Ogród po 30 - stce Część III

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród po 30 - stce Część III

Post »

Jesooniu jakie te błękity cudne. ;:172
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Te floksy co jakiś czas wywołują kontrowersje. Każdy je widzi inaczej. Myślę, że gleba, światło i aparat tworzą te 'dylematy', a także wzrok patrzącego ;:224 . Ważne, że są ładne i dobrze rosną ;:108 .

Podziwiam Twoje zacięcie do ciężkich robót, tylko się obawiam, czy wieczorem podwójna porcja maści pomoże, żeby Cię rozruszać ;:185 . Wiem, że nikt by Ci tego nie wytłumaczył, bo czasem tak mamy, że właśnie dzisiaj musimy to zrobić i już. Życzę dużo zdrówka po ciężkiej harówce ;:173 .
Wiem za to, jak bardzo jesteś z siebie zadowolona :tan .
Chcesz motylka? :heja
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Mam 2 barbule klandońskie i przez to mnóstwo pszczół i trzmieli ;:oj .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

No , motylek może być.. ;:180 choć zbytnio się nie wysiliłaś bo złapać dzisiaj w kadr motylka to non problem... ;:306
Wręcz się napraszają ! :) Powiem Ci, że całkiem dobrze się mam po tej robocie i nawet jeszcze nie zległam ;:306
A zadowolona jestem i owszem...tak mnie wzięło, że musiałam to zrobić dzisiaj choć jutro chyba wpadnie syn to by to machnął... ;:131
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak też myślałam, że sprawi Ci to przyjemność. Cóż, tak już mamy ;:224 .
Wiem, że motylka złapać nie problem, ale on siedział na kwiatku mojej jedynej hortensji ;:306 . I niech ona będzie jedyna ;:223 .
Może jutro ja coś pokopię ;:131 .
Dobrej nocy ;:168 ;:19 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

dorotka350 - Dorota, nie wiem, jak to się dzieje, że robiłam listę róż całą zimę, a ostatecznie zamówiłam zupełnie inne ;:7 .
Zamówiłam takie:
Jude the Obscure, Lady of shalott, Lavender Ice, Paul Bocuse, Soul, Claire Marshall, Agnes Schillinger.
Aniu, listę masz imponującą. Dwie pierwsze też będę miała :tan
Jak Ci się trafi dobrej jakości sadzonka Lavender Ice to będziesz z niej zadowolona. Moja jest dość marna dlatego domówiłam drugą. Nie mam tylko tych dwóch ostatnich, więc będę podglądać Twoje.

Ale, ale, wpadła mi w oko Lady Emma Hamilton ;:108 To nowy nabytek? Jestem ciekawa co o niej myślisz?

Czytałam, że namyślasz się nad Summer Song? Kwiaty ma piękne, ale reszta już nie wygląda tak kolorowo :roll: . Może jeszcze to przemyśl. Mam tę odmianę trzeci sezon i drugi raz bym jej nie kupiła, a wiesz jak uwielbiam Austinki. Kwiaty nie znoszą słońca, po jednym dniu wyglądają jak skwarki. Pokrój i bardzo wiotkie pędy też pozostawiają wiele do życzenia...
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorota - Lavender Ice zamówiłam na wszelki wypadek od razu dwie :tan .
Lady Emma Hamilton jest u mnie od lata. Kupiłam w sporej donicy i teraz cały czas kwitnie. Co dalej, zobaczymy w przyszłym roku ;:224 .
Dziękuję za informację o Summer Song ;:180 - nie muszę jej koniecznie mieć, bo są inne podobne. Myślę jednak, że zamówię jeszcze tylko te:Paul Bocuse, Soul, Claire Marshall, Agnes Schillinger i będzie dość.
Szczerze mówiąc, to już i tak mam spory zamęt w głowie, co zamówiłam, co mam i co jeszcze kupić. Za dużo w tak krótkim czasie. Dobrze, że będzie więcej czasu, to sobie wszystko posegreguję i opiszę, bo pamięć płata figle, a papier wszystko wytrzyma, jak kiedyś mawiano ;:108 .
Jeszcze raz dzięki ;:173 .
Lichtkonigin Lucia
Obrazek
Gebruder Grimm
Obrazek
c.d.
Obrazek

