Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Karolinko :wit
Piękne róze :D
Abisyńskie tez ładnie kwitną.
A moje w tym roku zaprotestowały i ani jeden nie zakwitł .Nie wiem czemu :roll:
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu, jak Ty to robisz,że róże u Ciebie takie zdrowe?
U mnie tylko niektóre, tak dobrze się trzymają .
Piękne masz też wrzosy i już kwitną. Podziwiam u Ciebie dalie kolory, są śliczniutkie ;:333 ;:333
Widzę ,że masz biały krzaczek werbeny /nie wiem, czy to dobra nazwa/.
Ja, wiosną kupiłam od babki z forum chyba fioletowe- nie za bardzo widać jakie, bo sadzonka bardzo mała.
Dobrze,że ją zaznaczyłam, bo prawdopodobnie wylądowała by w kompoście.

Donoszę Ci, że w kompoście mam masę dżdżownic i to bardzo pracowitych z czego bardzo się cieszę. :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

MARYSIU niektóre róże już łapią plamistość lecz na razie nie jest to tragedia .Golizny żadne nie pokazują sa wręcz oblepione liśćmi.No cóż pryskałam Bioseptem lecz nie bardzo regularnie lecz zawsze po deszczu, bo wtedy te różnice wpływają na powstawanie grzybów.Nawet trochę takim opryskiem przedłużyłam żywot pomidorom bo liście ogórków wciąż są odwiedzane przez malusie ślimaki i zjadają one blaszkę liściową ;:222 .Mam 3 kolory werben różowa, biała i lila i pozostawiłam nasienniki ,żeby się wysiały .Jeśli chcesz Marysiu mogę ci wysłać tych nasienników i sobie wysiejesz..Zazdroszczę Ci tych dżdżownic jak miałam na ziemi kompostownik to też miałam ich mnóstwo a teraz w tym plastiku niczego nie widzę .Możliwe ,ze tez są, bo wkład osiada.Wiosną mnóstwo siewek werben wyrzucałam bo tyle się tego nasiało na każdym kroku były werbeny.Patyczek Elżbietki zostaw tam gdzie jest a wiosna go sobie posadzisz tam gdzie beziesz chciała
ANIU abisyńskie tylko dwa kwitną, a było ich chyba z 20 cebulek reszta zastrajkowała, lecz może w przyszłym roku będzie lepiej .Muszę tylko postępować w/g schematu sadzić tylko duże, a mniejsze dać na podhodowanie do innej donicy
KAROLCIA ja calutki czas mam problem ze ślimakami pożerają co tylko im wpadnie .Biała róża z fioletowym środkiem to Eyes for you w skrócie Oczęta
MARYSIU lubię robaczki, lecz nie ślimaki ;:124 .Wczoraj w domu znalazłam nawet Opuchlaka ;:oj gdzie one się pchają. Większość moich patyczków też nie bardzo sobie poradziła cóż próbujemy dalej .Jesienią znów powsadzam patyczki do ziemi i poczekamy co z nich wyrośnie.Będę pamiętać o Elżbietce, bo szczególnie Ci o nią chodziło
IWONKO 1 Ciekawe co z tymi Acidantherami w tym roku.U mnie mieczyki wcale nie zakwitły, tylko wyprodukowały masę liści .Ciekawe czy chociaż cebulki podrosły .Muszę je wysypać i sprawdzić

