Blues w kaktusach - onectica po raz 3

Zablokowany
Awatar użytkownika
PiotrAPD
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2015, o 01:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Blues w kaktusach - onectica po raz 3

Post »

Ale Ci pięknie kwitną :D Zauważyłem, że znowu na matucanie masz pąki. Fajnie :) będę czekać aż całkiem się rozwiną to pstryknij jakąś fotkę ;:177 Podobają mi się te roślinki ;:333
No i mammillarka postanowiła Ci zakwitnąć :D Super ;:333
Pozdrawiam
Piotr
Mój wątek
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sie 2012, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kamil - problem w tym, że wszystko zapisane w kajecie i nie przerzucone do excela. Wiele razy miałam to sprawdzić, ale jeszcze nie dotarłam do tego zeszytu, jakis trudno dostępny taki 8-)
Basiu - to aż tak widać? ;:170

Dzięki, że wpadliście :D Ja do Was zaglądam regularnie, bo bez śniadania czy obiadu dzień można przeżyć, ale bez forum nie ma mowy :wink: Tylko pisać nie mam kiedy. Ale z czasem się pewnie wszystko poukłada.

Ciepło rzeczywiście bardzo! Słońca sporo, jeszcze chwila takiej pogody ma być, więc dzisiaj podlałam wszystko na robale, a żeby podlać to część ewakuowałam na zewnątrz, bo i bez wdychania dziwnych rzeczy moje życie wewnętrzne i zewnętrzne jest wystarczająco ciekawe :wink:
Bez kilku fotek się nie obyło 8-)
Choćby ta matucana - bardzo ją lubię, jak kwitnie i jak nie kwitnie, jeden z pierwszych świadomych i wymarzonych nabytków, a jak kwitnie dwoma kwiatkami, to już w ogóle ;:173
Wczoraj i dziś:

Obrazek Obrazek

I inne takie tam
Miska z pokazywaną niedawno eszewerią, i sansevieria, która się w końcu wzięła do roboty!
Zajęło jej to - bagatelka - dwa lata. Tyle kołkowała od jednego piórka.

Obrazek Obrazek

Wielkie stare grudnisko i zestaw pachyphytum. Oviferum zostało w tym roku pozbawione głównej największej odnogi w celu pobudzenia do rozkrzewiania i efekt jest taki, jak widać.
Obrazek Obrazek
Blues w kaktusach cz.aktualna Do części 1-2-3 trafisz tędy,
Zielona bonanza - różne zielone.
Awatar użytkownika
hen_s
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2010, o 15:24

Post »

bez śniadania czy obiadu dzień można przeżyć, ale bez forum nie ma mowy

Co racja to racja. :lol:

Tym razem pochwalę grudnika - tej wielkości roślina na pewno spełni oczekiwania co do kwitnienia! Koniecznie ją pokaż z kwiatami. :)
Henryk - moje kaktusy i sukulenty 1..., 8, 9,cz. 10
W tematach roślin proszę pisać na priv.
Awatar użytkownika
barbra13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 kwie 2015, o 20:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucy, no nie będę kłamać, że nie widać 8-) ;:196 . A matucana ma w sobie coś takiego, że ja też ją lubię, szczególnie tę Twoją, z dwiema fajeczkami :) .
Awatar użytkownika
Akwelan_2009
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 19:27

Post »

onectica pisze: / ... / bo bez śniadania czy obiadu dzień można przeżyć, ale bez forum nie ma mowy :wink: / ... /
- masz 100% racji, jakoś tak "ciągnie" żeby zajrzeć, zobaczyć co nowego i ciekawego słychać ;:136 .
onectica pisze:Tylko pisać nie mam kiedy. / ... /
- oj tak, tak i tu muszę się z Tobą również zgodzić, chyba godziny, a wraz z nimi również dni, "zrobiły się" jakieś takie krótkie, na nic nie mam czasu :( .
onectica pisze:Wielkie stare grudnisko / ... /
Obrazek
- na "starca" nie wygląda, raczej urodę ma młodzieńca w pełnej krasie, brakuje mu tylko trochę kolorowego "makijażu", ale już za kilkanaście tygodni, nabierze kolorowych "rumieńców", zapewne nie :wit "zapomnisz" go nam pokazać.
Pamiętaj o bliskich, jeśli chcesz by oni pamiętali o tobie !!!
Mieczysław
Sukulenty, ale nie kaktusy cz. I. cz. II. cz. III. cz. IV. cz.V
jandom1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sie 2014, o 13:02

Post »

Zielsko zielskiem, ale Matucana jak zwykle piękna ;:215 i ładne koryfanty w tle ;:108 Doceniam jednak Twoją rękę do ''zieleniny'', dla mnie to zupełnie obca bajka :D
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

Z czasem widzę wszyscy możemy sobie podać ręce. Ja też zaglądam regularnie, ale wpisuję się wtedy, gdy się nigdzie nie spieszę, nikt nie pogania, kawka zrobiona i wtedy to, co najprzyjemniejsze. Forum to Forum. Ostatnio więcej zaglądam na FB ze względu na hojowe "grupy wsparcia", ale i wpadłam też w grupę miłośników pachypodiów. O rety, jakie cuda, normalnie czuję się tam jak w matriksie ;:306 I mam widoki prosto z Madagaskaru! Niemniej FB ma to do siebie, że jest szybki, interaktywny, a na Forum jest spokój, łagodność, a przecież nie wszystko musi być takie szybkie. A że dni zrobiły się krótsze, to inna bajka.
U Ciebie jednak wcale nie widać nadchodzącej jesieni. Ciepło, pięknie, więc i kwitną - i rosną. Brawa dla Ciebie i dla roślinek ;:196
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No way! Dopóki mnie siłą nie przymuszą, to ani konta na fejsie nie założę, ani smartfona nie kupię!
I musiałaby to być naprawdę duża siła Obrazek

