Ogród Biedronki641cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Biedronki641cz.4

Post »

Alu hortensja ma śliczne lekko zwisające płatki. ;:215 Jak ładnie jeżówki z rozplenicą wyglądają. ;:138 Te twoje rzadko spotykane piękności, przyprawiłyby mnie o ból głowy, :wink: gdyby nie zakwitły. Masz komfort jak szklarnia stanęła, puste parapety mogą zapełnić domowe kwiaty. ;:108 Kolejne kokorycze wysadziłam dziś z doniczki na białą rabatę. Nie muszą kwitnąć długo, zależy mi głównie na wiosennych kwiatach. Potem zakwitną zawilce, margerytki i jarzmianki, a na końcu jeżówki i hortensje.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Alu,niesamowite masz te pomidory i śliweczki i malinki aż jeść się chce :uszy ,a kwiatuszków u ciebie bardzo dużo ,jeżówki masz cudowne, takie łany jeżówek ,efekt rewelacyjny,dobrej nocki ;:196
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witam w niedzielny piękny dzień.Dziś grzeje ,ale przydałby się deszcz, bo już sucho.Potem ma nadejść ochłodzenie. Lato trwaj,ale dziś dostrzegłam zapoczątkowane zimowity. A tomi się już nie podoba.

Jurku jeśli piszesz prawdę ,to się cieszę i dodaje mi to chęci do upiększania ogrodu. Mnie osobiście mniej się podoba,bo zrobił się niekontrolowany busz i coś muszę przeorganizować w ogrodzie. Przede wszystkim pozbyć się roślin ekspansywnych , które mi ciągle było szkoda wyrzucić. Wprowadzam do ogrodu trawy . Dla nich też muszę znaleźć fajne miejsce, wyeksponować. Najchętniej to bym cały ogród zmieniła. Gdybym teraz go tworzyła byłby inny. Weszłabym w niskie , przy których na pewno jest mniej pracy.

Dla Ciebie troszkę inna belamkanda.

Obrazek

Małgosiu przy odpowiedzi do Ciebie wszystko mi znika. Może teraz się uda, bo to 4 raz. :;230 Wczoraj zamówiłam jeszcze inne goryczki. A ta roślinka o którą pytasz to świerzbnica macedońska. Wysoka odmiana.

Dla Ciebie goryczka już pokazywana,ale świeżutka fotka. Pięknieje ;:108

Obrazek

Soniu tamta to ma być Anabelka. U mnie od zeszłego roku i jeszcze marna. Soniu to nie szklarnia a foliowiec. Szklarnia też mi się marzy. Soniu spróbuj wejść w te rarytaski,to się przekonasz sama jakie przychodzą sadzonki i jeszcze ciężko do zdobycia. A potem czekasz na te pierwsze kwitnienia. Wiesz jakie to cudowne uczucie. Radość wielka, bo na przyszły rok już takich owacji nie ma.
Skoro o domowych to parapety zajęte.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Soniu tej już teraz nie jestem pewna, bo to z rynku.

Obrazek

Marta teraz maliny ładniejsze niż na początku. Owoców mi wystarcza. Warzywek w tym roku mniej. Bo już wszystkiego nie ogarniam. Z jeżówek czekam jeszcze na kwitnienie nowych odmian.

Dla Ciebie jeżówka Aloha.

Obrazek

Dla wszystkich zaglądających kosmos nadal kwitnie.

Obrazek

Obrazek

Żmijowiec.
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ALA,zachęcam Cie do przebudowy ogrodu,bo sam to robię nieustannie :!:
Wiele ekspansywnych roślin już dawno wyrzuciłem,a inne stoją w kolejce,np. średniej urody liliowce :!:
Kosmos pełny BASKA u Ciebie znacznie ładniej kwitnie niż mój ;:108
Podziwiam Twoją goryczkę - a masz ich chyba więcej - bo u mnie coś im nie pasuje ...
Nawet wiosenna nie chce kwitnąć :wink:
Pozdrawiam deszczowo,
Sławek
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku tak też myślę zrobić,jak siły tylko na to pozwolą. Tobie jest łatwiej, bo jesteś emerytem i mężczyzną.A ja kruchą starszą panią i w dodatku jeszcze pracującą.Myślę,że z tych zgromadzonych roślin coś fajnego uda mi się stworzyć.Po kawału a do przodu. ;:108
Goryczki kupuje,przesadzam stare i jeszcze zamówiłam nowe. Zobaczymy jak będą rosły. Nie wszystkie są łatwe do uprawy. Teraz to o nie dbam szczególnie .Są pilnowane i codziennie oglądane . Może będą lepiej rosły.

A mój kosmos to odmiana Double Click.
Skoro u Ciebie deszczowo to proszę podeślij do mnie troszkę deszczyku ,bo mnie znów czeka podlewanie.

Dla Ciebie nowa trawka nn

Obrazek

Może ktoś rozpozna, bo to nowy zakup z ryneczku.

Obrazek

A to też nowe trawki u mnie,ale znane, bo z dobrego źródła. ;:108
Turzyca włosista i dwie turzyce Ewergold. A proso rózgowate jeszcze nie wkomponowane i czeka na posadzenie.

