One mnie nie kochają dlatego mam tylko te jednoroczne
 One mnie nie kochają dlatego mam tylko te jednoroczneRóżana wieś
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Różana wieś
Reniu ,żeby chociaż jedna ostróżka chciała tak zakwitnąć jak Twoje to byłabym szczęśliwa, niestety  One mnie nie kochają dlatego mam tylko te jednoroczne

One mnie nie kochają dlatego mam tylko te jednoroczne- Reniak
- Od: 6 cze 2009, o 13:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Reniu ależ mnie zestresowałaś tym  cudnie kwitnącym storczykiem .Moje nawet  w 1/100 tak nie kwitną  , lecz teraz się za nie wezmę i jestem ciekawa czy to coś pomoże.Wciąż się szkolę w ich hodowli
 , lecz teraz się za nie wezmę i jestem ciekawa czy to coś pomoże.Wciąż się szkolę w ich hodowli

, lecz teraz się za nie wezmę i jestem ciekawa czy to coś pomoże.Wciąż się szkolę w ich hodowli
 , lecz teraz się za nie wezmę i jestem ciekawa czy to coś pomoże.Wciąż się szkolę w ich hodowli- Reniak
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Reniu - storczyk śliczny. Buja kwiatem   

To nic, że siedzi teraz u synowej.

To nic, że siedzi teraz u synowej.

- Sasanka18
- Od: 1 sty 2010, o 19:25
Reniu z ciekawością poczytałam jak sadzisz róże .
Ja, nigdy nie używałam siarczan magnezu muszę spróbować /wiosną/
A czy, używasz wczesną wiosną Azofoski, jako pierwsze nawożenie.
Teraz, gdzieś obiło mi się o uszy ,że Azofoska dostarcza roślinie białka do wzrostu
a nawóz do róż /ja taki używam do drugiego nawożenia/ służy do budowy pączków kwiatowych.
Piękne Otello i Vanillia cudne kolorki -nie mam żadnej więc podziwiam je u Ciebie
 -nie mam żadnej więc podziwiam je u Ciebie 
Storczyk u synowej po prostu niesamowity,powiedz jej że się zachwycaliśmy ilością kwiatów.

Ja, nigdy nie używałam siarczan magnezu muszę spróbować /wiosną/
A czy, używasz wczesną wiosną Azofoski, jako pierwsze nawożenie.
Teraz, gdzieś obiło mi się o uszy ,że Azofoska dostarcza roślinie białka do wzrostu
a nawóz do róż /ja taki używam do drugiego nawożenia/ służy do budowy pączków kwiatowych.
Piękne Otello i Vanillia cudne kolorki
 -nie mam żadnej więc podziwiam je u Ciebie
 -nie mam żadnej więc podziwiam je u Ciebie Storczyk u synowej po prostu niesamowity,powiedz jej że się zachwycaliśmy ilością kwiatów.

- Reniak
BeabyBeatko dałam jej wszystkie moje storczyki, przynajmniej te których nie zdążyłam zmarnować  

Sasanka18Marysiu nie stosowałam azofoski, nawóz który kupowałam był z Planty, i 10kg rozeszło się w mig, i stwierdziłam że bez sensu kupowanie nawozu sztucznego,kiedy mam tyle naturalnego, teraz też już mam przygotowany kompost przełożony obornikiem, i takim robię kopce, potem na wiosnę tylko rozgarniam i już, ale też robię gnojowki z mniszka, pokrzywy, skrzypu, żywokostu.Jeśli chodzi o siarczan magnezu to kilka lat temu w jakimś zagranicznym programie ogrodniczym usłyszałam o stosowaniu soli emskiej do róż, nawet pisałam tu na forum czy ktoś coś wie na ten temat, odpowiedział mi tylko rose_marek ze w Stanach( On tam mieszka/ł) to znany sposób, sypie się od jednej łyżki do pół szklanki pod różę w promieniu kilkunastu cm od pnia róży, delikatnie wymieszać z ziemią, na ziemiach bardzo piaszczystych stosuje się ją 2 razy w roku, ja to robiłam w marcu, sól z Epson to nic innego jak siarczan magnezu, dostarcza roslinie nie tylko magnezu ale i siarki, wzmacnia i powoduje że róża staje się bardziej krzaczasta.Moje róże w tym roku są bardzo biedne bo mocno w zimę ucierpiały i prawie wszystkie były cięte do kopca, niektóre miały wymrozone połowę pędów, myślę że to dlatego że było długo ciepło, nie przygotowały się do zimy, i nagle przyszło -20° i trzymało tydzień lub dwa(już nie pamiętam )w tym roku muszę je  bardziej zabezpieczyć.
 )w tym roku muszę je  bardziej zabezpieczyć.

