Familokowego ciag dalszy
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowego ciag dalszy
Jadziu już jestem , będę pomału wchodziła w FO jestem trochę zmęczona wyjazdem całą energie zostawiłam u Janki. Teraz wycinam wszystko co się da w moim ogródku i padam wieczorem. Już sama wrzuciłam fotki do kompa , instrukcje mam od Janki wnuczki napisaną własnoręcznie 

- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam wszystkich serdecznie .Niestety wczoraj musiałam sie wyłączyć z obiegu,bo trochę bałam się ,że nagle znów może pierdyknąć i będę miała po sprzęcie.Ogródek podlany z nieba mam nadzieję ,ze moje wielkoludowe dalie jeszcze stoją .Dzisiaj też co chwilkę pada ,więc nie bardzo chce mi się tam iść. Róże z pewnością obleciały z płatków i trzeba będzie zbierać z ziemi kwiecisty dywan a dzisiaj nie mam na to siły
.
IRENKO fajnie ,że już jesteś i powoli ze wszystkim sie uporasz.Mam nadzieję ,ze u Ciebie też wczoraj podlewało niestety teraz znów zacznie się klub i czasu będzie mniej
Myślę ,że już do perfekcji opanowałaś wrzucanie fotek na kompa i FO
DOROTKO dziurawiec się rozsiewa, lecz u mnie jeszcze nie zauważyłam siewek .Mój jest z siewki którą przywiozłam sobie od koleżanki .U niej mocno sie wysiewa .Niestety lubi przemarzać, ale potem jednak odbija.
RENIU chyba można rozmnożyć z nasion jak się wysiewa .On też rośnie na wielki krzew lecz u mnie ma wymiary odpowiadające mojemu ogródkowi
O bezwonnym nie słyszałam lecz one chyba są do siebie podobne jak oglądałam w sieci.Zapytam koleżankę, może ona ma znów jakieś jego siewki
BASIU u mnie dziurawiec dobrze zimuje nie narzekam a rośnie w jesiennym buszu więc nie ma szans na wielki wzrost
Jednak gdy ma odpowiednie warunki potrafi osiągnąć odpowiedni wzrost

IRENKO fajnie ,że już jesteś i powoli ze wszystkim sie uporasz.Mam nadzieję ,ze u Ciebie też wczoraj podlewało niestety teraz znów zacznie się klub i czasu będzie mniej

DOROTKO dziurawiec się rozsiewa, lecz u mnie jeszcze nie zauważyłam siewek .Mój jest z siewki którą przywiozłam sobie od koleżanki .U niej mocno sie wysiewa .Niestety lubi przemarzać, ale potem jednak odbija.
RENIU chyba można rozmnożyć z nasion jak się wysiewa .On też rośnie na wielki krzew lecz u mnie ma wymiary odpowiadające mojemu ogródkowi

BASIU u mnie dziurawiec dobrze zimuje nie narzekam a rośnie w jesiennym buszu więc nie ma szans na wielki wzrost

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu - i mnie bardzo się podoba ten dziurawiec.
Wspaniały dodatek florystyczny.
I Alinka się uśmiecha

I Alinka się uśmiecha

- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
Jadziu ja chętnie bym przyjęła takie nasionko
śliczny ten pąk Uetersener Klosterrose( Boże można język połamać na tych nazwach
)

- JAKUCH
RENIU pozbieram nasionka lecz także zapytam koleżankę ,bo u niej jest zawsze sporo siewek .Zresztą muszę u mnie też sprawdzić czy nie ma jakiejś siewki.Jednak wejść tam do tego buszu ,żeby czegoś poszukać
To róża klasztorna zdrowa climber dorasta do 3m lecz lepiej przyginać jej pędy wtedy obficiej kwitnie.U mnie rośnie w nieodpowiednim miejscu, bo gdzie praży słonko miejsca brak
BEATKO już pytałam koleżankę czy ma jakieś siewki dziurawca musi sprawdzić w razie czego zostawi a ja też obadam w mim buszu

BEATKO już pytałam koleżankę czy ma jakieś siewki dziurawca musi sprawdzić w razie czego zostawi a ja też obadam w mim buszu

- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Jadziu cudowne różyczki
Na pierwszym zdjęciu to psianka fioletowa burza ???
U mnie też podlało roślinki

Na pierwszym zdjęciu to psianka fioletowa burza ???
U mnie też podlało roślinki

- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Jadziu ale szczujesz, tą Elżbietką
piękna z niej "bestia"
U mnie też cały dzień padało niedziela była bardzo posępna.
Dzisiaj, już świeciło słoneczko i poprawił się humorek

U mnie też cały dzień padało niedziela była bardzo posępna.
Dzisiaj, już świeciło słoneczko i poprawił się humorek

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Tak sobie myślę Jadziu, że gdybyś wszystkie róże umieściła na jednej liście, to byłaby baaardzo długa...z niektórymi się nawet nie spotkałam...
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
Przepiękna róża ta czysto biała
ja też mam tak ułożone kafle, rogiem do siebie

- JAKUCH
KAROLCIA ta róża nie jest czysto biała ona wpada w lekki róż.te kafle to moja ciężka praca zresztą wszystko co mam to moja praca
GABI nie byłaby to znów zbyt długa lista, bo nawet stówy już nie mam
Niestety te które u mnie nie rosną idą w dobre ręce.Szkoda moich nerwów dla nich
MARYSIU piękna róże trzeba wciąż pokazywać, bo przecież na to zasługuje .Dzisiaj rano trochę jeszcze padało lecz potem pojawiło się nawet słonko i było całkiem przyjemnie gdyby nie komary to mogłabym siedzieć do zmierzchu w ogródku
TERENIU tak to Szafirowa burza zakwitła zaledwie dwoma kwiatkami lecz dobre i to .Fajnie ,ze miałaś też podlewanie z nieb

GABI nie byłaby to znów zbyt długa lista, bo nawet stówy już nie mam

MARYSIU piękna róże trzeba wciąż pokazywać, bo przecież na to zasługuje .Dzisiaj rano trochę jeszcze padało lecz potem pojawiło się nawet słonko i było całkiem przyjemnie gdyby nie komary to mogłabym siedzieć do zmierzchu w ogródku
TERENIU tak to Szafirowa burza zakwitła zaledwie dwoma kwiatkami lecz dobre i to .Fajnie ,ze miałaś też podlewanie z nieb

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Ja też już nie mam stówy... kilka już poszło na śmietnik, a jeszcze kilka pójdzie... też nie mam cierpliwości do takich róż, choć te moje to już dość stare panny, i już pisałam, że takich beznadziejnych jeszcze nie miałam...
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ok, Jadziu.
Jak będzie dziurawiec to wyślę też Reni bo na heliotrop ode mnie czeka.
Reniu - no chyba, że Ty dostaniesz - to się podziel

Jak będzie dziurawiec to wyślę też Reni bo na heliotrop ode mnie czeka.
Reniu - no chyba, że Ty dostaniesz - to się podziel

Widzę, że u ciebie też zalewają z nieba
Mam zamówiony Hansestadt Rostock u ciebie wygląda bardzo dobrze, owszem u Ciebie wyglądają wszystkie róże bardzo dobrze 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jadziu widzę że kwitnie Fresia
czy mogę mieć prośbę o pokazanie kwiatu, bo mam jakąś żółta różę z patyczka i nie wiem czy to Fresia czy inna żółta? Miło się ogląda Twoje piękne róże 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Jadziu, Twoje róże wciąż zachwycająco piękne. Dalia też
u mnie też porządnie popadało, wszystko podlane, że hej!