Moje Arboretum cz.6
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje Arboretum cz.6
Wy siejecie a ja rozmnażam z patyczków .Każda robi to co lubi, a do nasion nie mam serca, żeby je wysiać w doniczki i potem pielęgnować.Zawsze albo przeleję albo zasuszę i na jedno wychodzi czyli KLAPA
Lecz to frajda jak z nasionka wyrośnie potężne drzewo

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Karolinko gdybyś miała nasionka heptakodium , obieli , kielichowca chińskiego , styrakowca albo derenia Kousa lub coś z nowości to ja chętnie przygarnę i się pobawię w wysiewanie
Moja paulownia też ładnie zapączkowana
oby tylko nie było dużych mrozów .
Miłego i ciepłego dnia

Moja paulownia też ładnie zapączkowana

Miłego i ciepłego dnia

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ups, no chyba jednak pomyliłam, bo faktycznie mam katalpę
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Tereniu derenia nie mam, styrakowca zbierałam w Wojsławicach, w tym roku nie mam skoro i tak nie wyszło mi ani jedno nasionko to sobie kupiłam drzewka. Mam obielę, kielichowca ch. , heptakodium też zawiązuje nasionka , ale to sa płatki , nie wiem gdzie tam nasionko ? no ale zobaczymy 
-- 22 wrz 2016, o 14:53 --
Mariolko paulownię możesz sobie posiać

-- 22 wrz 2016, o 14:53 --
Mariolko paulownię możesz sobie posiać

- karolacha
Jadziu a ja właśnie do serca sobie wzięłam jak napisałaś ,ze wsadziłaś katalpę do wody i Ci puściła korzenie. Też wsadziłam , ale nie zdążyła puścić korzeni tylko takie białe się zaczęło a że nadchodzi zimno, to w takim stanie wsadziłam do ziemi, zobaczymy. Jak się nie przyjmie to wiosną powtórzę i nie tylko z katalpą. Już mam z patyczków inne roslinki ,ale to po jednej sztuce bo rosły w pełnym słońcu i patyczki schły. Na wiosnę posadzę patyczki tak żeby miały więcej cienia i wilgoci i na pewno się uda. Z nasionkami już raczej sie nie bawię, chyba ,ze coś wyjątkowego 

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Karola, spodobał mi się Bąbel z kombinerkami
może męskich narzędzi chłopina szybko nie zniszczy.
A w ogrodzie nadal masz pięknie i kolorowo, oby przymrozki zbyt szybko nas nie dopadły.

A w ogrodzie nadal masz pięknie i kolorowo, oby przymrozki zbyt szybko nas nie dopadły.

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Karolko, i tak podziwiam. Ja zbyt niecierpliwa, poza aksamitkami nie prowadzę siania, rozmnażanie patyczkowe też mnie nie bawi. Niektóre roślinki same sieja się jak szalone np. jeżówki i to mi odpowiada, póki ten busz kontroluję.
- karolacha
Stasiu skoro spodobały Ci sie Bąbla kombinerki to zobacz :

Dostał jeszcze młotek a spróbuj pożyczyć narzędzia , prędzej by rękę odgryzł
obie piszczą i są twardsze , w każdym razie kombinerki już sa tydzień
No to jeszcze kilka kwiatków

Owoce czy nasiona heptakodium

A tu nowy zakup, romantyczna ławeczka. Siedzę i oglądam róże, marcinki ....

Dostał jeszcze młotek a spróbuj pożyczyć narzędzia , prędzej by rękę odgryzł

No to jeszcze kilka kwiatków

Owoce czy nasiona heptakodium

A tu nowy zakup, romantyczna ławeczka. Siedzę i oglądam róże, marcinki ....

- Bufo-bufo
- Od: 26 lip 2009, o 20:31
Bardzo ładna ławka, widoki z niej też
.

