Róże w moim ogrodzie

Zablokowany
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam.kolejną rózofilkę :D

która w dodatku ma Błażeja!........a ja szukam i szukam :D

piekne portfolio........a ta zółta NN to wyglada na Golden Glow.....muminek zapiszczy z radosci jak ją zobaczy w wątku róze :lol:

pozdrowienia z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Minismoku dzięki,że zajrzałaś do mojego albumiku :D ,później w necie zobaczę która to Golden Glow i porównam :D ,pozdrowienia z nad morza bardzo zimowego :cry: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Halinko

ależ super pomysł,pięknie zrobiłaś z tymi foteczkami, i pomyśl nad tym co Hania podpowiedziała, zapisz w hmf-ie.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Złocień super róża ,pnąca,zero chorób,długo kwitnie,prawie do śniegów,delikatnie pachnie,,nadaje się na pergolę,ja mam na kratce.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tesko,na razie o niczym innym nie myślę,tylko o tym żeby skończyć to co zaczęłam.Ty wiesz ile z tym roboty :?: ,fotosik się muli.Zostały mi jeszcze 4 róże,a ja nie mam już siły :roll: ,pa.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Znowu NN,rośnie do 1,5 m,nie choruje, tylko pojedyncze listki porażone plamistością,ma ciemno zielone ,dość duże liście,lekko pachnie.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek [Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek ObrazekObrazekObrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Handel,róża pnąca,ale pędy grube sztywne i rosnące pionowo,trochę różniąca się pokrojem od innych pnących.Wys do 2m,mam ją 4 rok.Plamistość chwyta,sporo liści dolnych przez ro usunęłam.bardzo dług kwitnie i dość obficie.Mam wrażenie,że nawet nie musiałaby mieć podpórek jak do pnących,nie pokłada się dzięki tym grubym pędom.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wielkokwiatowa NN
nie ma z nią problemów,pojedyncze liski z plamistością,rośnie do 1,5 m.Cały czas kwitnie do późnej jesieni.Tworzy spory krzaczek.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arthur Bell

pięknie bardzo intensywnie pachnie,jak żadna z moich :D ,ma duże ciemno zielone liście,pod koniec mokrej jesieni jednak plamistość ją dopadła,zgubiła dolne liście,ale nie pryskałam jej na choroby grzybowe nigdy,może powinnam zapobiegawczo :?:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

no będę tu częstym gościem, u mnie z różami krucho, dopiero zaczynam tę przygodę :)
Dlatego bardzo chętnie podpatruję, co by tu posadzić.
Piękności takie pokazujesz i fajne takie całe galerie - widać jak kwiat się zmienia, szkoda tylko , że niektóre NN :(
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

czekam na więcej.... :D
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko,cieszę się,że podobają Ci się moje róże,kilka miesięcy temu przez myśl mi nie przeszło,że będę je komuś na taką skalę pokazywać, zaczynając przygodę z ogrodem nie myślałam nawet o tym,że będę im robić zdjęcia,a już na pewno nie o albumiku.Żałuję bardzo,że nie znam nazw niektórych róż :cry: :D

Aszko,więcej dopiero wiosną,znalazłam jeszcze zdjęcie frezji,które wcześniej przy robieniu albumiku zapodziałam,więc daję teraz
Obrazek Obrazek
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37

Post »

Fresję i Artura Bela posadziłam.Dobrze widzieć co z nich urosnie :!:
babi52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2008, o 00:31

Post »

Halinko piękne róże i przepiękne zdjęcia im zrobiłaś.Dzięki Tobie poznałam nazwę mojej nn- to Excelsa.Też walczę z mączniakiem u niej.U mojej Mamy rosła na Mazurach i nigdy nie chorowała.Z ciekawostek o tej róży- po przemarznięciu zimą ,któregoś roku u Mamy, została ścięta ale nie wykopana.Po 2 latach wypuściła pęd i w szybkim tempie krzew się odbudował.kaśka
Obrazek
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aszko dobrego wyboru dokonałaś,pięknie pachną te różyczki,ale na pewno zwiększysz wiosną kolekcję :?: :lol: :lol: :lol: :lol:

Babi,jednak ma ona problem z mączniakiem,wiele osób sie na to skarży,moja szczepiona na kiju,więc nie odrosłaby.Ta którą pokazałaś jest cudna :shock: :D .Zawsze mi się marzyła taka wielka pergola z pnącymi różami :D ,czyli mam jeszcze co nie co do zrealizowania :roll: :D
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”