Familokowego ciag dalszy
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Utknęło mi jedno Twoje zdanie:
Im bardziej się starasz tym jest gorzej. No cóż, podpiszę się pod tym, gdyż już nie raz sprawdziło się to w życiu...
Najlepsze życzenia dla wnusi, no i dla babci też, a jakże!
Im bardziej się starasz tym jest gorzej. No cóż, podpiszę się pod tym, gdyż już nie raz sprawdziło się to w życiu...
Najlepsze życzenia dla wnusi, no i dla babci też, a jakże!
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu - Jacqueline du Pre
U mnie bardzo zimno i bardzo deszczowo.
Pogoda taka, że wrrr a ja jeszcze mam sporo do zrobienia w ogrodzie.

U mnie bardzo zimno i bardzo deszczowo.
Pogoda taka, że wrrr a ja jeszcze mam sporo do zrobienia w ogrodzie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
BEATKO teraz to juz tylko pojedyncze kwiatki pokazuje Jacquelina lecz jak zakwitnie w czerwcu to jest cała w bieli.Niestety też potrzebuje słonecznego stanowiska i pogody ,bo po deszczu wygląda jak półtora nieszczęścia.U mnie też calutka robota stoi i nie wiem kiedy sie za to zabiorę
MARIOLKO niestety to smutna prawda, bo to samo jest z dziećmi im bardziej chuchasz i dmuchasz tym bardziej chorują tak jak róże.Amelcia to moja prawnusia
cóż stara jestem
lecz jeszcze serce we mnie młode
RENIU paskudnie to mało powiedziane ta pogoda ciągnie na kości .Szkoda mi wyrzucić Chopina, bo ma ładne kwiaty ,chociaż po deszczu też nie wyglądają za rewelacyjnie to każdy wie kto go ma, lub miał.Jednak na tej rabacie taki kolos mnie drażni, a po drugie tak zamączniakowanej róży nigdy nie miałam to był szok w tym sezonie .Teraz nawet RU dostała mączniaka na młodych przyrostach
Najchętniej ścięłabym je wszystkie do ziemi
MARYŚ cóż ja na to poradzę ,że wszystkie potwory pchają mi się do ogródka i niszczą mi rośliny .Nie ma równowagi biologicznej, bo chyba nikomu nie smakują te owady kiedy sie tak mnożą.Black Jack nawet długo trzyma sie w wazonie to samo Convoitise
DOROTKO nie mam pojęcia dlaczego nie widzisz fotek bardzo mi przykro
BASIU to krocionogi http://www.trojszyk.com/krocionogi-ich- ... walczanie/

MARIOLKO niestety to smutna prawda, bo to samo jest z dziećmi im bardziej chuchasz i dmuchasz tym bardziej chorują tak jak róże.Amelcia to moja prawnusia

RENIU paskudnie to mało powiedziane ta pogoda ciągnie na kości .Szkoda mi wyrzucić Chopina, bo ma ładne kwiaty ,chociaż po deszczu też nie wyglądają za rewelacyjnie to każdy wie kto go ma, lub miał.Jednak na tej rabacie taki kolos mnie drażni, a po drugie tak zamączniakowanej róży nigdy nie miałam to był szok w tym sezonie .Teraz nawet RU dostała mączniaka na młodych przyrostach

MARYŚ cóż ja na to poradzę ,że wszystkie potwory pchają mi się do ogródka i niszczą mi rośliny .Nie ma równowagi biologicznej, bo chyba nikomu nie smakują te owady kiedy sie tak mnożą.Black Jack nawet długo trzyma sie w wazonie to samo Convoitise
DOROTKO nie mam pojęcia dlaczego nie widzisz fotek bardzo mi przykro

BASIU to krocionogi http://www.trojszyk.com/krocionogi-ich- ... walczanie/

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Dzisiaj widzę.
Pięknie jeszcze róże Ci kwitną.
A ta czarna dalia.... cudo.

