Mamy nadal piękne lato, szkoda, że takie suche, ale na to nic już się nie poradzi . Biegam z wężem po ogrodzie każdego wieczoru, ale tylko podtrzymuję wszystko przy życiu

Dzisiaj miałam przemiłych gości, szkoda, że tak krótko, ale mam nadzieję, że następne spotkania będą dłuższe

Ewo miło mi Ciebie gościć. Z tym kwitnieniem to nie jest tak różowo jak widać na zdjęciach. Pokazuję tylko te które jako tako wyglądają, reszta to obraz nędzy i rozpaczy

Zdaję sobie sprawę, że to koniec sezonu i powinnam się cieszyć z tego co kwitnie, ale jak widzę stojące golasy, to wątpliwości wracają . Jednym słowem mam różanego doła .
Nie wiem Ewo, czy sadzenie w donicy coś pomoże, róże chyba się korzenią dość głęboko. Ja swoją Mushimarę trzymałam w donicy rok czasu, a ona przez otwory wypościła długie korzenie i naprawdę miałam problem z jej wykopaniem, donice trzeba było ciąć, aby ją normalnie wsadzić. Nie przeszkadzało jej to osiągać swoje docelowe rozmiary .
Veilchenblau jest ooogroma, to różany potwór, przygotuj jej naprawdę duuużo miejsca. Moja od wiosny ubiegłego roku osiągnęła rozmiary o jakich mi się nawet nie śniło. Teraz mam problem z dwoma pozostałymi, które posadziłam przy tej samej kratce

Jadziu z kwitnieniem Jadziu jest tak jak pisałam wyżej u Ewy . Jadziu zdradź tajemnicę

Basiu, na rabacie nie tylko buziaczki się liczą, moje Bremerki co prawda schowane za W, Shakespearem i L.D.Braithwaite, ale wolałabym widzieć silny, dobrze rozgałęziony krzew, z kwiatami nie tylko na górze.
Karolinko Mushimara jest cała ciemnoczerwona, łącznie z przyrostami młodych pędów.Spód płatków też jest czerwony, ale bez "aksamitu". Rośnie silnie, pędy ma sztywne, trudno ją przyginać, chyba, że młode pędy.
Karolinko mnie wszystko jedno w sumie, jak Tobie będzie wygodniej

hahaha, mój ma odwrotnie, jak się przegrzeje sam się wyłącza

Maju, Gasparek wymiziany, właśnie leży obok mnie i przeszkadza w pisaniu, bo nie zajmuję się "pępkiem świata"
Stephanie Baronin zu Guttenberg to 3 krzaczaki, 6 krzaczków

Tolinko, rzeczywiście nie zwinęli

Dzięki za wizytę

Bremer ma piękne kwiaty, ale sam krzaczek jest wątpliwej urody

Spóbuję jeszcze wstawić kilka fotek, może się uda
Garden of Roses

Miss Fine

Queen of Sweden przerosła mojego męża

Golden Celebration

Princess of Wales

Nn-ka wielkokwiatowa, czy to może być Ingrid Bergman

Grace