To tak na gorąco, bo nadrabiam zaległości 8-)
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
piasek pustyni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 11:33

Post »

A ja musiałam konto na FB założyć po jednej z imprez charytatywnych, choć nie miałam do tego serca i nadal właściwie nie patrzę na stronę główną, tylko od razu w roślinne klimaty wchodzę. A pół Forum tam znalazłam, ale to nie to, nie ma tej atmosfery co tutaj. Spoko, mnie też dopóki siłą nikt nie wygoni, będę tu się trzymać ręcamy i nogamy ;:306 Tu sobie stworzyliśmy fantastyczną rodzinkę, to już dobre kilka lat razem ;:167
Pozdrawiam - Żaneta. Madagaskar i reszta świata - aktualny cz. 5
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Też znalazłam grupę osób mniej lub bardziej aktywnych na innym forum, ale masz rację - choć też sympatycznie, to jednak nie to, co tu ;:173
Buziaczki dla Admina i jego Prawej Ręki, której imienia nie mogę wymawiać :wit
bebos
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2011, o 15:10

Post »

A wiesz dlaczego ta Twoja żywotna eszewerka jest niemożliwa :wink: ? Bo jej się nigdzie do góry nie spieszy! U mnie prawie wszystkie tworzą pieńki i uciekają z gęstymi rozetkami do góry...na razie fajnie to wygląda, ale wiem jaki jest kres... Zapewne ta Twoja var. pumila ma taką urodę...przy jakiejś okazji poproszę o odrościk :wink:
Co do FB - też musiałam założyć konto, choć wcześniej twierdziłam, że "po moim trupie", no i wsiąknęłam w ważkie sprawy...
wisnia897
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2010, o 11:08

Post »

Nawet niezła ta matukana :wink: A grudnisko podziwiam ;:167 , ja w tym roku chyba rezygnuję z ich uprawy u mnie nic mądrego z tego nie będzie :roll:
Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
Awatar użytkownika
cokolwiek
500p
500p
Od: 7 wrz 2016, o 12:44

Post »

Witam! Bardzo się cieszę że wpadłam na Twój wątek z radością przeczytałam o Twoich pierwszych krokach na forum Ja jestem nową forumowicz ką od tygodnia.Nie potrafię się tu jeszcze dobrze poruszać ale ciągle dostaję dużo słów zachęty i co dziennie lepiej mi idzie Nie jestem kolekcjonerką a miłośniczką klujących piękności Na forum trafiłam z chęci powiększenia kolekcji bo nie ukrywam że to nie lada wyzwanie.Na początku nie mogłam otworzyć żadnej karty co mnie złościło Ale jak to się mówi trening czyni mistrza.Myślałam że forumowicze wymieniają się roślinami z nadwyżek czy można coś tanio kupić Rzeczywiście tak jest tylko trzeba na to zasłużyć Będę do ciebie często zaglądać miałabym ci dużo do opowiadania Jeśli tylko chciałabyś mnie czytać.Pozdrawiam Basia
Awatar użytkownika
maryjan13
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2010, o 22:57

Post »

cokolwiek pisze: Będę do ciebie często zaglądać miałabym ci dużo do opowiadania Jeśli tylko chciałabyś mnie czytać.
A my cała reszta to co ?
My też jesteśmy ciekawi co Ci Basiu w duszy gra.
Zawsze znajdzie się ktoś kto Ci pomoże,podpowie,poradzi gdy sama nie będziesz wstanie.
Na koniec mam tylko jedną prośbę - nie uprawiaj partyzantki tak długo jak Lucy.
Marian - pozdrawiam i zapraszam.
Kwiaty kaktusów cz.1, cz.2, cz.3
Kilka roślin
Awatar użytkownika
onectica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ale Ty masz pamięć, Marian! 8-)

Basiu - zapraszam, oczywiście! Będzie mi bardzo miło ;:7
Ale tak czy owak zachęcam Cię do założenia swojego wątku, bo warto mieć w jednym miejscu spisane różne rzeczy, sama widzę po sobie, że czasem sięgam wstecz do moich wątków, żeby sobie przypomnieć jakieś daty, albo pokojarzyć fakty, a to jak 'pamiętnik' trochę :)
Szkoda tylko, że się nie da tego wszystkiego jakoś sensownie wydrukować i w segregator wsadzić, byłaby fajna pamiątka.

Beatka - rozetki uciekają, jak najbardziej, tylko potem łysieją, kładą się i obrastają mnóstwem nowych rozetek i dlatego tego nie widać.
Odrościk dla Ciebie w każdej chwili, a i mała niespodzianka też, więc daj tylko znać kiedy wysyłać :wink:
Trupem jeszcze nie planuję zostać, na razie czekam wakacji, chociaż potem już chyba pracy nie będę miała.. Ale nic to, do emerytury coraz bliżej, w końcu będę miała czas na przypilnowanie kwitnących górali ;:306

Monika - matucana miała dwa pędzle, ale się niestety minęły. A co do grudnika -to te wynalazki kolorowe też mi padają, te zwykłe, standardowe trzymają się znacznie lepiej.

A tak jest dzisiaj:

Obrazek Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje kaktusy i inne sukulenty !”