Wrzesień
Rok szkolny rozpoczęty. Zaczyna się dziesięciomiesięczny kierat. Na prace w ogrodzie coraz mniej czasu.
W tym tygodniu spędziłam czas głównie na podlewaniu. Piaski błyskawicznie wysychają.
W czasie, gdy się podlewa kolejny krzaczek usuwam przekwitłe kwiatostany i wyrywam chwasty. Ale co można zrobić przez godzinę, o ósmej jest już ciemno.
Mileczko, w tym roku różom poświęciłam niewiele uwagi. Musiały radzić sobie same. O dziwo chorują tylko nieliczne. Tym obrywam liście.
Czyli nie będę miała problemu z przechowaniem Creme de Cassis

Moją kupiłam w pobliskim ogrodniczym.
Wiem, że nawet gdybym wyrwała wszystkie chwast i tak przyleciałyby nowe nasionka
Ale, jak się zostawi taki szczawik, to może zarosnąć wszystko. Widziałam taką rabatę, sam szczawik i iglaki.
Aniu, kwitną i inne, co prawda powoli się rozkręcają.
Powinnam wywalić te aksamitki, ale zostanie mi goła rabata. Pomarańczowe w tym roku słabo powtarzają.
Dla Ciebie Pierwsza Dama. Zdecydowanie lepiej kwitnie jesienią. Twoja też
Basiu, jestem zła na siebie, że nie sprawdziłam jak rosną te aksamitki
W tym jest cały problem, że kwitną na bogato. Inaczej dawno bym się z nimi rozstała. Jak je usunę zostanie goła rabata
I bądź tu mądry.
Gorgeous, jesienna odsłona zdecydowanie mniej żarówiasta.
Soniu, jeżeli szukasz nazwy dla Twojej NN, to nie wydaje mi się,że Twoja to Elbflorenz. Przyglądałam je się kilka razy i wydaje mi się, że kwiaty są inne. Poza tym moja ma bardzo intensywny zapach starych róż.
Bardzo chciałam mieć niskie kremowe aksamitki, ale jak widać nie ma takiej rośliny.
Iceberg & Burgundy Iceberg
Gosiu, ostatnio moje róże doprowadzają mnie do szału. Te, które powinny być małe, wypuszczają badyle na półtora metra. Inne nie rosną wcale. I bądź tu mądrym co robić z takimi pannicami. Jak przesadzę do drugiego rzędu, to przestają szaleć i znów mają przepisowe rozmiary.
Grace
Paco Rabane
Peter-Paul Rubens
Queen Anna
Reine Sammut
The Prince