A ta czarna dalia.... cudo.
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Przepiękne dalie, róże, marcinki i pięknie sie przebarwiła Pinky W. a dlaczego u mnie szybko brązowieją i9 muszę wycinać bo szpecą ? Już chcesz sadzić czosnek ?
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
No i chyba po tych deszczach i wichurach to już za bardzo nie będzie co podziwiać, ale za to mamy cudne wspomnienia na zdjęciach 

- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
'Black Jack' wart zobaczenia 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Jadziu coś o smutach wspominasz ... jesienna nostalgia dopaść może w każdej chwili.
Mnie ciężko żyć przy tak skaczącej temperaturze - wrzesień bardzo ciepły a tu nagłe ochłodzenie.
Jedynie z deszczu ciesze się ogromnie a resztę kłopotów zostawiłam na ... potem
Po tych deszczach to pewnie tylko ścinanie i zbieranie nas czeka a tak było ładnie do tej pory.
Pinky Winky wyjątkowo pięknie wybarwiona ale to dzięki odpowiedniej aurze która do tej pory im służyła.
Pozdrawiam i pogody ducha życzę .
Mnie ciężko żyć przy tak skaczącej temperaturze - wrzesień bardzo ciepły a tu nagłe ochłodzenie.
Jedynie z deszczu ciesze się ogromnie a resztę kłopotów zostawiłam na ... potem

Po tych deszczach to pewnie tylko ścinanie i zbieranie nas czeka a tak było ładnie do tej pory.
Pinky Winky wyjątkowo pięknie wybarwiona ale to dzięki odpowiedniej aurze która do tej pory im służyła.
Pozdrawiam i pogody ducha życzę .
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Jadziu, jesienna chandra dopada chyba większość z nas. Tak zazwyczaj bywa o tej porze roku. Jesteśmy zmęczone trudnym sezonem, w ogrodzie coraz mniej kolorów, dzień krótszy, do wiosny daleko, na dodatek zrobiło się paskudnie i zimno. Na szczęście jest forum i można trochę się wyżalić, więc głowa do góry - masz nas 

- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Jadziu, przesyłam Ci duuuuuuuuuuuuuuuużo słońca! Ono zawsze poprawia nastrój! 

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Witaj Jadziu.
No tymi wijami - krocionogami to mnie zaskoczyłaś. Może za mało się rozglądam, że ich nie widziałem (czasem pojedynczy gdzieś mi się pojawi) poczytałem podany link, ale że one potrafiły pociąg zatrzymać
no i "wokół fundamentów tworzyły kilkucentymetrowej grubości warstwę wijących się ?robaków?, zaatakowały w ten sposób budynki SGGW w Warszawie i bank znajdujący się na terenie uczelni, znany hotel na Mazurach, jedną z cukrowni we wschodniej Polsce, zakład przemysłu spożywczego w okolicy Kutna i różne budynki użyteczności publicznej w Sudetach"
Faktycznie problem
Piszesz, że kiepsko wyszła powtórka kwitnienia róż, no i choroby - u nas tym razem było odwrotnie - dopiero teraz złapała plamistość, a mączniaka nie było wcale.
Powtórne kwitnienie jeszcze nigdy nie było takie bogate, a ... mamy teraz trzecie kwitnienie i jeszcze mnóstwo pąków, które chyba nie zdążą się rozwinąć - no chyba, że nie będzie mrozów w październiku i listopadzie.
No tymi wijami - krocionogami to mnie zaskoczyłaś. Może za mało się rozglądam, że ich nie widziałem (czasem pojedynczy gdzieś mi się pojawi) poczytałem podany link, ale że one potrafiły pociąg zatrzymać

Faktycznie problem

Piszesz, że kiepsko wyszła powtórka kwitnienia róż, no i choroby - u nas tym razem było odwrotnie - dopiero teraz złapała plamistość, a mączniaka nie było wcale.
Powtórne kwitnienie jeszcze nigdy nie było takie bogate, a ... mamy teraz trzecie kwitnienie i jeszcze mnóstwo pąków, które chyba nie zdążą się rozwinąć - no chyba, że nie będzie mrozów w październiku i listopadzie.
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Jadziu, ten dół Cię jeszcze trzyma ?... zasyp go i wracaj do nas... 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu dalej się chandryczysz
dawaj nam jakieś kwiatki jesienne 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jadzia pewnie wnusią i robótkami zajęta.
Albo przeziębiona bidulka się leczy, teraz bardzo łatwo coś złapać.
Jadziu
i ciepełka życzę. 
Albo przeziębiona bidulka się leczy, teraz bardzo łatwo coś złapać.
Jadziu

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu martwimy się o Ciebie - odezwij się choć słówkiem
Głowa do góry jeszcze przyjdą ładne słoneczne dni i będziemy się cieszyć
ja też mam jakiego doła