Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Chętnie pobawię się w ukorzenianie pelargonii ;:180 Swoje balkonowe też co roku ukorzeniam. Zawsze wtedy mam więcej kaski na inne zachcianki.
Bardzo by mi pasowało dzisiaj 28 stopni ;:108 Tymczasem mam 15 i deszcz prawie od samego rana ;:222
Marysiu, adres na pw
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu Tereniu dowiedziałam się ,że nasionka jarzmianki nie tracą ważności tylko potrzebują ,aż trzech miesięcy na stratyfikację i już teraz trzeba je posiać najlepiej do gruntu lub w pojemnikach ,ale pozostawić na dworze ,żeby wiosna powschodziły .
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu no to muszę zerknąć do Joli po tego asterka ;:180 za wskazówkę. U mnie wczoraj podlewało
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Lusia 57
1000p
1000p
Od: 8 sty 2011, o 13:42
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu pięknego gościa pokazałaś. Nigdy go nie spotkałam. Widziałam tylko na zdjęciach. A wiesz, że w najbliższy piątek jadę do Krakowa?!!! Cieszę się bardzo na tę wycieczkę. Dawno, dawno temu byłam w Twoim mieście. Jadę trochę powspominać.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w nowym tygodniu! trochę kiepsko go rozpoczynam, bo pogoda marna a i zdrowie coś kulawe :wink:

Iwonko i 28 st już nie ma ;:185 jest szaro, buro i mokro tzn teraz nie pada, ale z wszystkiego kapie ;:222 Adres zapisałam i jak wyślę dam znać ;:138

Alu być może ale to strasznie długo,nasiona wysypujące się obok roślin kiełkują prawie od razu :D więc lepiej teraz wysiać. Tylko trzeba oznaczyć ;:333

Jadziu ja miałam noc przy akompaniamencie kropli :D Jola teraz jest na krótkim urlopie ale jak wróci to się jej zapytaj czy jeszcze ma :D

Lusiu bardzo często od paru lat fruczak pojawia się w ogrodzie i jednego roku przylatywał aż do listopada ;:oj Wczoraj miałam innego gościa, zaraz pokażę jakiego :D Napisz coś o Krakowie czy byłaby szansa się zobaczyć? ;:4

Obrazek

Ten to dopiero jest ruchliwy ;:306
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Maryś ten ostatni mieczyk dwukolorowy z biało fioletowy? muszę go mieć! masz go na 31 stronce
Awatar użytkownika
chinanit
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2013, o 14:59

Post »

Marysiu, gratuluję sprytu, bo ja mam zawsze duże problemy, żeby fruczakowi zrobić przyzwoite zdjęcie. ;:138
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Hej, Maryś! Czyżby u Ciebie w ogrodzie już tylko owady latały?
No tak. Chmury i deszcz, to ani wschodzącego, ani zachodzącego słonka nie uświadczysz. ;:185
Ale kwiaty zapewne kwitną jeszcze...

A tak całkiem poważnie to podziwiam Twój spryt i giętkość ciała. ;:138
Zrobić takie fotki to naprawdę nie lada sztuka. ;:138 ;:138

Miłego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit widziałam , widziałam gratulacje za sprytne cykanie ;:138
a zapomniałam napisać cudowny zachód słońca nadaje się na tapetę ;:215
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Witaj Marysiu , nie masz zupełnie litości , musiałam cofnąć się o całe 6 stron Twojego wątku ,żeby być na bieżąco . Zdjęcie ze zwierzętami cudne . U mnie też sporo takich widoków i zawsze się zatrzymuję żeby popatrzeć ,choćby na krowy sąsiada pasące się na pobliskiej łące .Róże bardzo ładnie Ci powtarzają ,jeszcze sporo kwitnień masz w ogrodzie .Zdjęcie motyla nocnego , rewelka , masz dar i oko . Bardzo mi się podobają pelargonie różyczkowe , śliczne . Pozdrawiam ;:167
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Marysiu kuruj sie ;:196
Pozdrawiam Alicja
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,tak dawno mnie nie było,a tu tyle się dzieje,królewna delikatna bardzo ,jak to królewna ,rób sadzonkę ,inne różyczki też pięknie ci kwitną ,fajnie nam teraz podlało,u mnie pada dalej z przerwami ,jutro chciałabym do ogrodu ,dzisiaj nawet nie wstąpiłam popatrzyć co słychać ,kisiliśmy kapustę ,potem służbowe sprawy ,potem obiad i przyjechała ze szkoły po 18 chora Zuzia ,więc do lekarza ,oczywiście kolejki i trzeba było odczekać i nawet zaległości nie mogę nadrobić ,myślę ,że jutro będzie lepiej,pozdrawiam i dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04

