Ogródek Gosi cz. 16
- Alania
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródek Gosi cz. 16
Ach, ten Twój trawnik 

- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Gosiu powiedz co to za róża tak obficie kwitnie?
Zawilce... jesteś z nich zadowolona? Warto kupić? Nadal nie mam żadnego jesiennego zawilca. Czas to zmienić. Tym bardziej, że bardzo mi się podobają.

Trawę masz iście katalogową. A rabaty? Zieleń jeszcze taka soczyście zielona. Jesień Cie rozpieszcza!
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Aniu, u mnie też bardzo ciepło. Niesamowita temperatura jak na tę porę roku.
Ale z deszczu bardzo się cieszę. Potrzebny bardzo. Życzę go i Tobie
Monia, trawnik okupiony hektolitrami wody
Na jednym ze zdjęć, jakby wyglądał, gdybym nie podlewała. Kawałeczek nie był podlewany, bo źle ustawiałam podlewaczkę. Ale było warto się męczyć. Nawet bałagan na rabatach wygląda nieźle.
Aniu, róża to Jazz, rewelacyjna, przepiękna, wytrzymała, zdrowa róża. Jedyna wada, co dla niektórych to to, że nie pachnie.
Zawilce wymagają wilgotnej gleby, ja mam piaski, ale mimo to jakoś u mnie przetrwały, Czasem przy zbyt mroźnych zimach potrafią wymarznąć. Kupiłam w tym roku kilka sadzonek, zobaczymy jak przetrwają.
Uwielbima je, więc pewnie będę je kupowała nawet jak wymarzną
Przyznaję, że bardzo lubię swoje jesienne rabaty, chociaż mam wrażenie, że z roku na rok wyglądają gorzej. Kiedyś były ładniejsze. Chociaż to może tylko moje wrażenie?
Musze obejrzeć stare jesienne zdjęcia
A to kilka zdjęć Jazz
Zdjęcia z zeszłego roku

Ale z deszczu bardzo się cieszę. Potrzebny bardzo. Życzę go i Tobie
Monia, trawnik okupiony hektolitrami wody
Na jednym ze zdjęć, jakby wyglądał, gdybym nie podlewała. Kawałeczek nie był podlewany, bo źle ustawiałam podlewaczkę. Ale było warto się męczyć. Nawet bałagan na rabatach wygląda nieźle.
Aniu, róża to Jazz, rewelacyjna, przepiękna, wytrzymała, zdrowa róża. Jedyna wada, co dla niektórych to to, że nie pachnie.
Zawilce wymagają wilgotnej gleby, ja mam piaski, ale mimo to jakoś u mnie przetrwały, Czasem przy zbyt mroźnych zimach potrafią wymarznąć. Kupiłam w tym roku kilka sadzonek, zobaczymy jak przetrwają.
Uwielbima je, więc pewnie będę je kupowała nawet jak wymarzną
Przyznaję, że bardzo lubię swoje jesienne rabaty, chociaż mam wrażenie, że z roku na rok wyglądają gorzej. Kiedyś były ładniejsze. Chociaż to może tylko moje wrażenie?

Musze obejrzeć stare jesienne zdjęcia
A to kilka zdjęć Jazz
Zdjęcia z zeszłego roku

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Gosiu ale dobrze się u Ciebie czuje Jazz,bukieciki jak malowane.A z boku ta różowa co to za odmiana?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu jazz z ostnicą zjawiskowo piękna.
Też czekam na deszcz, bo już mnie podlewanie nudzi.
Świetnie, że trawnik już cieszy.
Od razu ogród jakoś zdecydowanie ładniejszy.
Pod naparstnicą tyle siewek.
Czasem nawet wspólne sprzątanie z M potrzebne.
Rabaty jeszcze uporządkujesz, jak nie teraz, to wiosną. Pozdrawiam 

- Margo2
czy chodzi o tę na ostatnim zdjęciu?
To Leonardo
To Leonardo
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Gosiu cudne te Twoje różyczki
i trawniczek też
Ostatnie zdjęcie przepiękne
Ja tez czekam na deszcz bo susza straszna a on nie chce padać

Ostatnie zdjęcie przepiękne

Ja tez czekam na deszcz bo susza straszna a on nie chce padać

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. Piękne to ujęcia róż z trawkami
. Trawnik masz rewelacyjny
. Jednak Twoja praca sie opłaciła
. Pozdrawiam i życzę pięknej niedzieli
.

