Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwwa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2013, o 18:46
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 5

Post »

Lucynko, wszystko wita obfitością kwiecia ;:oj Pięknie u Ciebie w ogórdku !
Zdrówka Twojej mamie życzę, super, że wyniki wyszły ok. Ogródeczek faktycznie malutki, ale słodki. kolorowy - dalie ;:167 ;:167 ;:167
Mama powinna jak najwięcej korzystać z takiej przyjemności jak "działkowanie" dla przyjemności. Chyba, że fizycznie Jej będzie lub jest za ciężko....

Twoje dalie Lucynko wspaniale Ci kwitną , a morelki i jerzyny to zazdroszczę ! Smakowite to owoce !
Masz bardzo ładne jeżówki, ciekawy mają kolor ;:63
Pozdrawiam i życzę słoneczka ! ;:196
wątek aktualny Ogródek Asi- cz 3
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam wszystkich bardzo cieplutko! ;:3
Tylko kilkanaście godzin mnie nie było, a tu tylu przemiłych Gości! :shock:
Odebrałam przesyłkę od Tereni tenci i nie nudziłam się na działce. Przesadzałam co nie co, sadziłam i - co najdziwniejsze - podlewałam działkę. Okazało się bowiem, że mimo niemal codziennych opadów działkę dotknęła susza.

Tereniu [tencia] - roślinki dojechały w idealnym stanie, a zapakowałaś tak, że z tydzień mogłyby spokojnie podróżować.
Dziękuję. ;:196
Obrazek

Krysiu [christinkrysia] - dalie w pąkach? Zakwitną. Przed nimi jeszcze kawał sierpnia i cały wrzesień, a i październik może być ciepły. Czekaj spokojnie.
Ja siałam w domu już w marcu, więc będą nasiona.
Pamiętam, jak zawiozłam mamę do onkologa, a potem odebrałam wynik z wyrokiem. Szczęśliwie udało mi się natychmiast zorganizować szpital i zabieg, dzięki czemu węzły chłonne były jeszcze czyściutkie. Swoje przeżyłam.
Tobie również życzę samych dobrych chwil w pełnym zdrowiu.
Dziękuję. ;:167

Obrazek

Mariolko - bardzo Ci dziękuję, kochana jesteś. ;:97

Obrazek

Marysiu [Maska] - sama podziwiam mamę, ale to człowiek zwyczajny ciężkiej pracy od dziecka.
W wieku 12 lat już harowała u Niemców ( okupacja).
;:180 przekażę podczas najbliższej rozmowy telefonicznej. Dziękuję.

Nie rozumiem Twojego zdziwienia... Przecież moje nazwisko do czegoś obliguje. ;:306
Kochana, dlaczego Ty mi źle życzysz? Ja bibliotekarką ;:202 Zanudziłabym się.
Laborantką ;:202 Jeszcze gorzej, zabrakłoby mi cierpliwości do odmierzania, analizowania......
Mój zawód był idealny dla tak niespokojnego ducha jak ja. Kochałam go zresztą i wykonywałam z nieustającą radością.
Dzień był udany, życzenie się spełniło. Dziękuję. ;:196
;:oj Kapelinderek zdjęłaś, a tu kolejne upały zapowiadają! ;:113

Obrazek

Izuniu - Marysia mnie wyręczyła, więc już wiesz, że to nie kosmosy.
Nie przejmuj się, gdybyś wiedziała, ile roślin dla mnie stanowi ciemną magię.... :;230

Obrazek

Alicjo - bardzo Ci dziękuję i Tobie również duuużo zdrówka życzę. ;:196

Obrazek

Aniu [anabuko] - mój okółkowy też jeszcze pokazuje kwiatki, choć już nieliczne.
Masz rację, lato jest najbardziej kolorowe, tylko za krótkie.
Co do astrów, to w tym roku mało zróżnicowane pod względem kolorystycznym. Czekam jeszcze na te, które siałam. Pąki już mają, a kwiaty pokażą lada dzień. :tan

Obrazek

Julio - ;:196
Ja nie zabraniam mamie uprawiania ogródka, tylko ona narzeka bardzo na ból nóg, a nie poleży w ciągu dnia, bo jej żal dnia właśnie. Brat mówi, że mama bezustannie drepcze, ciągle sobie wynajduje jakąś robotę, za mało odpoczywa, a co dzień 'płacze' bo nogi bolą.

Obrazek

Kasiu [vimen] - ;:196
To naprawdę dziwne, że gazanie nie zakwitły. W takiej sytuacji też bym się z nimi pożegnała na korzyść innych roślinek.
Ależ ja nie zabraniam mamie niczego, ja tylko proszę ją, by więcej odpoczywała, bo potwornie bolą ją nogi, a i kręgosłup ma już pełen wszelakich zwyrodnień.
Mama przetwory też robi, ale już tylko dla siebie i raczej z przyzwyczajenia, bo zawsze jej podrzucam rozmaite słoiki i mrożonki.

