Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

Witaj zapracowana kobietko ;:79 ;:79
U mnie już dwa dni porządnie leje a ja się cieszę, że całe działkowe towarzystwo, napije się porządnie przed kolejnymi upałami. ;:47
Podmucham nadwyżkę w Twoją stronę, niech i Twoje ślicznoty ugaszą pragnienie. ;:47
Nadrobiłam wszystkie zaległości i muszę przyznać, że nadal masz kolorowo i oprócz zimowitów, to żadnych oznak jesieni nie spotkałam. No może jeszcze grzybobranie, ale to leśne płody a nie działkowe.Suszarka hamakowa bardzo pomysłowa przy takiej ilości smakowitego dobra. ;:215
Gołąbki miały przykrą przygodę a Wy mnóstwo stresu, mam nadzieję że wszystko wróciło do normy. ;:108
Pozdrawiam Cię kochana Lucynko i dziękuję że tak często mnie odwiedzałaś, dając miłe i tak bardzo potrzebne wsparcie. ;:cm ;:cm
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzień dobry Lucynko :D Jeszcze przetwory? Ja już spasowałam, dobrze, że słoiki się skończyły, bo ileż można? Najlepiej byłoby gdyby wszystko dało się zamrozić w całości i jeszcze zamrażarka nie pożerała tyle prądu ;:222 U mnie krety też zbombardowały trawnik i nie tylko ;:222 Deszcz lał całą noc i poprzednią i pół wczorajszego dnia. Zrobiło się chłodno, wilgotno i od razu czuję to w dolnym kręgosłupie ;:223
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. No jasne, że nie ma sensu starać się o rośliny ozdobne zimą skoro nie chodzi się na działkę . Dalie piękne i będę musiała wysiać , to moje postanowienie na nowy sezon ;:108 . Ja też widzę u mnie kilka kretowisk ale tylko w miejscu piaskownicy dla dzieci ;:oj . Dalej się nie zapuszczają i mam nadzieję, że tak zostanie. Oby zima nie była sroga ani zbyt łagodna bo chyba każdy z nas marzy o takiej normalnej z umiarem ;:224 . Pozdrawiam i deszczu Ci zyczę skoro potrzeba :wit .
Awatar użytkownika
adamiec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2010, o 19:30

Post »

Nareszcie wróciłam na FO i pomału zaglądam do znajomych ogródków. ;:167
Mój ogródek moja miłość.
Zapraszam Irena
Ogródek pełen marzeń cz.1, cz.2, cz.3
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Lucynko u mnie popadało i to solidnie, Tobie tez ładnego deszczu życzę. ;:196
Widzę cudowne kolory szaleją kwiaty i teraz ta pogoda im odpowiada, słoneczko krócej je pali wiec cieszą dłużej. :heja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Naprawdę omijają nas deszcze. Wszystko poszło na Warszawę :roll:
Jak ja się cieszę, że rozłożyłam te węże kroplujące. Dzięki nim nie zatyram się na śmierć
Czytałam o napaści na gołąbki. Ale może to i lepiej? Taka naturalna selekcja?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko tak mi żal gołąbków, zły sezon dla nich najpierw choróbsko teraz napastnik! Współczuję Twojemu M ;:4
Dobrej nocy ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit :wit Witajcie!
Jeden dzień mnie nie było, a tu tyle miłych gości ;:4

Niestety, ani kropelka wody z nieba nie spadła, susza przeogromna, byłam więc zmuszona tańcować z wężem. A co gorsza, zdaje się, że tak będzie co najmniej do końca tygodnia. ;:oj

Kasiu [vimen] - bardzo możliwe, że można wysiać tego nachyłka, ale ja systematycznie obcinałam przekwitłe kwiatostany i nie będzie nasionek. Natomiast już nawsadzałam do doniczki kilka sztuk i poczekamy na ukorzenienie.

Soniu - słabe masz płuca, bo nie dałaś rady dodmuchać chmur deszczowych w moje strony. ;:185
Rośliny przesadzaj śmiało. Przed nami jeszcze kawał upalnego lata. ;:303

Kasiu [kania] - dziękuję ;:196 , zawsze lżej się przy garach kręcić, gdy życzliwa duszyczka dodaje zapału. :tan

Stasiu, kochana. ;:196
Cieszę się, że wracasz do pełnej sprawności w rękach. W nogach, mam nadzieję, również. No: w całym kręgosłupie i kośćcu. ;:108
Jesień widać. Widać po wyglądzie roślin. Poza tym niektóre już zakończyły żywot, inne zbliżają się do zakończenia. ;:oj
Będzie coraz smutniej na działeczce, ale za to roboty więcej, więc nie nudno.
Stadko gołębie mocno przerzedzone i zostało ich tylko kilkanaście, a było ...dziesiąt. Nie znam dokładnej liczby, bo M przede mną ukrywał ilość szkudników. ;:306
Nie dziękuj, nie dziękuj. Jestem pewna, że gdyby mnie się coś niemiłego przytrafiło, znalazłabym wsparcie zarówno od Ciebie, jak też ze strony innych przyjaciół z FO. ;:4

Mariolko - ciągle coś mi jeszcze rośnie, a zamrażarka przepełniona, zmuszona więc jestem zamykać te dobra w słoiki. A chętnych do wyżerki u mnie nie brakuje. Mam trójkę tzw. "słoików" i jednego mieszkającego na rzut beretem ode mnie. Jeszcze i mamę, której też co nie co podrzucam. ;:306
No popatrz, a u mnie upał. W cieniu 26* i ani kropli deszczu. ;:145

Ewelinko - zbieram nasiona dalii, to jakby co, to wiesz...
Krety zryły mi w pomidorach. Poczęstowałam je kocimi kupkami i dla większej skuteczności jeszcze pieprzu dodałam na wypadek, gdyby myszy dorwać się do tych smakołyków chciały. :;230
Zima - tak - powinna być, zgodnie z porą roku, bo czas by aura wróciła do obowiązującego klimatu.