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Gosiu, ta róża jest bardzo podobna do Cubany... kolor i układ płatków... lubię ją, ale ciut za niska jest..
Twoja z trawą wygląda bajecznie...
Chyba gdzieś u Ciebie czytałam że lubisz Ostnice i sadzisz je wszędzie... mam ją, i wydaje mi się że też tak będę robić, bo jest naprawdę wdzięczna i taka delikatna...
Twoja z trawą wygląda bajecznie...

Chyba gdzieś u Ciebie czytałam że lubisz Ostnice i sadzisz je wszędzie... mam ją, i wydaje mi się że też tak będę robić, bo jest naprawdę wdzięczna i taka delikatna...
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Jak pięknie wyglądają te zwiewne trawki w połączeniu z różami

- Margo2
Nareszcie posprzątałam rabaty.
Nawet poprzesadzałam trochę. Teraz czekam na nowe różyczki, a potem na wiosnę na sadzenie kolejnych roślin
Aaa, zapomniałam o cebulach. Na razie mam do posadzenia 150 cebul i będą kolejne.
Czyli dzień spędziłam super.
Stwierdzam, ze rabaty mimo moje miesięcznej nieobecności w ogrodzie tak bardzo nie zarosły. Gęste sadzenie jednak robi swoje
Soniu, niestety w tym roku ostnice zawiodły i padły zimą. Rosną dopiero siewki, ale czy przetrwają zimę?
Ale bardzo mi ich tu brakuje, uwielbiałam je.
Mnie podlewanie nie to, że nudzi, ale męczy, bo trzeba pamiętać o przekładaniu węzy, a dzisiaj wychodząc z domu zapomniałam, że mam włączone. Dobrze, że syn był w domu.
Tak, naocznie stwierdziłam, że porządny trawnik to podstawa ogrodu. Niestety nie wiem jaka by nie była rabat, jeśli trawnik jest marny, to szpeci i rabatę.
W tum roku naparstnica się porządnie wysiała. Nie to co w zeszłym. Wiosną musiałam dokupować.
Teresko, szkoda, że na razie taki widoczek jak z ostatniego zdjęcia jest na rzie niemożliwy
Ostnice wymarzły. Ale róże są
Ewelinko, niedziela była piękna, bo słoneczna i pracowita
Już zapomniałam jak to fajnie zmęczyć się w ogrodzie.
Gabrysiu, Jazz ma faktycznie podobne kwiaty, ale on jest o tyle fajny, że zmienia kolor z morelki do różu. I jest wyższy
U mnie ma jakieś 100 cm.
Ostnice są przepiękne. Ta zwiewność jest niesamowita.
Monia, ostnice z rożami wyglądają rewelacyjnie
Niestety w tym roku nie mogę się nimi cieszyć, wymarzły. To jedyny problem z nimi
Ale siewki już są, liczę na to, że przetrwają zime.
A oto mój nowy trawnik

Nawet poprzesadzałam trochę. Teraz czekam na nowe różyczki, a potem na wiosnę na sadzenie kolejnych roślin
Aaa, zapomniałam o cebulach. Na razie mam do posadzenia 150 cebul i będą kolejne.

Czyli dzień spędziłam super.
Stwierdzam, ze rabaty mimo moje miesięcznej nieobecności w ogrodzie tak bardzo nie zarosły. Gęste sadzenie jednak robi swoje

Soniu, niestety w tym roku ostnice zawiodły i padły zimą. Rosną dopiero siewki, ale czy przetrwają zimę?
Ale bardzo mi ich tu brakuje, uwielbiałam je.
Mnie podlewanie nie to, że nudzi, ale męczy, bo trzeba pamiętać o przekładaniu węzy, a dzisiaj wychodząc z domu zapomniałam, że mam włączone. Dobrze, że syn był w domu.
Tak, naocznie stwierdziłam, że porządny trawnik to podstawa ogrodu. Niestety nie wiem jaka by nie była rabat, jeśli trawnik jest marny, to szpeci i rabatę.
W tum roku naparstnica się porządnie wysiała. Nie to co w zeszłym. Wiosną musiałam dokupować.
Teresko, szkoda, że na razie taki widoczek jak z ostatniego zdjęcia jest na rzie niemożliwy
Ostnice wymarzły. Ale róże są

