Galeria.Dalie Stanisława cz.5
- Gosia1704
- 200p
- Od: 21 maja 2014, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Galeria.Dalie Stanisława cz.5
Dziękuję za zdjęcia pięknych dalii i gratuluję wyrazów uznania, do których się dołączam.
- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
Basiu zasłużone uznanie i wyróżnienie Ciebie na wystawie
... jesteś nieoceniona zwłaszcza dla Tego wątku 
Gratuluję

Gratuluję

- Lipien
- 500p
- Od: 21 lis 2012, o 08:38
WYN'S SUNDAZZLER

ZDENKA BRAUNEROVA

HANA-EMI

ENGLAND'S GLORY

GRYSONS YELLOW SPIDER

15/13/14 D

Tomisiu
Fotorelacja z Trutnova:https://www.zonerama.com/Pavka/Album/1943697

ZDENKA BRAUNEROVA

HANA-EMI

ENGLAND'S GLORY

GRYSONS YELLOW SPIDER

15/13/14 D

Tomisiu
Fotorelacja z Trutnova:https://www.zonerama.com/Pavka/Album/1943697
- Calamburka
- 100p
- Od: 7 lip 2016, o 12:23
Englads Glory bardzo, bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam ciepło
Ewa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=96856" onclick="window.open(this.href);return false;
Ewa
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=96856" onclick="window.open(this.href);return false;
Adamie,
ta pierwsza to może być Wyn's Cinnabar, u Stanisława występuje pod nazwą Cinnabar
ta pierwsza to może być Wyn's Cinnabar, u Stanisława występuje pod nazwą Cinnabar
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- mirdem
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 sty 2010, o 11:55

............Wyn's Cinnbar
Basiu przeniosę się z tą nieszczęsna NN-ką do tego wątku ............ mam ją od p. Stanisława z tegorocznej wiosennej dostawy

.....................może to jednak Alaska sie jakaś zaplątała do mnie

Pozdrawiam Mirka
Ogródkowy galimatias - aktualny
Ogródkowy galimatias - aktualny
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Stanisławie! Beni-fuji
Chyba najbardziej pasuje! Ale nie szukałam wśród takich "ciepłych" jeszcze dalii
Mireczko! Alaska nie!
Nie do końca pasuje, już lepiej Gemma Darling, ale poszukaj zdjęć (i porównaj) na innych stronach nie tylko na dahlie.net .

Mireczko! Alaska nie!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Adamie,
przypomniałam sobie o odm. Shu-Hokan. Ja już nie mam tej odmiany, ale chyba nawet bardziej pasuje do Twojego zdjęcia.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 4#p5016804
przypomniałam sobie o odm. Shu-Hokan. Ja już nie mam tej odmiany, ale chyba nawet bardziej pasuje do Twojego zdjęcia.
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 4#p5016804
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Pozdrawiam Alicja
Gosiu,
na pierwszy rzut oka wygląda na Incandescent, zwłaszcza, że była w ubiegłorocznej ofercie. Ale na 100% nie wiem. Powinna mieć 120 cm, ale z tymi wysokościami bywa różnie...
na pierwszy rzut oka wygląda na Incandescent, zwłaszcza, że była w ubiegłorocznej ofercie. Ale na 100% nie wiem. Powinna mieć 120 cm, ale z tymi wysokościami bywa różnie...
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Gosia1704
- 200p
- Od: 21 maja 2014, o 11:02
Basiu, 100-120 cm - ona rośnie ze środka. Ja bym nawet powiedziała, że może być więcej, dlatego trochę się zdziwiłam, że tylko tyle zapisałam. Mogłam ją tylko oszacować nie zmierzyć. Oczywiście dalhia.net oglądałam, ale było inne zdjęcie i ta pokazana wydawała mi się ?za masywna?, a moja jest taka ?zwiewna?, delikatna.
Jak obejrzałam wszystkie, to bardzo prawdopodobne, a kolor ma taki, że to masakra zrobić jej dobre zdjęcie.
Jeśli w dodatku była w tamtym roku w ofercie (ja zamawiałam jeszcze ze starego katalogu, żeby zdąrzyć i w dodatku na dalhia.net nie jest taka śliczna jak w rzeczywistości) to to przeważa.
Jeszcze raz muszę podziękować panu Stanisławowi za te wszystkie śliczności
. Wpisuję Incadescent
.
Tak mnie ośmieliłaś Basiu.
Ja w tym roku już myślałam, że nie dostanę od p. Stanisława żadnych dalii, a tu takie ślicznotki dostałam.
.
Mam jeszcze taką dalię - ma około 125 cm, średnicę kwiatu około 11 cm, wiśniowa (bielejąca na brzegach). Nawet ja laik zauważyłam, że grzybieniasta - mam taką jedną.

Właśnie jest taka (więcej zdjęć nie mam co zamieszczać).
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Na przykład moja Ivona. U czechów znalazłam - wysokość 130 cm, kwiat - 11cm. Moja - ok. 110 cm, kwiat - 15 cm.

Jak obejrzałam wszystkie, to bardzo prawdopodobne, a kolor ma taki, że to masakra zrobić jej dobre zdjęcie.
Jeśli w dodatku była w tamtym roku w ofercie (ja zamawiałam jeszcze ze starego katalogu, żeby zdąrzyć i w dodatku na dalhia.net nie jest taka śliczna jak w rzeczywistości) to to przeważa.
Jeszcze raz muszę podziękować panu Stanisławowi za te wszystkie śliczności

Tak mnie ośmieliłaś Basiu.

Ja w tym roku już myślałam, że nie dostanę od p. Stanisława żadnych dalii, a tu takie ślicznotki dostałam.

Mam jeszcze taką dalię - ma około 125 cm, średnicę kwiatu około 11 cm, wiśniowa (bielejąca na brzegach). Nawet ja laik zauważyłam, że grzybieniasta - mam taką jedną.

Właśnie jest taka (więcej zdjęć nie mam co zamieszczać).
Jeszcze raz dziękuję za pomoc.
Na przykład moja Ivona. U czechów znalazłam - wysokość 130 cm, kwiat - 11cm. Moja - ok. 110 cm, kwiat - 15 cm.

- -Iwona-
- -Moderator Forum-.
- Od: 4 lut 2011, o 13:22
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To ja chyba przesadziłam z obornikiem, bo moja Ivona która rośnie z paciorecznikami już dawno je przerosła i płot również.Gosia1704 pisze: Na przykład moja Ivona. U czechów znalazłam - wysokość 130 cm, kwiat - 11cm. Moja - ok. 110 cm, kwiat - 15 cm.
Ta ma ok.180-190cm(licząc do czubka kwiatu), druga która rośnie bardziej pod drzewem ma ok.160.
Jeszcze nigdy nie miałam jej takiej wysokiej, ale i warunki w tym roku ma wspaniałe.