Aniu Wampiry są i trzeba z nimi walczyć. To Ty musisz być ponad. Nie wiem o jakie zawiłości prawne chodzi ale może warto potknąć się o sąd? Nie zawsze są opieszałe. A jeśli w sprawie jest dziecko to tym bardziej.
Na cebule znajdziesz jeszcze miejsce? A widzę też w kolorze orange. To coś nowego.
Witaj Aniu. Sporo przeszliści ale najważniejsze są dzieci więc uważam, że podjeliście właściwą decyzję. Rozłąki nie są fajne ale na pewno z czasem będzie łatwiej. Współczuję takich wampirów bo są na świecie bardzo często w najbliższym otoczeniu. To przykre niestety. Twój ogród wygląda świetnie i zrobiłaś spore zakupy. Myślę, że za jakiś czas działka znów będzie Ci sprawiać frajdę. Tego Ci życzę i pozdrawiam .
Aniu, ja nie oddawałam naszych świnek. Dwa samczyki zostały uduszone przez nasze psy. Samiczki przeżyły pewnie tylko dlatego, że miały drewniany domek w klatce, w którym się schowały. Płaczu było co niemiara, i moje wielkie poczucie winy, bo wypuściłam psy z kojca, a zapomniałam, ze wcześniej wyniosłam na trawkę do ogrodu prosiaczki
Zakupy cebulkowe wypasione. Ja nawet nie wiem czy będę sadzić nowe cebulki, bo i tak nornice wszystko zeżreją...
Bietko dziękuję. Teraz już wiem, że to była jedyna właściwa decyzja.
Kropelko oj to się Wam narobiło z tymi świnkami. Nie zazdroszczę Wam tej chwili. Mam nadzieję, że już doszliście do siebie.
Cebule sadź w doniczkach. Ja tak robię. Nawet z koszyczków potrafią nornice wyżreć cebulki a z doniczek już nie.
Ewelko uwielbiam moją działkę. Wczoraj siedzenie tam dało mi bardzo dużo frajdy.
Małgoś ano wampiry... niestety... ja zazwyczaj jestem ponad... niestety teraz skutecznie ta osoba wciągnęła mnie w dół... spokojnie... nie dam się... właśnie się z niego wygramoliłam.
Kolor orange w cebulach to rzeczywiście coś nowego. Miały na opakowaniu taki fajny, sprany, delikatny odcień. W necie są już bardziej żarówiaste no ale... Myślę, że będą się świetnie komponować z ciemnymi Queen'ami, fioletowymi i białymi tulipanami. Zobaczymy wiosną...
Basiu dziękuję. Mnie też brakowało Was i forum.
Anida i to się właśnie nazywa zręczne ujęcie, że wszędzie mnie pełno. A co tam! Pewnie! Bardzo lubię tu być!
Witaj Aniu. No i fajnie . Kolejne piękne fotki zaserwowalas . Dzialeczke masz cudą i sporo kwiecia kwitnie . Tak trzymać i oby jak najdłużej. Pozdrawiam .
Aniu sesja motylkowo-rozchodnikowa śliczna. Nie przejmuj się tak opuchlakami, ja jak coś robię to zawsze jednego ukatrupię. Jakaś równowaga musi być w przyrodzie. Czasem coś popodgryzaja, ale nie ma na nie sposobu, tak jak na nornice. Wszystkim roślinom nie dadzą rady. Ściskam cię serdecznie, mnie dziś mój wampir wyssał z chęci do życia i poszedł zadowolony do domu.
Aniu..tylu jeszcze kwitnień pozazdrościć, oczywiście pozytywnie. Podziwiam róże, wszystkie piękne. Czy mogłabyś pokazać przy okazji cały krzak Laguny. Czy kwiaty tylko na górnych czy dolnych gałązkach także. Trawy i hortensje wspaniały duet. . Co do zakupów cebulowych pobijasz mnie na głowę, ja jeszcze nic...mam nadzieję że nadrobię , Pozdrawiam.