Obrazek

Asiu [iwwa] - ;:196 Dziękuję w imieniu mamy.
Brzoskwinki już zjedzone, jeżynki ciągle dojrzewają. Dojrzewają też maliny, które łączę z jeżynami i będzie pyszna zdrowa naleweczka.
Dalie ciągle ładne, a i nasionka już się zawiązały. Będzie ich bardzo dużo.
Tobie również słonka życzę, a ma być, bo ponoć znowu idą do nas upały. ;:162

Obrazek

Pochwalę się jeszcze nowymi zakupami.Obrazek

A teraz zapraszam na przechadzkę.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy, kolorowych snów.
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Oj już się boję cokolwiek pisać, bo wszystko obraca się przeciw mnie ;:oj
Więc tylko napisze pięknie, pięknie, pięknie ;:63
Czy tu też znajdziesz coś złego ;:oj :?: :?: :?:
Dobrego dnia! ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko w końcu doczekałaś kwitnienia róż,, cudne ;:215 bo o floksach nie wspomnę , moje niestety przekwitły i na dodatek mączniaka załapały więc już straszą badylami. W tym momencie na moim ogródeczku tylko róże i rudbekie ładne reszta ;:222 już przekwitła albo będzie kwitła jak chryzantemy i marcinki ;:196
Mam dla Ciebie dąbrówkę, kuklika, ale co by tu jeszcze, wybieraj proszę, ;:168 może tulipanów bo mam sporo.
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witajcie!
Dzisiaj obdarowywałam nową sąsiadkę swoimi bylinami i przy tej okazji stwierdziłam, że mimo niemal codziennych opadów ziemia jest wysuszona i to dość głęboko.

Jutro część dnia spędzę w gościnnym ogrodzie Gosi Margo. Będę podziwiać piękne rabaty pełne cudnych roślin, a najbardziej cieszę się na spotkanie i spacerek po tych fantastycznych schodach, które dotąd podziwiałam na zdjęciach.

Marysiu [Maska] - ależ pisz, kochana, nie krępuj się i obracaj co się da przeciwko mnie. ;:303
Kadzenia unikaj, choć ono mile łaskocze podniebienie. ;:306
A, patrz: :roll: coś jednakowoż znalazłam. ;:oj A przecież wcale nie szukałam. ;:185 ;:185
To może tak dla równowagi trochę Ci posłodzę. ;:79 ;:cm ;:79 ;:cm

Julio - moje róże kwitną niemal bez przerwy, trochę na zmianę, a trochę po jednym tudzież dwoma-trzema kwiatkami. Natomiast mimo kwitnienia prawie wszystkie mają chore listki. ;:174
Floksy mam zdrowe, ale one są młodziutkie, tegoroczny zakup, to pewnie wszystko jeszcze przed nimi. ;:131
U mnie teraz dominują jednoroczne, ale wiele bylin też jeszcze pyszni się kwieciem. Oby jak najdłużej.
Kochana jesteś ;:196 , ale sama mam mnóstwo tulipanów i zastanawiam się, gdzie je posadzę, by nie zagłuszyć innych wiosennych. ;:224

Dzisiaj pobawiłam się, dobierając pary.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy. ;:196 Ciepłego i radosnego weekendu. ;:3 ;:167

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Lucynko ale ślicznie po parowałaś kwiatuszki ;:138 ;:138 ;:138
Nowe nabytki ;:215 i jedne i drugie .
Przepiękne dalie i hibiskusy ;:333
I ja podziwiam ogród Twojej mamy i cieszę się że wyniki wyszły dobrze - życzę jej dużo zdrówka ;:4
A Ciebie pozdrawiam , życzę miłego weekendu i wspaniałej pogody ;:196
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Lucynko, gratuluję mamie zdrowia ;:138 Oby tak dalej ;:108
U Ciebie susza, a u mnie widać, że pada nie na darmo. Ale już mi tęskno za słonkiem. Dzisiaj wreszcie trochę poświeciło, mam nadzieję, że starczy mu energii na dłużej.
Jeszcze dużo kolorów w ogrodzie. Mnóstwo kwiatów ciągle kwitnie tworząc kolorowe plamy.
Parowanie roślin wyszło Ci super ;:215 Astry nieodłącznie kojarzą mi się z jesienią ;:218 ......
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witaj Lucynko!
Taka całuśna to ja znów nie jestem (kazałaś szukać to znalazłam) ;:224
Kwiatki okazałe i przy okazji widzę że jeden zginął u mnie :? Rozchodnik śliczny!
A miałabyś gdzie posadzić tego białego hibiskusa z ciemnym środkiem?
Miłego goszczenia i pozdrów serdecznie Renatkę, bo mam nadzieję że też będzie? oczywiście Gosię też ;:138
Słoneczka ;:196
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynkośliczne pary ;:196 ale coś podejrzewam u gladioli,chyba złapały wciornastka :? spróbuj powalczyć aby cebul nie stracić ;:168
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