Obrazek
Rhapsody in Blue
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nie mam pojęcia, co to może być, ale porób jej zdjęć i wrzuć do wątku identyfikacyjnego ;:333 Ta malutka też milusia i też nie wiem, co to :wink:
Róże masz urocze! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jakoś tak wychodzi, że to róże przyciągają moje oko, chociaż inne kwiaty też przecież piękne. Bracia Grimm mają taki energetyczny kolor.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

takasobie - Miłka, ta anemonowa to Purple Haze (taka przynajmniej mam etykietę) ;:131 .
Nie zależy mi aż tak na nazwie, żeby jej poszukiwać - myślałam, że ją znasz ;:168 . Róże rosną w liczbę - strach pomyśleć ;:7 .

kania - Kasiu, urodziwe są i ostatecznie są królowymi kwiatów. Trudno na nie nie patrzeć ;:108 .
Gebruder Grimm to fajna róża, a kolorek, wybitnie 'mój' :tan .

łamią się jej pędy, za ciężka :?:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Purple Haze
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Charlotte
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Faktycznie! Purple Haze! Znam ją, ale nie wpadłam, że to ona. Nie mam jej, ale może wiosną będę miała, jak Cie namówię na kawałek... ;:224
Zła jestem, bo dalie teraz mi się rozhulały i większość fajnie wygląda, a tu koniec sezonu i kolejny rok upływa...
Ale dzieje się!
Na wiosnę koniecznie szykujemy się na wymianę.
Róże masz piękne! ;:173
Miłka
JagiS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 kwie 2012, o 14:10

Post »

Aniu i Miłko!
Ta dalia to prawdopodobnie Dad's Favourite.
Purple Haze wygląda tak:

Obrazek

W razie wątpliwości sprawdźcie w necie. Ja wątpliwości raczej nie mam :uszy.

Pozdrawiam Was obie bardzo serdecznie - ;:196 Jagi
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To na pewno nie jest Dad's Favorite, bo mam i wygląda inaczej.
Ale racja, że to nie Purple Haze. Zasugerowałam się i potwierdziłam. Może to raczej Blue Bayou albo Miss Sajgon.
Skąd ją Aniu masz?
Miłka
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam ją ze sklepu, ale już przy poprzedniej się okazało, że nie mam Mom Specjal tylko Mick's Peppermint. . Tak były oznakowane kapersy, przykro mi ;:174 .
Dziękuję Wam Jagi i Miłko za zainteresowanie i poprawienie nazwy, chociaż do końca nie wiem, co ona zacz ;:185 . A niech tam, dam sobie spokój z nazwami.
Obstawiam Miss Sajgon - właśnie zajrzałam do katalogu ;:173 .
Szczerze mowiąc, to mam niezły bałagan w nazwach, a dalii aż 11 karp ;:306 .
Pozdrawiam Ania
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, a jak Ci rosną barbule? W sensie wielkości, szerokości. ?
Moje dalie też już obciążone i kładą się pod ciężarem kwiatów. A pędy są u nich takie kruche, że dzisiaj podczas ratowania jednej takiej połamałam połowę krzaka. Muszę nad tym popracować w przyszłym roku.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu, ja już obdzielam kwiatami dalii sąsiadki, bo poruszam się wśród nich, jak słoń w składzie porcelany i oczywiście je łamię :oops: . Muszę pomyśleć też o podporach, bo tak nie może być ;:185 .
Barbula klandońska ma pędy ok. 0,5 m i na wysokość niewiele więcej, bo była nisko przycięta. Tu są dwie.
Zdjęcia zrobiłam teraz z okna, bo zimno, brrr ;:oj . Z lewej strony rośnie ogromna sosna żółta i to ona tak smieci suchymi igłami.
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”