Janko, właśnie wywaliłam dosłownie trochę rozcepirzonych krzewów z ogrodu. I prawda, że na byliny byłoby trochę miejsca, ale na krzewy już nie za bardzo... Inna sprawa, że system korzeniowy też już wszystko ma rozrośnięty i jak zaczynam przekopywać, to ciągle naruszam korzenie jakiś roślin.

Aga, teraz już częściej zdarza mi się posiedzieć w ogrodzie. Może siły już nie te, a może po prostu nie widać tak chwastów jak krzewy wyrośnięte

Soniu, no niestety, ale jak się obsadza puste pole, to wydaje się, że miejsca jest multum i wciska się wszystko na maxa. A potem...
Zresztą każdej wiosny wydaje mi się, że jest pusto w ogrodzie, a w sierpniu nie można przejść swobodnie... Powojnik włoski mam Polish Spirit i kwitnie super do tej pory, tylko jak dla mnie mógłby mieć jaśniejsze kwiaty, bo mało się odznaczają...

Krysiu, no właśnie każdej wiosny wydaje mi się, że jest pusto w ogrodzie... W sierpniu jest busz, z każdym rokiem coraz większy...
Nie mam pojęcia co to za odmiana dzielżana, on ma raczej kolor intensywnie pomarańczowy, wcześnie zaczyna kwitnąć, właśnie zebrałam nasionka jeśli chcesz podaj adres to Ci wyślę.