Moje Arboretum cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Arboretum cz.6

Post »

Karolinko dzięki za nasionka ale ja już za stara jestem żeby czekać tyle :;230 kupię do ie dojrzała, odnośnie Gizelki to ja w ogóle jestem zielona , no bo pierwszy rok, może to że kwitnie u Ciebie tak długo to napisali że powtarza, wiesz ze na etykietach różne rzeczy piszą, wczoraj czytając o hortensjach bukietowych w obrazkowej encyklopedii roślin wyczytałam żeby nie ciąć hortensji bukietowej( paniculata) bo kwitnie na dwuletnich pędach, i tak przy każdej odmianie paniculaty, ;:oj I ktoś kto zaczyna dopiero historię z ogrodem może super miotły wyhodować :D , a teraz obiecane Ci zdjęcie Gizelki , dzisiejsze

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu widocznie u mnie wymarzła, bo ja niczym tej bagiennej nie okrywałam. Jak spotkam to jeszcze spróbuję , teraz jestem mądrzejsza w doświadczenia :wink: Nie mam miejsca w części kwiatowej. Pergolę zrobiłam już w sadzie , tam rosną drzewa owocowe . Ale skoro już z przodu nie ma miejsca , przenoszę się do sadu a z czasem pewnie wejdę w warzywnik :;230
Ja mam róże ze swoich nasionek , malutkie w doniczkach , ale ładni9e rosną. Raz kupiłam średniej wielkości sadzonkę, nie kwitnąca , to czekałam 2 lata aż zakwitnie. Potem zmarnowałam. Teraz kupiłam kwitnącą, ale drogie są. No i też prawie bym zmarnowała. Ale Stasiu się ulitował i przesadził do donicy stojącej na dworze i rośnie. Jest mizerna bo zgubiła wszystkie niemal liście, ale odbija i coraz lepiej kwitnie. To z niej miałam nasionka :)
Róże Pustyni sadzi sie do ziemi kupionej do kaktusów, podlewam nawozem do kaktusów, ale można tez jakimś kwiatowym :) Woli być przesuszona niż zalana. wszystko z wyczuciem :wink:
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu masz piękną , zdrową Gizelką ;:138 niech Ci duuuuża rośnie ;:63 Ja ją nawoziłam , podlewałam i mimo ,że rosła razem z jabłonką to ładnie sobie czerpała zasoby i urosła hen do nieba :;230 A na ulotce napisane 2-4 m rośnie. Nie można wierzyć ulotkom, tak jak z tymi hortensjami ;:306
No , kurcze chce Ci coś dać za milina , a Ty wszystko--NIE :;230 Ale rozumiem, ja też jestem za stara zeby zaczynać od nasionka, patyczka, chyba ,że dla zabawy, dla córki czy koleżanek :wink:

-- 2 wrz 2016, o 09:08 --

Ktoś pytał jak podlewam Storczyki raz na jakiś czas wkładam do miski z wodą na kilka godzin. Ale co jakiś czas podlewam do doniczek z nawozem. Ale ja nie jestem wzorem hodowcy Storczyków mam kilka, a kwitną raz , dwa razy w roku :( No ale teraz właśnie kwitną mi 4 sztuki. może pomogło nawożenie :?:

Obrazek

Kolejna 4 sztuki stoją na ganku i nie kwitną , no ale te się popisują ;:333
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne , rózne hibiskusy ;:215
slicznie zrobiłaś ten łuk nad ławeczką.Tam idą powojniki, tak???
Pięknie będzie .Takie klimatyczne miejsce do wypoczynku ;:63
Ze stroczykami robię podobnie.
I tez mi dwa razy do roku kwitną :)
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu dałam tam z kazdej strony jedną róze i 1 powojnika . jakoś sie pomieszczą ;:306 jak nie będzie kwitło jedno to zakwitnie drugie :wink: B. chciałam mieć takie miejsce, zazdrościłam innym , Stasiu nie chciał słyszeć o tym . Ale ostatnio kupiłam i tyle. To takie słabe rurki, ponoć 2 -letnie :;230
No ale jak już stoją to jak padną da sie mocniejsze, od czegoś trzeba było zacząć. Wchodzę już do sadu z kwiatami :;230 , niedługo wejdę do warzywnika ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

