Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

Iwonka1 pisze:Obrazek

Marysiu, to zdjęcie jest niesamowite ;:oj Siwe, rozczochrane głowy ;:63
I ja zachwyciłam się tym zdjęciem ;:215 , Marysiu to biała krzewuszka Ci kwitnie?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Justynko i niech tak będzie bo i tak jest trochę bałaganu, a jak leje to prace przerwane :wink:

Basiu ów pan wymienił już kilku a niektórzy nawet z tego wina i imprez różnych żyją. Wino było pyszne ale degustowaliśmy 5 i 3 tzn wyższa klasa była super cena 40 -70 zł :wink: 2 to były młode wina.
A prało po szybach jak należy ;:306

Mariolko to idziemy razem na wagary u mnie z chęciami też kiepsko ;:306 Wiesz jak z tym pomocnikiem więcej musiałabyś pilnować ;:306 Moje ogórki jeszcze owocują to niech rosną :?

Bożenko wzajemnie :wit

Witaj Ewuniu ;:168 a myślałam teraz intensywniej! będę trzymać i wszelkie pozytywne emocje wysyłać. Wiesz dla mnie to straszna niesprawiedliwość żerowanie na nieszczęściu ;:14 W czwartek wieczorem dzwonię ;:196
Ja nie pryskam i róże mimo że nie miały gradu wyglądają kiepsko, ale muszą sobie radzić. Spróbuj nie zwracać uwagi na to i poczekać do wiosny ;:131 Ewciu najlepszego dla Was oboje ;:4

Iwonki moje kochane! dziękuję ;:168 też mi się spodobało to rozczochraństwo :;230

Iwonko tak biała krzewuszka mi kwitnie i coraz więcej ma kwiatostanów ;:63
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Marysiu! ;:196
Narobiło mi się zaległości co nie miara. ;:202
Pędzi Twój wątek jak ... nie powiem co. ;:224

Pięknie w Twoim ogrodzie, ale szczególnie dobra jesteś w fotografowaniu wschodów i - od czasu do czasu - zachodów słońca. ;:63 ;:63
Także zdjęcia nieba pozbawionego promieni słonecznych rewelacyjne! ;:215

Twoja wajgela powtarza kwitnienie, a ja za późno swoją przycięłam. Ale mam taką, która wiosną w ogóle nie pokazała kwiatów, a właściwie dwie takie, przy czym jedna z nich właśnie zaprezentowała pąki. Pewnie zakwitnie. ;:7

Deszczu zazdraszczam jak nie wiem co, bo u mnie nawet chmur nie było i sucho jak na pustyni. ;:222

Ciepłego wieczoru i pogodnego nieba na jutro życzę. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu, ja wineczko lubię, nawet bardzo, ale 70 zł... oj bolałoby mnie serducho :;230 w sumie to chyba bym przestała je lubić ;:306
Robią ludzie bizesik na winnicach, teraz stało się modne picie wina i uprawianie turystyki winnej.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Marysiu,,zdjęcia wschodów jak zawsze piękne. Też próbowałam, nie wyszło :;230 , jesteś w tym nie do podrobienia. :D U mnie bez deszczyku ale dziś był zakaz podlewania. ;:oj Pryskane na chwasty, oczywiście trawnik :uszy
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Fajnie masz ,że ci podlało u mnie chmurzyło się parę razy lecz ni kropelka nie spadła, a we czwartek chcę myć okna, to z pewnością poleje.Nie powiem deszcz by się przydał, bo roślinki na rabatach przed domem wołają pić szczególnie żylistek to taki pijus :wink:
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jak o winie mowa to ja wpadam :wit
Mam winorośl i ileż ja się naczytałam o cięciu i pielęgnacji ....i ciężko mi było pojąć ;:223
Dopiero mąż mojej koleżanki łopatologicznie mnie jakoś coś tam wcisnął. Ale z trzech posadzonych krzaczków tylko jeden owocuje.
A dobre winko to ja lubię ;:333
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Oj, Marysiu - znaczy się, ze dobrze tnę winorośl, bo tnę gdzie tam mi się upatrzy - ale tnę ;:306 ;:304
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,piękne te róże w kroplach deszczu ,piszesz ,że masz marne róże ,ja też ,bardzo mało będzie kwitło bo sarny je tak ogołociły ,że nie zdążą z kwiatami , mówi się trudno,mnie też w nocy podlało ,burza była okropna ,ale w mieście pół rynku nie miało prądu ,a potem internetu , poniszczyło sprzęty,a gdzie Ty byłaś na degustacji wina,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Chyba Marysiu zazdroszczę deszczu, wczoraj troszkę podziałałam na działce i wróciłam okurzona i brudna jak górnik tylko oczy i nos jasne reszta okurzona, tylko pod prysznic bo nawet usiąść się bałam w domku :;230
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. Kawał czasu mnie u Ciebie nie było a tu jest co podziwiać ;:108. Floks z kapersa ma rewelacyjny kolorek ;:215 a Graham Thomas coraz bardziej mnie kusi ;:224. Może kiedyś go gdzieś posadze bo ładny jest ;:108 . Jak zwykle Twoje jednoroczne dają popis a ta biała krzewuszka zaskoczyła mnie najbardziej :shock:. Ach no i te Twoje wschody słońca ;:173, cudowne. Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam w ostatnim dniu sierpnia i ostatnim dniu wakacji!

