nadal jedno szaleństwo. Kradnie mi chusteczki z kieszeni, kiedy tylko kucnę a że to niby nie wolno , to takią ma dziką radosć ,że istne wariactwo. A juz jak ukradenie rekawice , czy jakąś ścierkę , to po prostu fruwa
Biega ,że wzrokiem nie nadążysz, nie mówiąc o nogach , podskakuje, podrzuca , no nie widziałam ,że piesek moze tak sie cieszyć , radować . I jak tu karać taką nie kończącą się radość

-- 14 paź 2016, o 09:43 --
Iwonko Bąbel to mój ulubiony kwiatek

- karolacha
Ciociu Dorotko to ,że Bąbel ma po ciotce ADHA to pewne, ale czy ciocia ma po Bąblu takie rozpieszczanie? noszenie na rekach
Bo dzikie harce mają Oboje
i oby jak najwięcej tej dzikości, radości życia