Dziękuję bardzo wszystkim odwiedzającym, jesteście kochani
Ostatnio absorbuje mnie załatwianie kilku spraw i to na raz, stąd też mniej fotek i odp z mojej strony... jeszcze chwilę to potrwa, ale przecież muszę załatwić te pokoje od sąsiada
PiotrAPD pisze:Dziwne ale ciekawe

A mi się najbardzie podoba M. wildii
hen_s pisze: /.../Gymnocalycium moserianum B56 - myślę że to jednorazowa deformacja kwiatów, za rok będą normalne.
wisnia897 pisze:Wygląda jakby pąki rozkwitły, zanim urosły

Ciekawy widok, mimo wszystko.
piasek pustyni pisze:Ciekawe kwiatuszki Gymnocalycium moserianum B56 ... No ciekawe, bardzo
onectica pisze:Może stoi za blisko mammillarii i się zaraził
No o tym to nie pomyślałam... faktycznie, klamka zapadła...
jandom1 pisze:Złapał mammillariozę, dobra teoria. Jeszcze czegoś takiego nie widziałem i pewnie nieszybko zobaczę
Ja też pierwszy raz... kiedyś być musi... zaraz będzie kolejny raz... zobaczymy jak choroba się rozwija...
Madosia pisze:Dawno mnie nie było na forum. Muszę nadrobić teraz zaległości

. Pierwsze kroki skierowałam do Ciebie więc czuj się wyróżniona

. Jestem zaskoczona olbrzymią ilością Epiphyllum

. Jak to wszystko obrodzi w liście

to będziesz musiała pokój od sąsiadów wynająć. Piękne ufoludy porosły i Euphorbia milii ale dla mnie numerem jeden są Gymnolki .
Czuję się bardzo wyróżniona

dla moich ulubieńców właśnie załatwiam mieszkanie

ufoludy rosną, Euphorbie kwitną , a Gymnolki... zwlekają, oprócz tego zarażonego... ten kwitnie i rośnie jednocześnie
Tą hoję chciałam pokazać już wcześniej... gdy zaskoczyła mnie wypuszczeniem takiego łysego badyla, teraz już na nim są liście...
A tu dwa maluchy... Euphorbia milli i Ceropegia ampliata... jedna i druga ułamana przez przypadek, a że szkoda wyrzucić to wstawiłam po szklanych opakowaniach po świczkach, wrzuciłam kilka kulek keramzytu by stały prosto i raz na jakiś czas pokropiłam wodą... a teraz mi dziękują...
Monstera variegata dziurawa puściła nowego liścia... obok widać taką samą roślinę już z dziurami...
Ceropegia woodii... kwitnie sobie dalej, tym razem kosmici są mali ale też ciekawi
Senecio atakuje

rośnie jak wariat... muszę pomyśleć jak go poprowadzić...
I na koniec Irezyna... ma świetny kolor i cudownie mieni się w słoneczku.
Jak widać dla każdego coś miłego, dziękuję za odwiedziny
Idę załatwiać to mieszkanie