Ogród Biedronki641 cz.5
- ewelkacha88
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641 cz.5
Witaj. Świetne otwarcie nowego wątku. Jesień jest bardzo kolorowa więc czas odpowiedni
. Pozdrawiam
.
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
U mnie też już się jesiennie robi ? ale zimowitów ani widu ani słychu. Może dlatego, że temperatury jednak raczej letnie ? ciągle powyżej 30°C w cieniu w dzień...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- Biedronka641

Witaj Alu patrzę i patrzę na Twoje piękności i proszę może już mówiłam nasiona kosmosu -jakoś nie mam ostatnio szczęścia do tych nasion kupiłam 2 szt za 3 zł i takie byle co a sadzę je w kole z bukszpanu bo tam pasują. Mam jeszcze pytanie w wątku z 9 września/ bordo i niebieskie to??????/ ma liście jak szałwia ?????. Zakupy u P. Malskiego zrobiłam ale bez białego bo nie wiedział gdzie ma posadzony obiecał w przyszłym roku.Ale jeździłam z przygodami bo coś się za samochodem dymiło aż mi powiedział pan który naprawiał sam na poboczu że olej ucieka z przewodu. Wróciłam i syn na drugi dzień dał do naprawy. Myślałam że sam. się zapali. A tu żar lał się z nieba. pozdrawiam

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alu
nie zdążyłam na pierwszą stronę ,przepraszam , ostatnio jakoś tak się opuściłam
U Ciebie już marcinki pokazują pierwsze kwiatki , ja muszę sprawdzić czy moje też .
U Ciebie już marcinki pokazują pierwsze kwiatki , ja muszę sprawdzić czy moje też .
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Moje marcinki też już kwitną , rozwinęły się błyskawicznie! Rabata ukończona ? Trochę za sucho i za ciepło na przesadzania, chyba...Deszcz zapowiada się około soboty w regionie... dobre i to!

- Biedronka641

Witam.
Nadal grzeje, deszczu nie ma. A pracy w ogrodzie sporo.
maryna45m Marysiu już rozmawiałyśmy o kosmosie . Będziesz mieć nasiona.
Nie bardzo wiem o co pytasz. Bordowe to żółwik ukośny a niebieskie to szałwia omączona jednoroczna. Z przygodami ,ale wróciłaś z zakupami.
Musisz pojechać jeszcze raz,ale w porze kwitnienia.
Gieniu witaj. A za co przepraszasz? Teraz czas na prace ogrodowe i forum milknie
Ja sama nie jestem często na forum, bo w ogrodzie dużo pracy.Tak marcinki zaczynają kwitnienie.
Maryniu niestety nie ukończona.Już nie sadzę ,gdzie popadnie tylko wszystko ma być jak należy.Trochę swoich niebieskości przesadziłam,ale jest nadal upalnie,więc w obawie o ewentualne utraty roślin wstrzymałam przesadzenia. Zresztą zamówiłam troszkę nowych roślin i jak dotrą będzie mi łatwiej dokończyć wszystko. Niestety jak na wrzesień to nadal bardzo grzeje i sucho jest bardzo. Już by się deszcz przydał.

Barbula

Hosty jedne zmieniają kolor.Inne nie.

Nadal grzeje, deszczu nie ma. A pracy w ogrodzie sporo.
maryna45m Marysiu już rozmawiałyśmy o kosmosie . Będziesz mieć nasiona.
Nie bardzo wiem o co pytasz. Bordowe to żółwik ukośny a niebieskie to szałwia omączona jednoroczna. Z przygodami ,ale wróciłaś z zakupami.
Gieniu witaj. A za co przepraszasz? Teraz czas na prace ogrodowe i forum milknie
Maryniu niestety nie ukończona.Już nie sadzę ,gdzie popadnie tylko wszystko ma być jak należy.Trochę swoich niebieskości przesadziłam,ale jest nadal upalnie,więc w obawie o ewentualne utraty roślin wstrzymałam przesadzenia. Zresztą zamówiłam troszkę nowych roślin i jak dotrą będzie mi łatwiej dokończyć wszystko. Niestety jak na wrzesień to nadal bardzo grzeje i sucho jest bardzo. Już by się deszcz przydał.

Barbula

Hosty jedne zmieniają kolor.Inne nie.

- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alu teraz dużo pracy a potem nic już nie będzie kwitło i też mało ludzi będzie na forum.
Nie cierpię takich upałów , ale od jutro chłodniej
Nie cierpię takich upałów , ale od jutro chłodniej
- TerDob

- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witaj Alu
i ja się wpisuję żebym mogła podziwiać Twój piękny ogród
Marcinki już ślicznie kwitną u mnie też już zaczynają
Barbula to piękna rośliną ma teraz swoje pięć minut
A kosmos przepiękny
Pozdrawiam i deszczyku życzę .
Marcinki już ślicznie kwitną u mnie też już zaczynają
Barbula to piękna rośliną ma teraz swoje pięć minut
A kosmos przepiękny
Pozdrawiam i deszczyku życzę .
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Alu
No proszę ile piękności jeszcze u Ciebie kwitnie
Rabatkę pięknie przygotowałaś pod roślinki na pewno dobrze będą w niej sie czuły .
Życzę Ci dużo zdrowia i siły i deszczyku
No proszę ile piękności jeszcze u Ciebie kwitnie
Rabatkę pięknie przygotowałaś pod roślinki na pewno dobrze będą w niej sie czuły .
Życzę Ci dużo zdrowia i siły i deszczyku
Pozdrawiam Alicja
- ewelkacha88

- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. Piękne fotki
a jeżówki masz bardzo ładne no i hosty , róże i cała reszta
. Mimo ostatnich upałów czuć już po roślinach nadchodzącą jesień
. Póki co jest bardzo ładnie i oby tak było jak najdłużej. Pozdrawiam
.
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Alu ale rewolucję rozpoczynasz jesienią.
Pracuś jesteś.
Mnie w te upały nawet nie chce się wychodzić do ogrodu, jak chłodniej to już ciemno.
Narzekasz na wczesną jesień, a tu tyle kolorów. Barbula ma cudny odcień niebieskiego.
Chryzantema się rozkręca, będzie kwiecia.
Spokojnej pracy. 
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Alu nie udało się namierzyć Harlequinów ?
- Biedronka641

Witam.
Gieniu to będą wspominki.Myślę,że przez zimę i długie wieczory forum nie opustoszeje.
Ja też nie znoszę upałów. Dziś było chłodniej ale nadal ciepło. Tylko,że spędzony w pracy.
Tereniu witaj. Barbula mi się podoba o kolorowych liściach,tylko gdzie ją posadzić. Deszcz by się przydał. Na razie wszystko co nasadzam muszę podlewać.
Alu witaj .Rozwaliłam dwa trójkąty do zera. Wyrzuciłam wszystko co tam rosło . Zawsze mi było szkoda .
Teraz stopniowo przenoszę część roślin swoich i dokupuje. Może coś fajnego tam wyjdzie albo i nie.
Nawet jak będzie wolne miejsce to na siłę nic nie posadzę.Dokończę wiosną.
Wreszcie będzie luźniej. Za życzenie dziękuję .
Ewelinko jeżówki już prawie wszystkie pościnałam,bo przekwitły ale widzę,że będą nowe kwiaty. Niech kwitną jak najdłużej.
W hostach też przydało by się rozluźnienie, bo ciasno się im robi. Mam nadzieje,że jesień będzie piękna i ogród jeszcze będzie mienił się kolorami.
Soniu taką rewolucje planowałam już od dawna,ale nigdy nie mogłam się za to zabrać. Teraz mi dużo pomógł nężuś i poszło . Duże kępy mi samej było by za ciężko wykopać. Teraz wsadzanie to sama już przyjemność. Chryzantemy mam wszystkie w doniczkach, bo to nie zimujące.
Wiosną kupiłam 25 szt sadzonek u naszego kolegi i uprawiam. Może wyhoduje coś z nich na groby .
A zimujące mi prawie wszystkie wyginęły. Dziś nic nie robiłam , bo pracowałam zawodowo. Bez pracy nie ma kołaczy.
Jutro przyjedzie paczuszka to będę sadzić.
Dorciu odpowiedziałam Ci na pw. Zdobędziemy.
Może jeszcze we wrześniu.
Dziś nie mam fotek, bo przyszłam już z pracy po ciemku.
Dobrej nocy.
Gieniu to będą wspominki.Myślę,że przez zimę i długie wieczory forum nie opustoszeje.
Ja też nie znoszę upałów. Dziś było chłodniej ale nadal ciepło. Tylko,że spędzony w pracy.
Tereniu witaj. Barbula mi się podoba o kolorowych liściach,tylko gdzie ją posadzić. Deszcz by się przydał. Na razie wszystko co nasadzam muszę podlewać.
Alu witaj .Rozwaliłam dwa trójkąty do zera. Wyrzuciłam wszystko co tam rosło . Zawsze mi było szkoda .
Wreszcie będzie luźniej. Za życzenie dziękuję .
Ewelinko jeżówki już prawie wszystkie pościnałam,bo przekwitły ale widzę,że będą nowe kwiaty. Niech kwitną jak najdłużej.
Soniu taką rewolucje planowałam już od dawna,ale nigdy nie mogłam się za to zabrać. Teraz mi dużo pomógł nężuś i poszło . Duże kępy mi samej było by za ciężko wykopać. Teraz wsadzanie to sama już przyjemność. Chryzantemy mam wszystkie w doniczkach, bo to nie zimujące.
Wiosną kupiłam 25 szt sadzonek u naszego kolegi i uprawiam. Może wyhoduje coś z nich na groby .
Dorciu odpowiedziałam Ci na pw. Zdobędziemy.
Dziś nie mam fotek, bo przyszłam już z pracy po ciemku.
Dobrej nocy.