Ogród ciągle w budowie 2016

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród ciągle w budowie 2016

Post »

Kasiu - zajrzałam z rewizytą i od razu mi się przypomniało, że kiedyś często u Ciebie bywałam - pamiętam Twój ogród i zabawnego rudego kota Francka. Masz mnóstwo pięknych kwiatów - a można się uśmiechnąć o jakieś fajne zdjęcie Francka :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj . Dawno mnie u Ciebie nie było i powinnam żałować bo u Ciebie mnóstwo kwiecia ;:oj . Kurczę ile Ty masz tego wszystkiego i tak kolorowo jest u Ciebie . Dalie jak zwykle czarują a tunbergię siałam w tym roku po raz pierwszy i mi nie wzeszła :( . Może za rok spróbuję jeszcze raz bo ładna jest ;:108 . Hibiskusów też masz kilka a one teraz także zdobią ogród ;:108 . Oby wszystko kwitło jak najdłużej . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kasiu,moje uznanie ;:180 za podpisywanie zdjęć,nazwą odmiany.To jest super sprawa :!:
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Kasiu,ale się nasiedziałam w daliowym ogrodzie ,cudne one są ,zresztą nie tylko dalie ,bo i róże takie śliczne i wiele innych tworzących fantastyczną całość,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Kasiu ja jeszcze heliotrop popodziwiam, piękny egzemplarz. ;:215 Klip Daggę chyba z drabiny fotografowałaś. :wink: Dalie oczywiście cudne. ;:oj
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Śliczne masz róże, hibiskus Sanchonyo piękny, no a bylinowe u mnie się nie wiodą, to wyjątkowo kaprysny kwiat :( Wspaniała Orszelina, czy można ją w patyczka ?
Czy rośnie Ci coś z moich nasionek, bo mam małe katalpy, hibiskusy jak by co :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Kasiu, ależ piękny masz ogród! Ile cudnych dalii- nie umiem wybrać która najładniejsza. Każda podpisana z imienia-super! Hibiskusy, hortensje też rzucają się w oczy. Bardzo ładnie ;:138 ;:138 ;:138
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28

Post »

Kasiu ach te twoje dalie ;:173 Oczu oderwać nie można ;:oj A jednak musiałam, choćby po to, że móc podziwiać jeszcze hibiscusy ;:oj ... że o rożach i hortensjach nie wspomnę :D
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Piękna dalia 'Tanjoh' w różnych fazach kwitnienia! Napaliłem się na dalię 'Sorbet' w zbliżonym umaszczeniu ale skarlała od choroby i nie doczekam się jej kwiatów. Za to wreszcie pojawiły się ładniejsze kwiaty na 'York & Lancaster' :tan
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Kasiu, prawdziwy festiwal daliowy! ;:63 ;:63 Podziwiam tym bardziej, że ogromne ich ilości musisz prez zimę przechowywać, a to nie jest proste. ;:138
Powodzenia w ich uprawie. ;:196
Awatar użytkownika
wagabunga123
1000p
1000p
Od: 11 lip 2013, o 14:34

Post »

Kasiu, wszystkie dalie kwitna Ci wspaniale. Teraz jest ich czas* co widac na zdjeciach
Jeśli pot­ra­fisz o czymś marzyć, to pot­ra­fisz także te­go dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Ja oczywiście sobie wszystko ponotowałam, by do tych notatek zajrzeć na wiosnę! :wink:
Ale podziwiam również odmiany Twoich hibiscusów (to chyba tak się nazywa?)! ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21

Post »

Marysiu witaj ponownie :D Specjalnie dla Ciebie Francek po powrocie z wakacji wita się ze swoim ukochanym dekoderkiem.

Obrazek Obrazek

A na działce zaczyna irys...
Obrazek

Paulownia cała w pąkach :tan
Obrazek

A to ziarenka słoneczników z mojej "słonecznikowej ściany" - ten najmniejszy z ozdobnych...
Obrazek

Ewelinko wadą hibiskusów jest ich późne kwitnienie, ale poza tym sa cudowne i mam zamiar jeszcze kilka do siebie zaprosić :D Może nasiona tunbergii miałaś wadliwe, bo moje kiełkowały rewelacyjnie i na poczatku rosły jak szalone. Potem niestety troche rozczarowały, bo zamiast piąć sie w górę, poszła na boki.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Lodziu dziękuję, ale niestety nie znam wszystkich nazw i czasem mnie to bardzo gryzie.

Martusiu dziękuję, ale daleko mi do Twojego ogrodu ;:173 U Ciebie to dopiero jest gdzie pospacerować ;:333

Soniu heliotrop faktycznie miał piękny kwiatostan - teraz już ma kilka małych i nie robi to już wrażenia. Klip Dagga faktycznie wygląda imponująco i pięknie rośnie, wiec już zostanie w moim ogrodzie :D

Karolka u mnie bylinowe są bezobsługowe. Orszelina jeszcze malutka i nie wiem jak się ją rozmnaża, ale mozemy na wiosnę spróbować :D Nasionka rosną - musze tylko teraz się pilnować, zeby ich nie uśmiercić. ;:224

Mariolka bardzo dziękuję ;:180 Mojemu ogrodowi daleko jeszcze do osiągnięcia takiej dojrzałości jak ma Twój ;:173

Małgosiu hortensji u mnie jak na lekarstwo - jak zaczęłam liczyć, to wyszło mi, ze po tej zimie prawie 20 mi się nie obudziło... :evil: Róże to prawie wszystkie tegoroczne nasadzenia, więc na razie to pojedyńcze kwiatki. A hibiskusów ciągle mi mało i za tydzień mam zamiar powiększyć moją kolekcję :tan

Jacku Tanjoh też miała pierwsze kwiaty duże, a te teraz są dużo mniejsze, ale za to nadrabia ilością i ich wybarwieniem - tworzy naprawdę uroczy krzaczek :D Sorbet miałam w zeszłym roku, w tym się nie ujawniła i szanse na to, że przeżyła coraz bardziej maleją. U mnie miała tendencje do pokazywania środka. Pokaż swojego Y&L - mój nadal praktycznie jednobarwny.

Lucynko dziękuję :D Niestety przechowywanie to wypadkowa wielu czynników - rok temu straciłam jedną dalię, w tym roku ponad setkę. Ale człowiek uczy się na błędach i mam nadzieję, że będzie lepiej ;:108

Marlenko jeszcze nie wszystkie zakwitły, ale już zdominowały ogród :D I co najważniejsze radzą sobie przy tej suszy, bo niestety teraz tylko w weekendy ktoś je może podlać.

Miłko notuj notuj :D Ja też notuję ;:306

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Kasiu, kot wie gdzie leżeć. :;230 Tam cieplutko ma. Mój na mikroweli się rozwala.

A to:

Obrazek

.. to po prostu cudo!!! ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Kasiu. Ach te koty ;:306 one potrafią się "rozwalić" na różnych rzeczach ;:306 . Jak zobaczyłam Twoje zdjęcia to dostałam oczopląsu ;:oj ale Ty masz kolorów i tych dalii, niesamowite ;:138 . Szacun dla Ciebie bo mnie by się nie chciało wykopywać ;:224 . To jest już obsesja ;:108 taka zdrowa oczywiście ;:108 . Pozostałe rośliny równie ładne ale dalie królują u Ciebie . Możliwe, że miałam wadliwe nasiona tej tunbergii. W przyszłym sezonie też wysieję i zobaczymy co mi wyjdzie a tego . Pozdrawiam :wit .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”