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu a gdyby przysypać gałązkę Elżbietki? ja niestety tyle mam tego już nie wspomnę o mnożącym się drobiu, że na pryskanie po deszczu już czasu nie starczy. Pada u mnie chyba też częściej niż u innych. Ogórki u Ciebie ślimaki a u mnie grzybowe zjadły, ale tyle ile było mnie wystarczyło więc nie rozpaczam :D
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu. gdyby mi się udało z Elżbietką ,to widzę ,że muszę znaleźć jej dużo miejsca.
Dzięki , za jej całościowe zdjęcie ;:196
A o werbenie pomyślę ,bo miejsca już mi naprawę brakuje.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU Elżbietkę możesz prowadzić jak parkową, a ja swoja prowadzę jak pnącą.Jednak na szerokość zajmuje sporo miejsca co najmniej te 1,5 m musi mieć na rozpychanie się łokciami :wink:
MARYSIU[Maska] nie da się przydusić do ziemi, bo pędy idą trochę za wysoko.Moje ogórki zbyt późno zaczęły wegetację i gdybym nie kupiła sklepowych to miałabym tylko parę słoików .U nas ogórki szybko schodzą, bo trzeba liczyć na dwie rodziny, a czasem i 3.Spadam do dalszych obowiązków a tak mi sie nie chce ;:222
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jadziu to Ty jeszcze rozmnażasz z patyków ;:oj gdzie Ty to kobieto mieścisz :;230 , u mnie na szczęście w pojedyncze sztuki ślimaków się trafiają, z czego chyba kury tylko się nie cieszą.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Ten Twój różanecznik wziął się zupełnie na poważnie do kwitnięcia. Pory roku zupełnie mu się pomyliły ;:224 Ale mi to pasuje :heja Czyli czekamy teraz na lato :;230 Jestem na tak
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jadziu, musisz załatwić sobie jeżyka do ogrodu załatwi Ci ślimaki.
U mnie w ogrodzie jest duży jeżyk i maluchy o mało ich nie rozdeptałam.
Zdaje mi się ,że ślimaków jest mniej. Staram się nie używać żadnych środków chemicznych,
nawet odpadają opryski na róże i może dlatego, niektóre takie "golasy" .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, róże u Ciebie się rozszalały na całego ;:138
Pięknie kwitnie Elżbietka, uwodzi swym wdziękiem Charles Austin, a zdjęcie w szerszej perspektywie bardzo ładne i wcale nie rozmazane ;:215

Mam nadzieję, że pogoda w dalszym ciągu będzie dość łaskawa i wszystkie róże zdążą powtórzyć.
Ja jeszcze czekam na kilka spóźnionych. Wśród nich jest Jacques Cartier, który pączki ma jeszcze maleńkie :roll:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny widok ogólny ogrodu, pięknie nadal kwitną róże , pięknie Jadziu ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

KAROLCIA oraz więcej róż się osypuje lecz zapaczkowanych też jest parę lecz nie miałam czasu zrobić fotek .Musiałam mocno ściągnąć paskiem w pasie moją Cafe au Lait, bo okropnie się kładła na ścieżkę i już nie mogłam nawet przejść do kompostownika :D
DOROTKO mój Cartier praktycznie już przekwitł są tylko może 2 kwiatki spalone słońcem.Teraz jest czas dla MW,który praktycznie calutki czas kwitnie ,Pilgrimek, Purple tiger, Chantal Merierux tez pokaże za chwilkę kwiaty, Generał de Gaulle i Artemis.Niestety dalia Cafe au lait chociaż piękna, zacisnęła mi drugą niebieską różę NN ;:222 W przyszłym sezonie muszę wyszukać dla niej inne miejsce
MARYSIU też nie stosuje chemii bo zauważyłam młode ropuszki i szkoda byłoby gdyby wyginęły,Niestety jeżyków nie widać, a szkoda, bo kiedyś były jeszcze zanim wycięli po raz pierwszy drzewa za siatką .Biosept nie zaszkodzi jeżykom, a pomoże różom
RENIU róż nie ukorzeniam dla siebie, bo gdzie bym je posadziła robię to, bo czasem ktoś jest potrzebujący.Dla mnie to zabawa .Mamy utrapienie ze Szrotówkami tak się rozpleniły ,że wchodzą stadami nawet do mieszkania ;:222 Nikt nie chce się nimi zająć nawet sikorki stronią od nich, a przecież lubią mięsko :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, jak z zimowaniem dziurawca u Ciebie?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Jadziu czy tego dziurawca da się rozmnozyc z nasion? A ja go właśnie poszukuję ;:306 jego i dziurawa bezwonnego
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Właśnie też chciałam pytać o ten dziurawiec barwierski. On się rozsiewa?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”