Post »

A ja jestem co dzień,ale tak po cichutku. Marysiu,pisałaś o tawułce,nie wysłałaś,czy nie doszło :?(nie,że się upominam,tylko nie wiem czy to poczta winna).Fruczak był i u mnie,ale fotki nie zrobiłam
Pozdrawiam ;:136
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Marysiu zdrówka ;:196 ;:196
Wypocznij jak słonko jutro wyjrzy będzie lepiej ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w kolejny pochmurny dzień :wit

Bożenko po dwóch dniach deszczu mieczyki leżą, ale mam nadzieję że go dam radę zaznaczyć ;:333

Marysiu miałam kiedyś sprytniejszy aparat do takich fotografii, niestety ogród mu zaszkodził ;:222

Lucynko skoro jak widzisz latają owady to i rośliny muszą być jedno bez drugiego ani rusz ;:306
Po kilku latach "latania" za fruczakiem i innymi mam wprawę w ich fotografowaniu :;230
Dobrego dnia Obrazek

Misiu co słonko zapomniało o moich stronach, za to mokrość powszechna znowu zapanowała ;:oj

Elu no i jak tu ludziom dogodzić? jedna że serca nie mam a druga że nie ma zdjęć roślin, a wiadomo zdjęcia to i dyskusja o roślinach przedstawiających je ;:306 Widok pasącej się krowy to rzadki widok, prędzej pasące się konie bo niejeden mieszczuch emigrując poza miasto rozwija taki biznes :D U mnie jest parę krów, ale chętnych po mleko nie ma tak dużo, bo łatwiej będąc w markecie sięgnąć po butelkę czy karton a i przegotowywać nie trzeba :wink: i ja Ciebie pozdrawiam Obrazek

Alu ;:167

Martuś królewna przysypana ale i czekam na kwitnienie ukorzenionych patyczków bo chyba była ukorzeniona. Istnieje tylko szansa, że już ją wydałam bo nie pamiętałam że miała być dla Ciebie... zresztą Tobie też się pewnie to zdarza Obrazek Zuzi życzę zdrowia i mam nadzieję że to tylko przeziębienie o które będzie coraz łatwiej przy zmieniającej się pogodzie :D Pozdrawiam cieplutko Obrazek

Kasiu wszystko wyjaśniłam na pw, co się odwlecze nie uciecze ;:306 Do fotografowania owadów trzeba cierpliwości Obrazek Pozdrawiam Obrazek

Tereniu dziękuję, jak zaczynają się takie różnice temperatur, to będzie większa szansa na przeziębienie....niestety! Jak nie musi się lecieć do pracy to niby jest większa szansa na wyleżenie....tylko że mnie nosi ;:306
Dobrego dnia ;:196 ;:196

Jeszcze dwa dni temu! jak widać jeszcze jest kolorowo!

Obrazek

ta dalia ma ogromny kwiat!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

nie pamiętam czy ten liliowiec kwitnie tak późno, czy powtarza kwitnienie?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to maleństwo już trzeci rok takie malutkie i kwitnie jednym kwiatkiem, ale jest urocza ;:333

Dobrego dnia!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”