Hodowla z sukcesami cieszy.

2 letnie siewki to już można je na dłużej zostawić.... zaś 3 letnie dobrze wyrośnięte to ich instrukcja obsługi sprowadza się do stwierdzenia.... postaw pod gołym niebem. Jak podlejesz ok.... jak zapomnisz nie szkodzi zawsze jakiś deszcz kiedyś się trafi.brombiel pisze:Albo trzymać w zamkniętych pojemnikach z wodą![]()
Dobrze wiedzieć, trzeba się przygotować i nauczyćbebos pisze:Kwiat Ceropegia simoneae na pewno sie rozwinie...u mnie też dopiero co debiutowała, nie dowierzałam, że da radę - bo młodziutka, a tu tadaaam...jedno cudo już przekwitło, ale następne w drodze.
A Twoja C. sandersonii to bardzo udany nabytek - juz ją chwaliłam...z czasem będziesz musiała ją odmłodzić - u mnie taka cudna i chętna była przez dwa lata...potem musiała ciąć, ale świetnie sie ukorzenia i mam ciągłość jednej z moich ulubienic
Tak roślinki rosną jak szalone, niektóre wręcz jak chwastyFiligranowa27 pisze:Cudownie szaleją roślinki.
A jak tam białasek?nazwę już znalazłaś?
Żaneto dla mnie to kwitnienie to pełne zaskoczenie... ja cały czas czekalam kiedy wreszcie zechce urosnąć choć o 1cm, a on jak skoczył to wyciągnął się szybciutko w ciągu paru dni i niespodzianka, pączki kwiatowe... na razie zakwitł jeden ale jest ich więcejpiasek pustyni pisze:No, Aguś, to cudowne cudo jest piękne, fantastyczne i oryginalne kwitnienie. Dla mnie bomba
kinia34 pisze:a ja mam takie cos tez jeszcze i to cos kwitnie i ma młode tylko się pytam czy to starczy obciac i wcisnąć do ziemi i czy robi się to teraz czy na wiosne