Dorotko, dziękuję

Wiem, że nie wszyscy lubią białe dalie, bo faktem jest, że przekwitając szybko brzydną (zamierające płatki najbardziej widoczne) ale u mnie są tak samo ważne jak inne kolory!
Janko, jestem pewien, że białe dalie szybko trafią do Ciebie. Jest ich spory wybór.
Ja jednak wrócę do dalii z ząbkami, które tworzą większe bądź mniejsze kule. Kolejna dalia szaleje w tym roku z ilością kwiatów. Ale niech szaleje, bo wcale mi się nie opatrzyła
Miłko, ja też dopiero za którymś razem trafiłem na 'Lady Darlene'. Ale warto było podejmować próby aż do skutku
Czy 'Rothesay' mam z wysp? Nie - z sąsiedniej wsi
Piękne ząbki ale nadal ładną kulę tworzy kolejna dalia:
Krysiu, tak mi się wydawało, że ma 2m ale zmierzyłem dokładnie i ma 180cm. Też dużo. Pszczół na 'Pooh' dużo jak zresztą na wszystkich daliach nie pełnych. One jeszcze się pojawią, bo dziś inne prezentuję - z ząbkami
Dalia nie za duża i ząbki też niewielkie ale jednak są i ten kolor!!!
Iwonko, 'Lady Darlene' to prawdziwa lady! A że jedna dalia piękniejsza od drugiej więc i mój apetyt daliowy jest niepochamowany
Jak trudno nazwy spamiętać, to zapisać można

Ja też nie pamiętam wszystkich.
Alicjo, dalie pięknie dziękują za pochwały
Kolejna dalia to już w zasadzie typ jeleniorożny. Ale jest zdecydowanie mniejsza od pozostałych z tej grupy więc dodam ją dziś. No i bez nazwy do mnie trafiła