:wit Witam wieczorową porą. ;:4
Dzień gorący i urozmaicony przyniósł mi mnóstwo miłych wrażeń.
Przed południem przesympatyczna wizyta w gościnnym i pięknym ogrodzie Gosi Margo. ;:333
Podziwiałam i dalej jestem pod wrażeniem pracy, jaką Gosia włożyła i ciągle wkłada w aranżację i jej wykonanie. ;:63
No i pospacerowałam tą fantastyczną kamienną ścieżką oraz stąpałam po kamiennych schodkach, które tak bardzo mi się podobały na zdjęciach. W realu są jeszcze ładniejsze. ;:215
Krótko mówiąc Gosia ma wspaniale urządzony i wypielęgnowany ogród. ;:63
W spotkaniu uczestniczyła też Renia Renzal i w tak sympatycznym gronie przy ogromnej gościnności gospodyni ;:167 czas minął błyskawicznie.
Druga część dnia już na własnej działeczce i nie tak miło, bo gdy popatrzyłam na mój busz i zestawiłam ten obrazek z obrazem Gosinego ogrodu, coś we mnie zazgrzytało ;:223 i z kajetem w jednej ręce, a długopisem w drugiej całe popołudnie kombinowałam, co i jak zmienić - czytaj: wyrzucić bądź zrezygnować. ;:224

Tereniu [TerDob] - dziękuję Ci bardzo za wszystkie miłe, ciepłe i serdeczne słowa. ;:167
Wzajemnie też pozdrawiam Ciebie, ,życząc i Tobie dobrej pogody. ;:196

Iwonko 1 - ;:196
Na moje roślinki dzisiaj płynęły gorące promienie słońca, a przed powrotem do domu potańcowałam sobie z wężem, bo większość przywiędła i poopuszczała główki. ;:174
Właśnie. Astry informują, że lato ma się ku końcowi. Niestety. ;:108

Marysiu [Maska] - skoro nie jesteś całuśna, to .... ;:79 ;:79
Zastanawiam się, jak ten rozchodnik się u mnie zaaklimatyzuje, bo to nowy nabytek. Póki co ma się dobrze, a co z nim będzie po zimie, się okaże.
Miejsce na białego hibiskusa z ciemnym oczkiem znajdę nawet, jeśli przyszłoby mi coś oddać w dobre ręce.
A mam nową sąsiadkę alejkową, z którą dzielę się roślinami tak, jak kiedyś inna sąsiadka dzieliła się ze mną.
Przykro mi, ale pozdrowienia dla Renatki i Gosi przeczytałam dopiero po powrocie do domu.
Przekażę Twoje pozdrowienia drogą pisemną, bo aktualnie innej możliwości nie mam, a po nocy nie będę ludzi niepokoić. ;:185
Buziaki i buziole. ;:196 ;:79

Julio - masz słuszność. ;:108 Moje mieczyki chore wszystkie. Dzisiaj już powędrowały na śmietnik historii. Nie przechowuję, bo tak małe cebulki wysychają u mnie na wiór.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Witaj Lucynko, jakie cudne kolory, jak ślicznie, no i ciekawe te kwiaty kuleczki wrzosowe, liliowe pod floksem, śliczne ;:215
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - witaj. ;:196
Kolorowo, powiadasz. Fakt, ale jednocześnie trochę mnie już ten nadmiar kolorów męczy i zaczynam kombinować, jak by się tu części pozbyć. ;:223 Jest tylko jeden problem: czego? No bo wszystkiego żal. ;:306
A te kulkowate kwiatki to gomfrena. Podobno nawet na suche bukiety się nadaje. A bardzo mi się podoba. ;:333

Troszkę tego kolorku na dobrą noc.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No i już u wujka G sobie o niej poczytałam, no jak ona tak pięknie motyle wabi jak budleja, to muszę sobie zapisać ją na przyszły rok ;:108
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iwonko [00..] - na moich gomfrenach motyli nie widuję, ale obok kwitnie heliotrop, który jest wyższy i ma mocno pachnące wanilią kwiaty, z drugiej strony kwitną dalie o pojedynczych kwiatach i to na tych roślinach uwija się mnóstwo motyli. Widać gomfrena dla nich mniej atrakcyjna niż sąsiedztwo. Nie mniej na rabatce pięknie się prezentuje. ;:333
Jakby co, to zbieram nasiona.
Zresztą ja zbieram nasiona ze wszystkiego co się rusza, jak podśmiewa się mój małż. ;:306
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zbieraj Lucynko, to wiem do kogo po nasionka się uśmiechnę :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”