W takim razie fajne połączenie róz i clemków zrobiłaś.Będą , bedą kwitły!!
U ciebie wszystko pięknie rosnie i kwitnie :)
Dobrez,że masz gdzie wchodzić z tymi kwitnącymi ;:173
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu za kazdym razem sie zarzekam ,że wiecej nie kupuje, ale tak sie nie da , nie mogę przejśc koło ładnych roślin ;:306 jedynie ratuje -nie jechać :lol: ale mam jeszcze sad, tylko tam cień po drzewami. No , ale znalazłam dla pergoli fajne miejsce ;:333
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Oj pięknie u Ciebie kwitnie ta róża! ;:167
Ja sporo siewek już wydałam przyjaciołom. Nie będę się sama z kwitnienia cieszyć. ;:333
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Karolka fajnie to wygląda i na pewno wszystko zakwitnie ;:108 A jeśli chodzi o kwiaty w sadzie czy warzywniku to właśnie to do czego dążę, bardzo mi się podobają warzywniki w stylu francuskich potager i chciałabym w przyszłym roku spróbować coś takiego, wtedy warzywa i kwiaty razem stanowią ozdobę ogrodu :D
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak Agnieszko ładne i zadbane warzywa to na pewno akcent kolorystyczny zgrany, ale chyba nie ziemniaki ;:306 a ja mam ich pół warzywnika :wink: ale damy rade , już rosną jednoroczne ;:333

-- 2 wrz 2016, o 11:18 --

No i dobrze Dorotko ,że rozdajesz, przecież nie obstawisz się samymi Rózami Pustyni. ja też dałam Olusi i Rudej jak były u mnie :lol: Na te młode to poczekamy ze 2-3 latka :lol: ale jak już zakwitną to będą powtarzały :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Karolinko a czy Ty masz dziurawca bezwonnego? Mam nadzieję że milin wypusci korzonki, mimo iż nie pora na rozmnażanie :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Dzisiaj kupiłam ziemię do storczyków i będę swoje przesadzać, bo też słabo kwitną kupiłam także patyczki nawozowe Ciekawe czy teraz będą lepiej kwitły.U mnie też padnął bylinowy hibiskus i już spasowałam z nimi
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Byłam dziś na rynku i były tylko te o wielkich kwiatach (bagienny?). Nie skusiłam się ;:185
Karolko, a Ty masz siewki swoich hibiskusów, malutkie na wymianę, kupno?
Pozdrawiam - Justyna
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Karolinko, jak to dobrze, że miałaś po drodze te klimatyzowane markety ;:306 Kochana, Ty się nie krępuj i kupuj, a my będziemy podziwiać ;:138 Tylko czekać, aż to wszystko Ci zakwitnie, to dopiero będzie kolorowy raj. Jestem ciekawa tej pełnej glicynii, grona kwiatów muszą okazale wyglądać. Twoja glicynia wytwarza nasiona? Bo tak zrozumiałam...
Jutro wybieram się na giełdę ogrodniczą i nie wiem gdzie posadzę to, co kupię. Co prawda mam zamiar nic nie kupować, ale raczej wiem jak się to skończy....A ja już naprawdę nie mam miejsca ;:223
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko1 to jak nic nie kupisz, to zaraz pokaż nam to nic ;:306
Ja też miewam takie mocne postanowienia, ale to na nic :;230 Moja glicynia ma piękne nasiona, wiszą jak strąki fasoli ;:138 A ta pełna na zdjęciu wygląda cudnie , oby tak było w rzeczywistości i to szybko :wink: Nie specjalnie krępuje się przy kupowaniu ;:306 jestem dość bezwstydna ;:306 i rozpustna :lol:

-- 2 wrz 2016, o 21:42 --

Justynko mam siewki moich hibiskusów, tegoroczne , małe , ale silne bo wyrosły w polu a nie takie blade , wyciągnięte w doniczce :wink: dam Ci ;:108

-- 2 wrz 2016, o 21:44 --

A widzisz Jadziu i Tobie padł bylinowy, nie tylko mnie :wink: uważam ,że to delikatna bylina , niestety , też dałam spokój ;:173 Jak przesadzisz storczyki to będą lepiej miały, moje przesadzone też lepiej wygladają i oba właśnie kwitną . Takie patyczki dawałam , ale nie widziałam efektu, teraz podlewam :)
Moje Arboretum
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”