Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Jesienne impresje bardzo ładnie się prezentują - fajnie pochodzić po takim ogrodzie ;:168 .
Sporo jeszcze u Ciebie kolorów i dobrze, bo na dworze smutno i szaro, można by oszaleć, a tak oczy się pocieszyły kolorami :heja .
Wiadomo, że tak jest co roku, ale jednak szkoda lata, chociaż było dość wredne ;:219 .
Pozostanie nam oglądanie zdjęć i czekanie na wiosenną zieleń ;:108 .
Ciekawa jestem, czy 'działkowe' dziki wrócą, czy będziecie mieć spokój, oby ;:108 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Maryniu,spacerując po Twoim ogrodzie ma sie wrażenie ,że ogród olbrzymi ,to rzadka umiejętność tak go pokazać ,ja też nie mam dużo cebulek nowych tulipanów,jakoś mi się nie chce z nimi narabiać ,chociaż są na wiosnę piękne ,Ty masz dziki ,ja sarny ,które bardzo niszczą mi ogród chociaż ogrodzony to przeskakują swobodnie i wszystko jedzą ,najbardziej róże,maliny już dogrodziłam bardzo wysoko to są w tym roku opóźnione ,bo też wszystko było zjedzone i rosły od nowa ,masakra z tym zwierzętami ,ale nerwy uspokajam u Ciebie ,bo tak ślicznie i dużo,pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu kolorów sporo u Ciebie, no ale różyczki to sobie świetnie jeszcze poczynają, ślicznie jeszcze kwitną ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jako , że wszyscy poszukują kolorów przy panującej ostatnio szarówce i szarudze postaram się sprostać poszukującym albowiem odwiedziłam ostatnio swoje włości z aparatem oczywiście...Uwieczniłam resztki mojej letnio-jesiennej ogrodowej świetności , trochę winogron ,buraczki i koperek do mrożenia udało się jeszcze zebrać i powrót...Czekamy na lepszą aurę, lekki przymrozek już zaznaczył się na niektórych roślinach ...

Pulpa222 Aniu ;:180 Lata szkoda chyba nam wszystkim :roll: ale i odpocząć czas!.. "Pozostanie nam oglądanie zdjęć i czekanie na wiosenną zieleń"... Zgadzam się , i ja nastawiam się na oglądanie / jak większość forum / :) bo do pokazywania u mnie niczego interesującego już nie będzie ... Od lat niezmiennie bez rewolucji i nowości w ogródku a trendy na forum się zmieniają .. Ja już za tym nawet nie usiłuję nadążyć ...Choć nowości nie dla każdego znaczą to samo... ;:108 Obserwuję także powrót roślin uprawianych i znanych od dawna w tradycyjnych ogródkach.. Moda na trawnik + iglaki ;:oj skutecznie je przed laty wyrzuciły z ogrodów przydomowych..Stąd co młodsi ogrodomaniacy wspominają je tylko z babcinych ogródków...i odkrywają na nowo .

Iwonko różyczki by zapewne kwitły jeszcze obficie niestety sarny skwapliwie oczyszczają je z pąków..niedobitki jeszcze spotkać można wysoko...no i czerwonymi gardzą zauważyłam... ;:131

Marto ;:180 przeoczyłaś moje częste dość utyskiwania na sarny czyniące szkody w różach .. Tak, że znam i ja ten ból tym większy,że mam ich znacznie mniej niż Ty i szkody bardziej widoczne. :( ;:180 Tak, że nie mów, ;:oj że nerwy u mnie uspokoisz...Ogrodziłaś teren i będziesz mieć spokój ja czekam na nowe ogrodzenie ROD... ale kiedy to nastąpi...Deweloper już oczyścił dziki lasek z jednej strony drogi i przeniosły się sarny na drugą stronę..Tam też jest drugi ROD... Wczoraj skarżył mi się znajomy, że właśnie przyjechał w południe na działkę a u niego 3 sarny jak gdyby nic
kończyły zasiany poplon...Stwierdził. że już nie musi przekopywać działki na zimę...