Ewelinko, niedziela była piękna, bo słoneczna i pracowita
Już zapomniałam jak to fajnie zmęczyć się w ogrodzie.
Gabrysiu, Jazz ma faktycznie podobne kwiaty, ale on jest o tyle fajny, że zmienia kolor z morelki do różu. I jest wyższy

Ostnice są przepiękne. Ta zwiewność jest niesamowita.
Monia, ostnice z rożami wyglądają rewelacyjnie
Niestety w tym roku nie mogę się nimi cieszyć, wymarzły. To jedyny problem z nimi
Ale siewki już są, liczę na to, że przetrwają zime.
A oto mój nowy trawnik

- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj
. No , no trawnik cudny i taki gęsty, soczysty
. Gratuluję bo na radę zasłużyłaś na pochwały
. Odwaliłaś kawał dobrej roboty z tym trawnikiem
.Bardzo się cieszę, że w końcu miałaś czas i pogodę na ogród , na pewno mimo pracy odpoczęłaś w ogrodzie
. Cebulowe będą cieszyły wiosną
. Pozdrawiam
.

- Dorota71
- Od: 2 cze 2011, o 14:15
- Kontakt:
Łał, jaki trawnik. Wzorcowy!
A ta róża Jazz naprawdę świetna! Musze u nas poszukać jej i zaprosić do ogrodu skoro taka samoobsługowa.
A ta róża Jazz naprawdę świetna! Musze u nas poszukać jej i zaprosić do ogrodu skoro taka samoobsługowa.

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Margo
.
Naprawdę zaimponowałaś mi samozaparciem w walce o piękny trawnik
. Wart był całego tego zachodu, bo wygląda świetnie. Masz rację, że wyliniała trawa potrafi zniweczyć efekt nawet najładniejszych rabat
.
Trawy polubiłam, ale właściwie tylko stipy, prosa, molinie i rozplenice, bo nie wymarzają zimą i stosunkowo dobrze znoszą suszę. Już mi się nie chce wyrzucać pieniędzy na jednorazówki...
.
Natomiast chyba nie polubiłabym róży Jazz, jej kolory moim zdaniem za bardzo się gryzą, a cała jest jakby zbyt ostentacyjna
. Ale skoro Ty ją lubisz...
.
Szkoda, że skończyły się cieplutkie dzionki, prawda? Ja też mam jeszcze stosy cebul do posadzenia...
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie - Jagi

Naprawdę zaimponowałaś mi samozaparciem w walce o piękny trawnik

Trawy polubiłam, ale właściwie tylko stipy, prosa, molinie i rozplenice, bo nie wymarzają zimą i stosunkowo dobrze znoszą suszę. Już mi się nie chce wyrzucać pieniędzy na jednorazówki...

Natomiast chyba nie polubiłabym róży Jazz, jej kolory moim zdaniem za bardzo się gryzą, a cała jest jakby zbyt ostentacyjna

Szkoda, że skończyły się cieplutkie dzionki, prawda? Ja też mam jeszcze stosy cebul do posadzenia...
Pozdrawiam Cię bardzo serdecznie - Jagi
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gosiu
Jeszcze masz sporo kwitnących, pięknych róz .
A ta róża Jazz, to faktycznie rewelacyjna, przepięknie wygląda.
I tak ją chwalisz.To rozejrzę się za nią.Mi nie przeszkadza,że nie pachnie.Ważże piękna i dobrze rośnie.
róze w trawami cudnie wygladają.Może i ja jakąć sobie trawkę do nich dosadzę

Jeszcze masz sporo kwitnących, pięknych róz .
A ta róża Jazz, to faktycznie rewelacyjna, przepięknie wygląda.
I tak ją chwalisz.To rozejrzę się za nią.Mi nie przeszkadza,że nie pachnie.Ważże piękna i dobrze rośnie.
róze w trawami cudnie wygladają.Może i ja jakąć sobie trawkę do nich dosadzę