Patkaza Aga Acropolis mam od wiosny tego roku i nie rozczarowała mnie, jest taka jak na obrazkach kwiaty niezbyt duże ale jakże inne , teraz po deszczach kiedy większość niestety wygląda żałośnie, ona wygląda tak, jak widać puściła już wysokie pędy do góry , mam nadzieję na przyszłoroczny piękny bukiet
Sasanka18Marysiu wolę kupować róże z gołym korzeniem wiosną, we Floribun... róże mają z chłodni,gdzie leżą sobie w odpowiedniej temperaturze i wilgotności całą zimę, nie ma opcji żeby mi się nie przyjęły, co innego z innych szkółek które wykopuja , tu znaczenie ma jaka była zima, czy nie miały za sucho, wtedy może być różnie, u mnie zdecydowanie lepiej rosną te z sadzenia wiosennego, choć i jesienią zdarza mi się parę szt zawsze wsadzić, mnie też bardzo się podobają nowe nabytki ostróżek , ciekawa jestem ich przezimowania, a tak wyglądają suche w bukiecie
ewelkacha 88Ewelinko Lavender Lassie mam chyba 6lat, to zdjęcie robiłam z wyciagnietymi do góry rękami

w tym roku jak wszystkie moje róże odchorowują zeszłe upalne, ale przede wszystkim suche lato i okropną zimę, ale jest dosyć kompaktowym krzewem na szerokość ok 1,5 m u mnie nie mogę jej rozkładać poziomo, więc raczej rośnie prosto do góry.
KarolachaKarolinko też mi się podoba , ale trochę źle ja posadziłam, czekam aż przekwitnie to ja przesadzę.
apusBasiu dziękuję w imieniu ostróżki