Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Róże kocham,hortensje podziwiam,byliny poznaję-Annes 77

Post »

Faktycznie trawy z hortensjami to cudowne połączenie!
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Całkiem możliwe, że ten czosnek będzie wielkości główki dziecka. Ja kiedyś miałam odmianę "Christofer" i rzeczywiście był ogromny. Nie wiadomo czemu, potem wyginął.
Też mam już przygotowane dołki na róże, ale nie chciałabym wysadzać za wcześnie.
Super ten nowy pęd u Edena. Ten widok sprawia, że naprawdę aż serce rośnie. Oby takich jak najwięcej.
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Och, rzeczywiście trawy i hortensje to teraz piękne widoki.
CPM też mi chodzi po głowie już od dawna. Intryguje mnie też 'Rosenfazination'. Podglądam ja tu i tam ale nie mam wyobrażenia ani wyrobionej opinii.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Dziś jeszcze gorsza pogoda nastała ;:222 Pada non stop ...a ja wczoraj miksturę wypiłam,a potem myk do wanny z gorącą wodą,nigdy tak nie robiłam,ale chyba zawczasu mi się udało,bo dziś już nie kicham ;:333 Wierzę,że kąpiel mi pomogła i czosnek ;:215
Z kolei mój syn dziś wrócił z prawie 38 st ze szkoły.W nowej szkole wirusy i się zaczęło.Cały miesiąc katar,teraz znów coś się przyplątało.
Na wieczór też mu każę położyć się do wanny i wygrzewać ;:224 Jak było ciepło to człowiek narzekał,a teraz mi tęskno za promykami...

Aneczko CPM nie mieć to grzech ;:108 Zobacz jaka ona piękna...Kuracja trwa,ale wiesz my matki to na pięciu etatach jedziemy i nie możemy chorować...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Te złociste róże mnie kręcą to fakt ;:333

Reniu na blogu Agniszki Maciąg znalazłam masę fajnych i ciekawych sposobów jak zdrowo żyć i jak się leczyć w takich sytuacjach nagłych.Ta mikstura naprawdę działa ;:333
A Ty może masz coś sprawdzonego?
Ja trawy polubiłam,ale też długo ich nie miałam...

Iwonko ta trawka o którą pytasz...dostałam ją razu pewnego w przesyłce od dziewczyny,pisała mi wtedy co to za odmiana,a ja gapa nie zapisałam :oops:
W dołkach pewnie jeziorko się zrobi,pada non stop ;:47 Czekam na ciepełko,trzeba zakasać rękawy i sadzić cebule.Jest tego trochę,nakupowałam sporo,a teraz mam...
CPM to pięknota,zapach,czar i urok,będę jej słodziła,bo należy się jej cukier ;:oj
Nie masz miejsca,rozumiem ten fakt.Gdyby nie moja nowa rabatka w miejscu ślizgawki tez bym nie miała gdzie posadzić nowych .
Kuruję dalej,nie złamię się,ale ta nagła zmiana pogody zbierze żniwo przeziębień...

Dorotka też tak myślę ;:333

Wandziu u mnie tez czosnki giną,pewnie i te w akcji zaginą,jednak spróbuję.Ostatnio w programie "Maja w ogrodzie" widziałam jak Maja trzymała w ręce kulę czosnku,spory był,może i u mnie taki wyrośnie?
Pęd Edena budzi nadzieję,coś w tym jest,że trzeba wycinać stare pędy,wtedy pobudzamy różę do wytwarzania nowych przyrostów,a o to nam przecież chodzi...

Jolu mało kto ma Rosenfaszination.Dwa lata temu zobaczyłam na stronie szkółki niemieckiej i kliknęłam nie wiedząc nic o tej odmianie.Czasami lubię takie kinder niespodzianki.Dobrze trafiłam,bardzo ciekawa róża,ma duże kwiaty.Kwitnie non stop...

Zdjęcie z lipca

Obrazek

Tak wygląda cały krzaczek

Obrazek

Pashmina zostaje na jesień przesadzona na nową rabatkę,w końcu...