Wczoraj u mnie...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Widzę u Ciebie sporo jesiennych astrów; teraz 'robią' kolor w ogrodzie. U mnie rosną w zbyt suchym miejscu, bo pod choiną kanadyjska, a ta 'aparatka' ma korzenie w poziomie i tam ziemia zawsze sucha.
Jesienne róże skojarzyły mi się z życiem - wyglądają jakby poszarpane, "podgryzione też zębem saren", ale się nie dają :tan .
U nas pada, już kolejny dzień. Moje tulipany - odmiany z przed 40 lat, oczywiście czerwone i mniej oczywiście - darowane :D , czekają na posadzenie. Zobaczymy, jak u mnie będą rosnąć ;:224 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Jakie energetyzujące zdjęcia. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Maryniu, jesienne widoki i na Twoich zdjęciach już są widoczne, co oczywiście niczego tym fotkom nie ujmuje. ;:333
Teraz najładniej prezentują się astry jesienne. ;:63 ;:63 No, ale to ich pora. ;:215
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Ciągle pięknie i bujnie u Ciebie, tylko paleta kolorów się zmieniła ;:167 ;:167 ;:167
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Jesień widać już chyba w wszystkich ogródkach.
Snują się pajęczyny, liście żółkną.......ech, nie ma jak lato.
Zauważyłam, że u Ciebie miskanty też nie rozpierzone jak i w wielu ogrodach.
Chyba chłodne lato trochę je opóżniło.
Mimo to u Ciebie jeszcze bardzo kolorowo. ;:215
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Mówisz Maryniu, że czerwonych nie lubią, no to chociaż czerwone Ci się dobrze trzymają różyczki, roślinki coraz bardziej jesienne barwy przybierają, no cóż zbliża się to nieuniknione, pozdrawiam Maryniu :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu zaglądam stale, ale jakoś jesienna melancholia mnie dopada i ciężko się pisze. Marcinki jeszcze w dużych kępach, ładnie kolorowe. ;:215 Kuszą mnie różowe, jak twoje, ale ta wysokość i pokładanie mnie przerażają. Ciepła życzę. :wit
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu astrów jesiennych nie wpuszczam "na pokoje"bo szkoda mi marnować na nie miejsca na rabatach przez sezon i czekać aż zakwitną do jesieni.One u mnie mają miejscówki w sieni czy też w przedpokojach :lol:
Rosną dobrze w cieniu jak i w słońcu , marcinki dodatkowo się rozsiewają . A jak przychodzi ich czas to są widoczne na działce bo niewiele roślin już może z nimi konkurować o tej porze.Taki układ mi odpowiada... ;:173
Na poprawę pogody jeszcze przyjdzie nam poczekać u mnie poprawy nie widać ,mokro, zimno i szaro.Już się znudziło...

Dorota71 ;:180 miło, że wpadasz do mnie!

Lucynko ;:196 zdjęcia mam z poniedziałku i powiedziałabym , że tej barwnej ubranej w charakterystyczne kolory jesieni jeszcze u mnie nie było..Jedynie kwiaty jesieni coraz bardziej zaakcentowane...Nawet trawy jeszcze ociągają się z kwitnieniem bo bardzo późno rozpoczęły wegetację wiosną. Oby wreszcie aura się poprawiła ;:145

Natalio bardzo jestem Ci wdzięczna za wizytę u mnie i miły komentarz ;:196

Grażynko ;:180 brzydka jesień nam nastała, u nas jeszcze takiej typowej kolorystyki nie ma,raczej wszechobecna przygnębiająca szarość króluje. ;:131 Miskanty opóźnione u mnie rzeczywiście ale widać już kłosy tuż tuż,również rozplenica opóźniona była ale zdążyła.Mam nadzieję, że i one zdążą !

Tak Iwonko czerwone mają dopiero na deser i chyba im już nie wszystkie wchodzą.. ;:oj Również odwzajemniam pozdrowienia! ;:196

Soniu wierzę Tobie bo i ja tak mam! ;:173 Marcinki o tej porze są ;:333 Nic tak nie zdobi teraz jak one no i jeszcze chryzantemy...Ale te często wymarzają natomiast marcinki - nie. Astry wysokie mogą wprowadzać chaos na rabatach bo się rozkładają ale i temu można zapobiec wczesnym latem przycinając..Ja je związuję w snopek bo mam posadzone w miejscach szczególnych . wysokie mi nie przeszkadzają i mam je nawet do czego przywiązać .
Ciepła i Tobie zyczę bo go na razie nie widać...

Obrazek

Obrazek
zebrinus "pęka" :heja a niewielką miałam nadzieję bo bardzo późno wystartował wiosną
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U nas też szarość i deszcze lub mżawki. ;:222
Jesień nie nastraja optymistycznie jak w zeszłym roku.
Szkoda, bo kolorystyka jesiennych liści jest piękna ale przy słonecznej pogodzie.
Zatem ;:3 życzę i ciepła. :wit
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Pewnie ze zaglądam! Piękny ogród, piękne zdjęcia!
Jeszcze róże u Ciebie kwitną. Marcinki nadają koloru ogrodowi. Masz piękna brunerę. Ślicznie wyglądają jej chłodne kolory. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Widzę że nadal masz sporo kwitnień, ale też masz dużo kolorowych roślin, całość daje świetny efekt ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”