Aniu jesteś Widzisz kochana tak to już jest że nie zawsze jest tak jak byśmy sobie chcieli ,coś za coś ,a życie pokazuje co ważne i ważniejsze...wampir piszesz...emocjonalny,współczuję...ale ty taka pozytywna kobitka dasz radę niejednemu wampirowi
Widzę cebule no patrz mamy podobne gusta ja jeszcze dokupiłam Creme Upstar bardzo go lubię
Aniu, czy ogród pomógł Ci sie zrelaksować i przywrócić spokój ducha? Pięknie u Ciebie...
-- 12 wrz 2016, o 13:58 --
Ahh... Zapomniałam zapytac o te wióry rogowe. Gdzie je kupujesz Aniu? Przestudiowałam w Twoim watku porady odnośnie sadzenia róż, pytałam w wątku o wiórach (http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 1#p5658091 ) gdzie je kupić, ale nikt nie odpowiada. Nigdzie nie mogę ich znaleźć...
Aneczko oniemiałam na widok Twoich róż,przepiękne okazy i śliczne zdjęcia robisz
Już wiem co będę robić w długie zimowe wieczory...przeczytam wszystkie Twoje wątki
A teraz lecę pobuszować w necie w clematisach.Zainspirowałaś mnie Pa
Aniu, sadzę i w doniczki i w skrzynki plastikowe po owocach, ale kwitnienia niespecjalne. Stwierdziłam, że nie maja za bardzo miejsca, no i jednak to nie to samo co w grunt. Ale podłe nornice potrafią wszystko zeżreć
Mariolko u mnie tulipany tylko w donicach. Na szczęście póki co nie narzekam na jakość kwitnienia. No niestety nie zazdroszczę Ci gryzoni. Ja miałam tulipany teraz drugi sezon i już kompletnie nie wyobrażam sobie ogrodu bez nich wczesną wiosną.
Witaj Kaszko u mnie. Bardzo się cieszę, że zacne grono się powiększa. Pobuszuj w necie za clematisami... pobuszuj... tylko nie przepadnij tak jak ja kiedyś przepadłam.
Aniu -Ann_85 nie pocieszę Cię... nie mam pojęcia gdzie o tej porze roku możesz kupić wióry rogowe. Ja je kupuję tylko i wyłącznie wiosną w Lidlu. Biorę 2-3 worki i mam na cały sezon.
Udało się odzyskać radość z bytowania na działce! Uwielbiam te swoje cztery kąty!
Tolinko i ja kupiłabym Creme Upstar gdybym tylko na niego trafiła.
Staram się być pozytywną osobą ale czasami nie wyrabiam...
Zeniu wybacz ale cały krzew Laguny wygląda już tak skandalicznie, że nie mogę go pokazać. Liście ma okropne! A teraz kwitnie niewiele i tylko na końcach pędów. Liczę, że w przyszłym sezonie jak najbardziej poziome oplatanie pędów przyniesie efekty w postaci wielu krótkopędów. Poza tym moja obecnie rośnie w znacznym półcieniu. Wiosną będzie miała więcej słońca (stare drzewko owocowe do wycinki) to i zakwitnie znacznie obficiej.
Soniu opuchlaki chyba podgryzają mi korzenie jednej z Dolce Vit. Czasem wygląda jakby przywiędła a i wzrost ma gorszy niż jej siostra bliźniaczka obok. Musze ją przesadzić.
Doszłaś do siebie po ataku wampira energetycznego?
Ewelinko dziękuję. Staram się, by działeczka była ładna. Wnerwia mnie tylko metraż, bo marzą mi się większe plamy, np po trzy krzaczki róż lub nawet więcej. Niestety w ten sposób miałabym tylko kilka odmian a chce się tak dużo...
Aniu..pytałam o lagunę bo chcę ją nabyć a widząc tyle innych piękności mam coraz większy mętlik w głowie a miejsce na pnącą tylko jedno. I jak tu wybrać tą naj, naj. ..no jak. . U ciebie ciągle kwitnąco i pięknie.
Aneczko doczytałam o wiórach rogowych.I wszystko nimi podsypujesz,nadają się do każdego rodzaju roślin? Tylko ich używasz? Jak duże worki kupujesz w Lidlu i czy drogie one są? Sporo pytań ale też bym chciała ich używać