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Karolinko śliczna ławeczka
Bardzo ciekawy kolorek tej chryzantemy pomarańczowej - czy ona zimuje , jest sprawdzona a może wiesz jak jej na imię
Zapytam jeszcze o tego marcinka niebieskiego , czy naprawdę ma taki śliczny kolor ?? czy aparat przekłamuje ??
Bardzo kolorowo jeszcze u Ciebie
oby jak najdłużej .
Babel uroczy

Bardzo ciekawy kolorek tej chryzantemy pomarańczowej - czy ona zimuje , jest sprawdzona a może wiesz jak jej na imię

Zapytam jeszcze o tego marcinka niebieskiego , czy naprawdę ma taki śliczny kolor ?? czy aparat przekłamuje ??
Bardzo kolorowo jeszcze u Ciebie

Babel uroczy

- karolacha
Tereniu pomarańczowa chryzantema została kupiona w ub.r. okazuje sie ,że przezimowała i kwitnie. Trochę sie zmieniła , ale jest. Ciekawe czy przezimuje kolejny rok ? A marcinki są granatowe 

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Fajna ławeczka.
Sporo u Ciebie jeszcze kwitnie, Karola -
Sporo u Ciebie jeszcze kwitnie, Karola -

- karolacha
Bea ławeczka taka sobie , ale kącik będzie ładny. Tylko przytnę bukszpan , zadbam i będzie ładny kącik. Z niego widzę rabatę różaną , którą właśnie wczoraj przerabiałam . Oboje ze Stasiem nakopaliśmy się , on nakopali. Jak się jesienią sadzi to wszystko inaczej wygląda.
Na rabacie rosły oprócz róż hortensje, mały dereń Cousa , zpstały one wykopane , kilka róż przesadzone w inne miejsca, jedna wyleciała zupełnie gdzie indziej. Rozsadziłam tez marcinki po całości żeby było jesienią kolorowo. Nie wiem czy dobrze zrobiłam znowu. Bo jak się rozrosną to znów będą tłamsić róze. Ale z marcinkami to łatwiej sobie poradzę. Jeszcze wykopie dużą hortensje, ale na razie ma pąki, chce kwitnać , nie wiem czy zdąży. Jest szeroka a mało kiedy kwitnie, No w każdym razie powinno być lepiej
A skoro otwierałam sezon w Wojsławicach to i musze zamknąć. Dzisiaj Święto Traw, będą kiermasze . Kupować to już naprawdę nie będę bo absolutnie nie mam gdzie sadzić. Ale popatrzę, napasą oczy bo sezon się kończy. Ale mgła taka ,że nie można wyjechać na razie . Foto relacje będą , pa
Na rabacie rosły oprócz róż hortensje, mały dereń Cousa , zpstały one wykopane , kilka róż przesadzone w inne miejsca, jedna wyleciała zupełnie gdzie indziej. Rozsadziłam tez marcinki po całości żeby było jesienią kolorowo. Nie wiem czy dobrze zrobiłam znowu. Bo jak się rozrosną to znów będą tłamsić róze. Ale z marcinkami to łatwiej sobie poradzę. Jeszcze wykopie dużą hortensje, ale na razie ma pąki, chce kwitnać , nie wiem czy zdąży. Jest szeroka a mało kiedy kwitnie, No w każdym razie powinno być lepiej

A skoro otwierałam sezon w Wojsławicach to i musze zamknąć. Dzisiaj Święto Traw, będą kiermasze . Kupować to już naprawdę nie będę bo absolutnie nie mam gdzie sadzić. Ale popatrzę, napasą oczy bo sezon się kończy. Ale mgła taka ,że nie można wyjechać na razie . Foto relacje będą , pa

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Zawsze z przyjemnością podglądam zabawy twojego Bąbla
Niemal na rowni z podziwianiem twojego pięknego ogrodu
Masz spore sukcesy z ukorzenianiem różnych roślinek, myślisz że warto spróbować z robinią? Moja niestety cała się złamała, a taka już duża piękna była
I kwitła trzy razy do roku 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Oj, to dużo zmian przez jedną ławeczkę na rabatach. Wprawdzie kosztowało to troszkę pracy ale potem będzie tylko piękniej.
Pogoda chyba dopisała na Wojsławice - czekam na zdjęcia.
Pogoda chyba dopisała na Wojsławice - czekam na zdjęcia.