Sasanka18Marysiu nie stosowałam azofoski, nawóz który kupowałam był z Planty, i 10kg rozeszło się w mig, i stwierdziłam że bez sensu kupowanie nawozu sztucznego,kiedy mam tyle naturalnego, teraz też już mam przygotowany kompost przełożony obornikiem, i takim robię kopce, potem na wiosnę tylko rozgarniam i już, ale też robię gnojowki z mniszka, pokrzywy, skrzypu, żywokostu.Jeśli chodzi o siarczan magnezu to kilka lat temu w jakimś zagranicznym programie ogrodniczym usłyszałam o stosowaniu soli emskiej do róż, nawet pisałam tu na forum czy ktoś coś wie na ten temat, odpowiedział mi tylko rose_marek ze w Stanach( On tam mieszka/ł) to znany sposób, sypie się od jednej łyżki do pół szklanki pod różę w promieniu kilkunastu cm od pnia róży, delikatnie wymieszać z ziemią, na ziemiach bardzo piaszczystych stosuje się ją 2 razy w roku, ja to robiłam w marcu, sól z Epson to nic innego jak siarczan magnezu, dostarcza roslinie nie tylko magnezu ale i siarki, wzmacnia i powoduje że róża staje się bardziej krzaczasta.Moje róże w tym roku są bardzo biedne bo mocno w zimę ucierpiały i prawie wszystkie były cięte do kopca, niektóre miały wymrozone połowę pędów, myślę że to dlatego że było długo ciepło, nie przygotowały się do zimy, i nagle przyszło -20° i trzymało tydzień lub dwa(już nie pamiętam
 )w tym roku muszę je  bardziej zabezpieczyć.
 )w tym roku muszę je  bardziej zabezpieczyć.- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Reniu kolejne różane kąski zapodałaś... a ja już ślinotoku dostałam na widok róży Vanilla.   

Bardzo ciekawe co piszesz o nawożeniu, dziękuję!

Bardzo ciekawe co piszesz o nawożeniu, dziękuję!

Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468

viewtopic.php?f=2&t=117468
- Reniak
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj. No no, tytuł wątku adekwatny do jego zawartości   . Masz prześliczne te różyczki i w kolorach tęczy a do tego wspaniałe bylinki i ogród wypełniony po brzegi
 . Masz prześliczne te różyczki i w kolorach tęczy a do tego wspaniałe bylinki i ogród wypełniony po brzegi   . Masz ładnego Chopina ,mój sterczy prawie łysy
 . Masz ładnego Chopina ,mój sterczy prawie łysy   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .

. Masz prześliczne te różyczki i w kolorach tęczy a do tego wspaniałe bylinki i ogród wypełniony po brzegi
 . Masz prześliczne te różyczki i w kolorach tęczy a do tego wspaniałe bylinki i ogród wypełniony po brzegi   . Masz ładnego Chopina ,mój sterczy prawie łysy
 . Masz ładnego Chopina ,mój sterczy prawie łysy   . Pozdrawiam
 . Pozdrawiam   .
 .- Reniak
Ewelinko  widzę że od dołu też go zaczyna brać, o tej porze roku to często łapią plamistosci, ale i tak to uwielbiam 

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Reniu dzięki za wiadomości o soli i w ogóle jak nawozisz róże.To bardzo przydatne informacje 

- Reniak
Witaj Aniu cieszę się jeśli moje wiadomości są dla kogoś przydatne  , chociaż sądząc po Twoich cudownych roślinach , to na temat nawożenia wiesz już wszystko
 , chociaż sądząc po Twoich cudownych roślinach , to na temat nawożenia wiesz już wszystko  

, chociaż sądząc po Twoich cudownych roślinach , to na temat nawożenia wiesz już wszystko
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne masz róże a ten bukiet z ostróżek będzie wspaniały  

,
 ,