Słonko świeci, ale temperatura poniżej 10 st...rześko :D

Lucynko ja też mam 2 maleńkie krzewuszki która nie pokazały jeszcze kwiatków ale ponoć nie tylko u mnie, może kiedyś? Z deszczem moje tereny mają szczęście w tym roku.
Dziękuję za podziw dla tempa wątku i fotografowania nieba ;:180
Dobrego dnia ;:196

Basiu 70 zł kosztowało wino typu Porto, mocniejsze i produkcja jego jest skomplikowana. Wiem, bo mój M też rok temu zrobił tego typu wino i wiem ile pracy w to włożył. Pewnie produkcja na większą skalę jest łatwiejsza ale jednak.
Wina tanie kupowane w markecie niewiele mają wspólnego z winem z takiej winnicy. Sama produkcja wygląda zupełnie inaczej :wink:

Julciu trudno pracować zarówno w suchej glinie jak i piachu ;:131 u mnie na szczęście ten rok sprzyja pracom w ogrodzie i nie mam żadnego wytłumaczenia jak mnie lenistwo ogarnia ;:306

Zeniu fotografowanie nieba nie jest wcale trudne, ale na pewno trzeba poćwiczyć i nie raz zrobić sporo zdjęć a wybiera się jedno... dwa :wink: Skoro pryskasz chemią trawnik to pewnie masz idealny, ja mam po prostu trawę :D Sąsiad zrobił sobie taki idealny trawnik, najpierw roundap, potem orka itd ale nie minęło cztery lata i mamy takie same trawy do koszenia ;:131

Jadziu mimo, że od czasu do czasu pada to wysoka temperatura sprawia że szybko wysycha i jak sadzę coś nowego w międzyczasie to i tak muszę podlewać. Na szczęście tylko miejscowo. Nie wiedziałam, że żylistek lubi tyle pić? widać u mnie jednak nie jest sucho.

Małgosiu mnie łopatologicznie o pan wytłumaczył pewne rzeczy, np. wyłamywanie wilków które opóźniają dojrzewanie i wzrost gron. Nie wiem czy lepszy rok czy to chodzenie wokół winorośli daje w tym roku efekty. Jedynie młodziutkie winorośle nie zaowocowały. Dobre winko tak, ale z takiego popularnego to mam zgagę ;:222

Bea tak powtarzam słowa winiarza :uszy oprócz cięcia ważne jest wyłamywanie wilków i to pojęłam najszybciej, bo u pomidorów też trzeba wyłamywać ;:306

Martusiu niektóre moje róże tracą na urodzie jak je mocno zleje, a co wypuszczą pąki to ulewa ;:131 Widziałam obgryzione róże u Ciebie, tak jak do tej pory u mnie gryzione były maliny ;:185 Mam nadzieję że zaradzicie coś na to ;:124 Nie wiem czy kiepskie odwodnienie czy wybrukowanie większości terenu, sprawiają że przy ulewie wszystko zalewa ;:202
Co roku w Krakowie są imprezy w ramach święta ogrodów i na jednej takiej w TR w Giebułtowie byliśmy na spotkaniu z winiarzem. Pozdrawiam ;:196

Ewelinko masz teraz mnóstwo zajęć w rodzinie więc nie ma co się dziwić że na przyjemności jest mniej czasu. Jednak już wczoraj widziałam wpis u Ciebie chociaż jeszcze nie skomentowałam to ogród uporządkowany idealnie. U mnie szaleństwo kolorów i roślin i nawet miałam koleżankę, która oświadczyła że roślin mam dużo i przez to nie widać poszczególnych, ale trudno tego już nie zmienię...bo tak lubię :D Dziękuję za odwiedziny ;:168

Kwitną kolejne dalie, a na połowę ogrodu roztacza się mocny zapach datury i wiciokrzewu ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Marysiu tajemniczo wyglądają rośliny w porannej rosie.Cudna ta czerwona dalia u mnie też świeci ;:3 więc zapowiada się znów ciepły dzionek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jasne, że tak Marysiu. Wino ze sklepu a wino z winnicy, to różnica. Sama będąc na Węgrzech się o tym przekonałam.

Ostatnie zdjęcie bajeczne, takie koronkowe! ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Marysiu to ostatnie zdjęcie aż mnie przymroziło, wiesz, tak mi od razu wpadło na myśl, że mróz pomalował cudnie szyby, słonko wschodzi i tak to pięknie widać, na szczęście to tylko wyobraźnia, pięknego dnia Marysiu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”