Samosiejki pomidorów
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Wszystko o pomidorach cz. 13
Późne pojawianie się samosiejek jest najpewniej związane z głębokością na jakiej lądują nasiona po jesiennym przekopywaniu działki.
-
- 200p
- Od: 15 wrz 2013, o 21:54
kaLo - też mi się wydaje że to zależy od głębokości.
Ja co roku jakąś koktajlówkę samosiejkę miałam - nawet smaczne i bezobsługowe były, ale w tym roku jakieś g... mi z samosiejki urosło.
Pomidorki trochę większe od koktajlówki, krzak bardzo plenny, na nic nie chorował ale.... pomidory ... jeszcze zielone a już miękkie
- praktycznie sam sok z pestkami
Ochydztwo 
Ja co roku jakąś koktajlówkę samosiejkę miałam - nawet smaczne i bezobsługowe były, ale w tym roku jakieś g... mi z samosiejki urosło.
Pomidorki trochę większe od koktajlówki, krzak bardzo plenny, na nic nie chorował ale.... pomidory ... jeszcze zielone a już miękkie

Pozdrawiam, Aneta:)
- Xavierka
- 500p
- Od: 6 maja 2012, o 20:55
Samosiejki koktajlówek mnie nie interesują, bo ogólnie nie lubię takich pomidorków, ale przygotowałam sobie dużego, dojrzałego pomidora do zakopania ciekawe czy wyda w przyszłym roku samosiejki. 

Pozdrawiam
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
Najcenniejsza wiedza z własnego doświadczenia.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2013, o 16:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wyda. U mnie są wszelakie samosiejki. Ja bym go pokroiła, żeby szybciej wykiełkował. Osobiście te z szarej wyrzucałam i one wykiełkowały (ale to były od szarej w wersji paćka).