Soniu dziękuje. ;:196 Na razie tak zrobiłam. Na ich miejsce wyleciały starocie.

Jeszcze się pochwale cudną żurawką od Soni. Wykopałaś całą kępę. ;:108 Teraz myśl co za to.

Obrazek

Dębik znów zakwitł 1 kwiatuszkiem.

Obrazek

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Belamkanda ładny kolorek, jeszcze takiej nie widziałam. Domówki pięknie kwitną. ;:215
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Alu trudno w pierwszym roku określić, jaka to hortensja. ;:218 Ja się zadomowi i ponownie zakwitnie, to będzie łatwiej. Jak nie urośnie wielka w przyszłym roku, to na pewno ona. ;:306 Moja Bobo ma podobne kwiaty. Kosmos śliczny, niepodobny do gatunku, gdyby nie liście, można wziąć za inną roślinę. ;:108 Trzeba było żurawkę podzielić, jak masz miejsce. Ona szybko rośnie. Turzycę włosistą też posadziłam z jeżówkami różowymi. :) Gorąco takie, że wyszłam na chwilę i wróciłam do domu.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Podziwiam oczywiście goryczkę ..trawka jak przypuszczałam i sprawdziłam to będzie obiedka szerokolistna - uniola latifolia nie znam i nie mam ...Dlaczego ja tak nie lubię kosmosów ... :?: poza siarkowym oczywiście bo jego uwielbiam! Ot , gusta i guściki... ;:306 U mnie się chmurzy...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu taka inna a rośnie byle jak. A ma trzy latka. Jest niższa. Z domowych kwitnących teraz to jeszcze mam begonie i kalanche białe pełne i jeszcze jeden fiołek,którego już pokazywałam.

Obrazek

Soniu pewnie ,że żurawkę podzieliłam . Z takiej kępy można było. Kosmos to miała być mieszanka kolorów pełnych,ale tylko różowe wyszły,ale nie wysiewałam też całej torebki.
Już się zachmurzyło,ale deszczu nie ma. Byłam na przejażdżce rowerowej,to nawet przyjemnie było.

Soniu tę jeżówkę kupiłam z Tobą na Warszawskiej..Ta co miała inne liście.Okazało sie ,ze takąjuż mam,Jest bardzo podobna do Secret Glaw.

Obrazek

Maryniu coś mnie naszło na trawki.Tak to obiedka szerokolistna,bo dałam ją wcześniej do rozpoznania. ;:196 A kupiłam ją na Twoim ryneczku wiosną. Tylko sprzedająca nazwała ją inaczej.Jak teraz pokazała kłosy to mi nie pasowało.
A u mnie teraz leje i to solidnie. Jak zaczęłam pisać jeszcze nie padało. Dobrze,bo beczki były puste. A w dodatku mam coś jeszcze do posadzenia jutro.

Obrazek

Tułacz myślałam,że znikł a on pokazał się w innym miejscu. Jednak nie kwitnie.

Za to ten powojnik kwitnie cały czas.

Obrazek
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Alu wszystko pięknie Ci kwitnie .Udało Ci się kupić nasiona kosmosu i ładnie kwitną zbierz nasiona . W przyszłym tyg. będę dzwonić tam gdzie podałaś namiary.W czwartek i piątek robiłam wielkie cięcie w ogrodzie .Wszystkie bukszpanowe żywopłoty i pojedyncze napracowałam się ogromnie że nie mogłam do domu dojechać. Ale cieszę się że mam za sobą. Zostały tylko cisy ale to już pryszcz.
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Witaj Alu czytam zawsze skrycie Twój wątek , a ostatnio jestem na jeżówkach czy ta nn
ma długie wąskie liście mam taką podobną pineapple sundae pozdrawiam ;:3
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

maryna45 Marysiu niby dużo kwitnie ale też już dużo przekwita. Co mogę to ścinam,troszkę zostawiam na nasiona. Czemu nie pisałaś ,że chcesz. Kosmos mam ze zbiorów ze zeszłego roku i jeszcze z torebki, bo nie wysiałam całej. Czy nie za bardzo szalejesz. Oszczędzaj się troszkę.
Umów się. Tylko targuj się. ;:108

Witaj inka52. To już wiem czemu tyle odsłon mam na dzień a wpisów malutko. Ja też podglądam ogrody i nie zawsze się wpisuje. ;:7 Nie można być wszędzie i jeszcze prowadzić swój wątek. ;:108 Tak to jest ta jeżówka. Jeszcze jedną mam o podobnych liściach,ale w innym kolorze.
Awatar użytkownika
garden11
1000p
1000p
Od: 3 gru 2014, o 10:16

Post »

Alu obiedka śliczna, żurawka od Soni również, proso Ci pięknie kwitnie. Rozplanuj nowe nasadzenia bo wrzesień już za pasem :wink:
Pozdrawiam Ewa

W ogródku u Ewy
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewciu już mnie boli głowa od myślenia.. A nowe rośliny zamówiłam. Pomożesz ? Ty masz do tego smykałkę. ;:108
Pada .Jak się cieszę. ;:215
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Alu ty sie cieszysz z deszczu ,a ja płaczę ;:145
Oj ,to będzie rewolucja w Twoim ogrodzie ;:oj
Pozdrawiam Alicja