Kropelka zaprasza cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kropelka zaprasza cz.3

Post »

Szkoda ślicznych świnek ;:218 I dzieci szkoda, przyzwyczaiły się już.

Ten domek zbudował tygrzyk. Młode wykluwają się dopiero na wiosnę ;:108
W ogrodach ciągle przybywa jesiennych barw. Ogród mieni się czerwienią, żółcią. I mimo, ,że wzbudza zachwyt, to jednak żal odchodzącego lata.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iwonko, oj szkoda, szkoda- nawet nie wiesz jak bardzo. Jakieś dwa tygodnie temu zdechł jeden z chomików, też była rozpacz, ale znacznie mniejsza, a za świnkami to nawet ja się upłakałam i nie mogę sobie wydarować własnego niedopatrzenia! I jednak to zupełnie co innego, bo chomik zdechł ze starości, a tu świnki były młodziutkie. Lusiek miał jakieś 7-8 miesięcy, Krecik dopiero niecały miesiąc ;:145
Ale cóż, nie da się cofnąć ani czasu, ani zdarzeń...

Jednak poszłam dziś popracować w ogrodzie i zabrałam się za... przesadzanie azalii. Udało mi się wytargać dosłownie 4 szt i zmienić im miejsce. Mam nadzieję, że się przyjmą. Wcale łatwo nie było, z największą szarpałam się z pół godziny :roll:
Chyba jednak zasypię z powrotem ziemię na skalniaku, a spróbuję przesadzić iglaki, choć mają one jakieś 6-7 lat.Szarpanie się z kamieniami, rozwalanie betonowej zaprawy to chyba jednak ponad moje siły. Już dziś kręgosłup się buntuje...

Obrazek

Obrazek

Właśnie z tego buszu wyszarpywałam krzaczki azalii
Obrazek

Kwitnie krzewuszka

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Mariolko teraz już darmo żałować świnek .Wiosną dokupisz samczyka i znów powiększy się rodzinka.Będzie to jednak nauczka na przyszłość .Chciałaś dobrze dla futrzaków ;:168 Musisz mieć dużo krzepy jak takie wielkie rośliny przesadzasz ;:oj .Nie wiem czy zdobyłabym się na to, bo moje miejsce gdzie rosną azalie i Rh też sie okropnie zwęziło. Krzewy okropnie sie rozrosły szczególnie azalie japońskie.Niestety nawet nie mam miejsca gdzie mogłabym je przesadzić i tak wszystko sie dusi ;:222
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Mariolko,hortensje masz bajeczne ,i cały ogród tak fajnie zorganizowany,ścieżka z kamyków,przy której rosną rozchodniki super wygląda, a przykra przygoda ze świnkami smuci człowieka,pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariolko jaka przykra historia :cry: wiem co czułaś, bo też traciłam koty przez własnego psa. Cóż to są zwierzęta ;:131
Ogród prezentuje się wspaniale pod koniec lata i oby jak najdłużej było jeszcze ciepło o pogodnie. No i wreszcie doszłaś do dobrego wniosku ze skalniakiem ;:333
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Mariolu, z wielką przyjemnością obejrzałam Twój bogaty i bujny ogród, a i wycieczka była miła. Jeszcze nigdy tam nie byłam, trzeba nadrobić. Współczuję zajścia ze świnkami.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
FRAGOLA
1000p
1000p
Od: 4 cze 2010, o 09:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mariolciu kochana powiedz mi czy przypadkiem nie za dużo chcesz na raz zrobić?
Wiem ile pracy jest przy dzieciach w ciągu roku szkolnego(choć ja mam tylko 2) a tu jeszcze tyle planów ogrodowych i prace przy domu...
podziwiam....iron woman ;:180
Współczuję utraty świnek :(
FRAGO-linki
w 'powężowym'
Pozdrawiam-Grazia
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Podziwiam Cię za zapał do pracy ;:138 i za plany ;:108 . Szkoda świnek i przykra historia z nimi ,no ale natura czasem działa według swoich zasad. Dzieci na pewno kiedyś zapomną. Masz przecudne hortensje ;:138 . Pozdrawiam :wit .
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38

Post »

Pewnie,że swinek szkoda :( Dzieci szybko zapomną ...Ale Ty :?:
Chyba dłużej będziesz przeżywać ...