Irenko - witaj! Cieszę się, że już jesteś! ;:303

Kasiu [Kasiula] - u mnie raczej na deszcz się nie zanosi, ale za życzenia dziękuję. ;:196
Kolorków zaczyna być coraz mniej, ale roboty coraz więcej i niech już tak zostanie. Jak się nie ma, co się chce, co się ma, to się je. ;:306

Troszkę kolorków spośród tych, które jeszcze cieszą oczy.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Gosiu [Margo2] - fakt, żeby nawodnić taki duży ogród, potrzeba dużo czasu i wody. Gdybym to ja miała podlewać, nie byłoby problemu - nie pracuję, ale dla Ciebie ta linia kroplująca to rzeczywiście sprawa pierwszorzędna!
Żebyś wiedziała: nie płaczę specjalnie z powodu przerzedzenia stada. Szkudników mniej. ;:215
Dzisiaj mieliśmy nową atrakcję.
Ktoś podrzucił sąsiadowi hodującemu króliki taką śliczną miniaturkę, ale duże króliki nie zechciały go zaakceptować.
Sąsiad przyniósł tego króliczka do nas, a my go przygarnęliśmy. Dzisiaj skikał sobie po całej działce, a pies i kot za nim.

Oto on w całej okazałości.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Marysiu [Maska] - mnie też żal, ale tych, które przeżyły traumę. Tamtych straconych aż tak mocno nie żałuję. Wiesz, dlaczego.
Wczoraj jeszcze jastrząb je pogonił. Przeżywają prawdziwą traumę. Widać, że się boją.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Czyżby jastrzębie karmiły młode że takie aktywne? właśnie Ania pisałam na wyspie, że jastrząb chciał upolować biegusy ;:oj
Kwiecia masz też mnóstwo a mnie zakwitły maleńkie asterki od Ciebie, chyba takie jak u Ciebie na ostatnim zdjęciu :D
Króliczek śliczny, chociaż to nie moja bajka :uszy
Dobrej i spokojnej nocy ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Śliczny króliczek ;:333 ;:333
Kolorków na działeczce masz całe mnóstwo ;:138 ;:138 piękne róze , dalie , asterki i inne - oby tak dalej :D
Ja jeszcze nie chcę jesienii ;:185
Pozdrawiam i spokojnej nocy zyczę ;:168
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Witaj Lucynko ;:196
Szkoda gołąbków ,biedactwa .
Ale na działeczce jeszcze dużo kolorów i pieknych kwitnień ta pierwsza róza taka kwiecista ,śliczna ;:333
Króliczek ;:167
Zdrówka ;:168
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko bardzo żal gołąbków ;:145 , Królik śliczny na zimę powędruje do domku :?: czy będziecie go odwiedzać tak jak gołąbki.
U mnie lekko popadało więc poszalałam na działce, nawet udało mi się przygotować paczuszkę więc wyglądaj listonosza ;:168
Zrezygnowałam w tym roku z siewu wielu jednorocznych i mam tylko teraz kwitnące aksamitki troszkę mało i brak kolorów ;:223 co prawda pracy mniej ale....
Powiedz proszę czy hibiskusy tylko w słońcu, śliczne są.
Troszkę deszczu życzę :wit
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Lucynko z kwiatów na twojej działce dziś wybrałam niebiesko-biały aster, prześliczny. ;:oj Królik znalazł dobry dom, ale jak zimą sobie z nim poradzisz? Płuca rzeczywiście mam nie najlepsze. ;:306 Radę o przesadzaniu wykorzystałam, sporo roślin zmieniło miejsce, a nawet ogród. ;:173 Pozdrawiam :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Lucynko, aż nie do uwierzenia, że w jednych miejscach przesyt deszczu a gdzie indziej susza... No ale tak przecież jest! Mąż pewnie rozpacza po gołębiach jak my po świnkach :(
Króliczek słodki, aczkolwiek moje dzieci jeszcze nie wpadły na pomysł Króliczej miniaturki i lepiej niech tak zostanie. One do szkoły, a ja mam robotę przy tych ich pupilach... Kwiaty ogrodowe piękne. Róże kwitną wspaniale, jakby nie myślały o jesieni.
Ja już spasowałam z przetworami, ileż można; ale fakt niezaprzeczalny "słoiki" zgarniają wszystko :;230 :;230 :;230
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, śliczne masz astry i nie tylko :heja Ten z białą kryzą wokół szyi inny niż wszystkie. Nie sieję astrów, tylko kupuję i wtedy trafiają się różne ;:222 Nie wszystkie mi odpowiadają.
Króliczek śliczny, taka puszysta kulka. Kiedyś syn, będąc studentem przyniósł króliczą samiczkę na przechowanie w czasie wakacji. Koledzy studenci nazwali ją Pasztetową ;:303 Aż się bałam co z nią zrobią po wakacjach ;:306 Ale wszystko skończyło się dobrze i Pasztetowa dokończyła żywota dopiero kilka lat później.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”