Witam Kochani, jak dawno tu byłam??? ...zatęskniłam
Bywam w Waszych wątkach, ale czasu brak na wpisy. Obiecuję poprawić się
Z założeniem nowego wątku poczekam chyba do wiosny! Iwonko! dziękuję za spacer po moim ogrodzie! Ostatnie deszczowe dni nie sprzyjały mojej rwie kulszowej , ale na szczęście dzisiaj już słonecznie , więc i u mnie pojawił się uśmiech na twarzy. Andrzeju! no właśnie, ciągle eksperymentuję z odpowiednim naświetleniem zdjęć. Znawca tematu stwierdził,że są za mało doświetlone i powinnam robić w słoneczne dni. Toż to ja laik w tym temacie Pstrykam ,zmieniam kompensację , porównuję.Dzisiaj u mnie słonecznie, zatem wyskakuję zaraz do ogrodu!
Iwonko, ależ skąd??? nie ukrywam . Jutro pokażę kolejną odsłonę ogrodu,który mieni się jeszcze kolorami... nie tylko jesiennymi. Są jeszcze letnie akcenty Jurku! teraz już peruczki wyblakłe ,ale wrażenie robią przebarwiające się liście.Jeśli reflektowałbyś na sadzonkę perukowca to mogę ukorzenić / przysypię gałązkę/;:108
Dorotko! dziękuję za pochwały mojej jesieni , rzeczywiście jest piękna.Nawet nie przeszkadza mi ogrom złotych liści na orzechu . Orzech prezentuje się zjawiskowo!
..jesień przeplata się z letnimi kwitnieniami. Za oknem całkiem dobrze radzą sobie niecierpki i pelargonie! / zdjęcie zrobione przez szybę/
Rafale! brzozy dodają uroku ogrodowi. Uwielbiam je , mam ponad 20 i jeszcze dosadzam. / tym razem odmianowe/ Marzy mi się wielopienna / kilka pni wyrasta z jednego miejsca/ . Zamówiłam ,posadziłam a co wyrośnie okaże się.
Dorotko! są takie odmiany, które wyrastają od samego dolu po kilka pni. Są urocze ! nikt mi jak na razie nie potrafił podać konkretnej odmiany. Znalazłam niby w opisie ale nie wiem czy faktycznie to są te. Ceny niektórych sadzonek brzóz powalają!!! Rafale! myślałam o posadzeniu właśnie takowej na trawniku. Oczami wyobraźni już ją widzę Dla Ciebie obrazek z brzozą, z mojego ogrodu ....obiektywem namalowany