Ładna ta hortensja z białym czubkiem ;:108
Czy to VANILKA :?:
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Oj jak mi przykro. Szkoda prosiaczków. ;:196
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

Mariolu - Piękny masz ogród..zachwycające, bujne rośliny. Wpadło mi w oko zdjęcie ze żwirową ścieżką i rozchodnikami. Cudny zakątek!
Historia ze świnkami przypomniała mi przypadek, który przed laty przytrafił się mojemu synkowi ( miał wtedy 8 - 9 lat) pies sąsiadów pogryzł mu dwie świnki. Samiczka Malwinka przeżyła, samczyk Groszek niestety nie..... :(
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Fajnie,slicznie na twoich rabatach, jest co podziwiać.
Wszystkiego duzo, wszystko już spore, wszystko ładne ;:108 ;:108
Ta twoja pinky Winky jest cudna.
Moja jeszcze taka nędza.
Mniej więcej kiedy ona już robi się ładna??
Moja na jesieni posadzona.To jeszcze młoda.
Czyli na drugi rok będzie lepiej?Czy jeszcze ze 2 lata trzba czekac na ładniejszy jej wdok???
Awatar użytkownika
maniusika
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 mar 2009, o 20:50

Post »

Piękne hortensje , u mnie znowu upały i wyglądają nie specjalnie na moich piaskach chociaż staram się ich podlewać ..
zapraszam do mego ogrodu..Janka
Moje -marzenia-maniusika -IV
Mój album
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jestem, jestem :wit Co prawda zawsze sobie powtarzam, że jak tylko dzieci pójdą do szkoły to "co ja nie narobię..." ale jak stało się to faktem... ogarnęła mnie niemoc :evil: Pracy mnóstwo. Obowiązków związanych z dziećmi, szkołą, dojazdami, dowozem, rehabilitacją, przeróżnymi zajęciami m n ó s t w o. Praca zawodowa- uff, jakie to szczęście, że oganiam większość przy kuchennym stole przy kompie, trochę popakuje paczek do wysyłki, pogadam z klientami... ale w międzyczasie mam możliwość uprać, ugotować, posprzątać.
Prace przy elewacji jeszcze trwają. Ale dwie ściany mam już prawie na gotowo.

Janko, z hortensjami nie mam żadnych problemów. Tylko wiosenne mocne cięcie i rosną sobie same :)
Vanily wkurza mnie za "rozcapierzenie" nierówne pędy
Obrazek

Aniu, nie pamiętam ile lat już je mam dokładnie, ale 5-6 na pewno. Pinky jest moją ulubioną. Ma bardzo sztywne pędy, rośnie równo, nie pokłada się i fajnie się przebarwia od dołu coraz bardziej ciemnieje, czubek zostaje kremowy. Trudno powiedzieć, bo wiesz jak z tymi roślinami. U jednych rośne to, u innych co innego. Ale niezaprzeczalnie hortensje mnie zachwycają.

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amba19- dzięki, ta ścieżka powstała jakiś czas temu po "restrukturyzacji" :;230 tej części ogrodu. Czuję, że niedługo znów tam będzie za ciasno... Właśnie przeglądałam zdjęcia, to ostatnie fotki naszych samczyków...

Obrazek

Obrazek

Dorotko, mnie ta sytuacja ze świnkami nie może wyjść z głowy... śnią mi się po nocach koszmary w tle z tymi świnkami, które zginęły tragicznie.

Obrazek

Sławku, masz rację, ja bardziej czuje się winna, i mnie nie może ta sytuacja wyjść z głowy, w nocy mam koszmary ze świnkami w tle. Hortensja o którą pytasz to Pinky Whinki.

Obrazek

Ewelkach88- z tym zapałem to różnie bywa. Czasami chce się góry przenosić, innym razem totalny oklap. No ale nie poddaję się i do przodu! Za pochwałę hortensji dziękuję :) Kombinuję gdzie by tu jeszcze dosadzić jakąś, ale nie jest to proste...

Obrazek

Grażynko- nie ma innego wyjścia, trzeba wszystkiemu podołać. Wczoraj spotkałam koleżankę z liceum no i gadamy, ona matka jedynaka, ja czwórki dzieci... I koleżanka na to:"Czwórka dzieci, Mariola, co ty gadasz- wiesz ile pracy jest przy 4 dzieci"... :;230 :;230 :;230

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”