Weekend jest to jak tu spać? Poza tym kiedyś trzeba w końcu zaległości na forum nadrobić... Wejście do sadu z kwiatami to świetny pomysł Mam zamiar zrobić to samo. Warzywa ostatnio nędzne u mnie, wiec do warzywnika już wkroczyłam
No patrz Kasiu i kosztem warzyw wprowadzamy kwiaty jesteśmy nieźle zakręcone na zielono
-- 3 wrz 2016, o 09:26 --
Iwonko1, Kasiu ja nawiązałam do Laskowika, kiedy w nocy darł się <ludzie czego jeszcze nie śpicie> oczywiście zaraz we wszystkich oknach w bloku światełka się zaświeciły Wtedy On < idźcie spać > a sam ich pobudził
karolacha pisze:Justynko mam siewki moich hibiskusów, tegoroczne , małe , ale silne bo wyrosły w polu a nie takie blade , wyciągnięte w doniczce dam Ci
Pięknie dziękuję Planuję obsadzić północną stronę , przy płocie hibiskusami. Mam już trzy odmiany. Czy jesień będzie dobra do ich przesadzania?
Justynko myśłę ,że jesień będzie ok do przesadzania, ale taka późniejsza chyba , sama nie wiem . Bo może być i wiosna , one siedzą w gruncie i tyle . Może ktoś nam podpowie ?
A dzięki, dzięki Andrzeju Właśnie przeszłam się po ogrodzie i wszystko kwitnie jak w środku lata. Róże powtarzają pięknie, clamatisy nawet zaczynają tegoroczne , malutkie, ale chcą kwitnąć . Z warzywniki się zbiera plony a kwiaty nadal szaleją. nawet Milin ma nowe gałązki z malutkimi kwiatkami, a i na starych jeszcze kwiaty kwitną. I czego tu jeszcze chcieć
A oto dowód ,że u mnie jak w środku lata :
Ktoś był ciekawy jak wyglądają nasiona glicynii
Tutaj mam 4 hibiskusy w rzędzie , od najmniejszego do największego
Reniu poczekajmy kilka lat, jak zacznie kwitnąć Ośnieża, Styrakowce, Perełkowiec , Dawidia i wiele innych rarytasów , to będzie co oglądać Leycesteri tez B. chciałam . Nie mogłam zdobyć, ale udało się i mam malutką , cudną roślinke. POnoć trudno ją przetrzymać zimą, trzeba cała zabezpieczać, zobaczymy czy mnie się uda Ale wyjątkowa i oryginalna to jest
Karolinko rzeczywiście masz lato w ogrodzie tylko dlaczego te marcinki ci kwitną ???
Cieszę się że Leycesteria ładnie Ci kwitnie i sprawia radość zimę przetrzyma na pewno , jak u mnie da rade to dlaczego by u Ciebie nie dała rady ??
Piękne powojniki i różyczki i wszystko
Miłego weekendu