Obrazek

Złota róża to również Hanstadt R

Obrazek

Rosenfaszination

Obrazek

Miłego dnia i słonka ;:3
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Amiu stało się. Dokupiłam CPM i Giardinę. Zapłaciłam i już koniec. ;:131
CPM fantastyczna! Cieszę się ogromnie, że mnie nią skusiłaś. ;:196
W ogóle same piękności zaserwowałaś. Rosenfa...coś tam. No i Pashmina cudo nad cuda!!! ;:224
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ech Anka... przez Ciebie napaliłam się na Crown Princess Margaretha jak koń na suchara. ;:65 ;:65 ;:65 ;:65 ;:65
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, CPM to moja druga opcja na różę o ciepłej kolorystyce, dla której czeka już przygotowane miejsce. Jej konkurentem jest St Richard of Chichester i szczerze ci powiem nie mam pojęcia jaką wybrać. Trawy i hortensje to faktycznie idealne połączenie. Jedne i drugie będą cieszyły oczy aż do zimy.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Takie czosnki w Skierniewicach można było kupic po 10 zł
Wyrastają faktycznie olbrzymie kule
Ja jeszcze się nie skusiłam, ale kto wie?
Ja swoje Oczęta też musze posadzić, bo nie wiedząc czemu posadziłam je na tyle rabaty ;:223
Jeśli pogoda pozwoli zabiorę się za to w sobotę.
Ja w tym roku postawiłam na angielki. Pewnie będę żałowała, bo one u mnie do tej pory za bardzo nie rosły
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś była dosyć ciekawa pogoda słoneczko świeciło,mimo,że było chłodno.Niestety na działkę nie dotarłam,synuś znów przeziębiony,38 stopni i kurujemy się...także cebule jak leżały tak leżą i nie wiadomo,kiedy znajdą się w gruncie.Może w niedzielę albo w poniedziałek się uda? Mamy w sumie dopiero październik,niektóre dziewczyny wkopywały cebule w grudniu?

Aneczka i bardzo dobrze,że ją zamówiłaś tą Małgośkę ;:303 Mam nadzieję,że będziesz z niej zadowolona.
A masz już Jude the Obscure?

Sabinko ciekawa jestem,którą w końcu wybierzesz,obydwie mi się podobają...
Hortensje uwielbiam tak jak i róże,a trawy są wspaniałym dopełnieniem i wprowadzają harmonię do ogrodu ;:215

Gosiu 10 zł to super cena.Kupiłam na próbę,z czystej ciekawości.
Oczęta koniecznie przesadzę,miejscówka już dla nich przygotowana ;:333
Niestety nas jutro zapowiadają u nas deszcz i ma padać przez tydzień ;:145 Po co mi tyle deszczu? ja nie chcę ;:145
Ile rosną u Ciebie czasu angielki? Trzy lata już mają?

Obrazek
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu Jude de Obscure też w tym zamówieniu kliknęłam. Tak bardzo jej chciałam od wiosny, tak o niej marzyłam, ze z wrażenia od razu kliknęłam razy dwa. :lol:
Mnie udało się posadzić dzisiaj 1/4 cebul i niestety deszcz pognał mnie do domu. :oops:
I ja nie wyobrażam sobie już jesieni bez hortensji bukietowych i traw.
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ania hmm kliknęłaś 2 szt Jude? No to będzie się działo ;:333 Giardina spora rośnie,posadzisz przy pergoli?
Moja rośnie na rabacie,ale mocno ją tnę na wiosnę.
Cebule już masz posadzone częściowo,też bym chciała,plany planami i nic nie wyszło ;:222

William Morris z Leonardo da Vinci...widać jaki ten pierwszy potrafi być wybujały :uszy

Obrazek

Pashmina z 2014 roku...ale bukiet ;:oj

Obrazek
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Pashminka fantastycznie wygląda. Ależ ta róża jest cudna. ;:167 Cieezę się że ją mam i już nikomu nie zazdroszczę.
Kurujcie się z synusiem a cebule jeszcze zdążysz posadzić. przede mną też jeszcze sporo sadzenia ale znowóż mi kręgosłup nie daje zbyt długo w tej pozycji i muszę dawkować sopie po troszku tą prace.
Dziękuję za zdjęcie Williama. Całkiem niczego sobie :)
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu a jak na tym zdjęciu, w oddali, pysznią się kule hortensjowe! ;:224 Piękna fotka. ;:224
Giardinę posadzę przy kratce, która ma mi w sezonie dać trochę intymności od mojej gadatliwej sąsiadki.
Masz inne zdjęcie tego bukietu Pashminy? Takie bardziej rozwinięte kwiaty?
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Ania, kompletnie nie wiem którą pannicę wybrać ;:223 U ciebie podziwiam jedną, a u Yollandy drugą. Jak tak dalej pójdzie to kupię dwie i posadzę w jednym dołku.. niech walczą o teren :;230 :;230
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, mój William Morris już siedzi w gruncie. Kupiłam go w czerwcu w doniczce, potem dałam mu większą i tak siedział aż do ubiegłego tygodnia. Nieźle mu chyba było, bo całkiem mocno wybujał. Na kwitnienie też nie mogłam narzekać, tylko te wiotkie pędy trzeba było podwiązywać. Dałam mu miejscówkę przy siatce. Będę mogła go do niej wiązać i wtedy łatwiej da się prowadzić. Liczę na to, że po trzech sezonach raczy zmężnieć, bo kwiaty ma bardzo urodziwe ;:167 , jak to zwykle u Austinek bywa.

U mnie cbulowe także jeszcze czekają na posadzenie, a dzisiaj byłam w B i dokupiłam z przeceny jeszcze narcyzy. Mało mi było 200 szt, to kupiłam kolejne... :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”