Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

MARYSIU Austinek cudny lecz teraz po cięciu wygląda jak półtora nieszczęścia niestety to była siła wyższa.Mam nadzieję ,ze wiosna dojdzie do siebie i zakwitnie równie cudownie tym razem na nowych pędach
TERENIU ja również mam nadzieję ,ze silne ciecie mojego Austinka wyjdzie mu na dobre i pokaże więcej nowych pędów i na nich cudownie zakwitnie.
Życzę wszystkim kolorowych kwiecistych i słonecznych snów ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Faktycznie róże po tych deszczach nie wyglądają najlepiej.
Powoli zacznie się powtórka kwitnienia róż, oby pogoda była łaskawsza niż do tej pory.
Jesienią zaczyna pachnieć w ogrodzie. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Jadziu , obiecałam i jestem. :wit
Kochana, jakie ty masz potężne krzaki róż! piękne....
A jakie ilości tych pięknych panien , w tak niewielkim ogrodzie...
Ten wątek na szczęście niedawno się zaczął, więc przeleciałam cały. ;:333 W wolnej chwili przejrzę wcześniejsze...
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Róże powili zbierają się do drugiego kwitnienia mam nadzieję że, uraczą obfitym kwieciem. Muszę bardzo nisko obciąć Bouquet Parfait zastawiam się czy zrobić to teraz czy na wiosnę.Wypuściła sporo dzikich pędów co ją bardzo osłabiło i praktycznie nie kwitła.Pod moja nieobecność mąż tego nie zauważył ;:131
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

JOASIU krótkie ciecie raczej zostaw na wiosnę .Niestety dziczki mocno osłabiają róże, a nawet mogą ją zdominować .U mnie Marden sunrise wciąż wypuszcza dziczki to samo Burgund i to już nie są te kwitnienia jakie kiedyś były ;:222 .Tracą na tym sporo energii ;:108 w ubiegłym roku musiałam wykopać piwonie, bo pod nią szły dziczki Burgunda, a ona zakwitł zaledwie paroma kwiatami.Teraz juz obok niego niczego nie sadzę ,żeby wcześnie zauważyć dziczka
OLU witaj w mojej różanej oazie .Potężne krzewy piszesz , bo też mają już trochę latek, lecz jest też sporo nówek . One z biegiem czasu też spotężnieją .Zapraszam w wolnych chwilach .Niestety drugie kwitnienie daje wiele do życzenia nie to co w ubiegłym roku .Dzisiaj zauważyłam ,że niedługo znów zakwitną Rh jeden już otwarł pąka ;:oj Oj co to będzie, co to będzie jak nagle pojawią się mrozy, a one wciąż będą żywotne ;:222
GRAŻYNKO jakiś taki ten rok ni w 5 ni w 9 .Moje róże już zaczynają lecz nie będzie to jakieś spektakularne kwitnienie .Wczoraj szłam na spacer z Amelką i zauważyłam ,już kwitnące Marcinki a dzisiaj usunęłam wszystkie pomidorowe krzaczki, bo to nie ma sensu wciąż obrywać liści już nawet łodygi zaczynały czernieć.Jeszcze późno sadzone ogórki wspięły się na porzeczkę i gdzie tylko mogły żeby wydać owoce, lecz czy zdążą dojrzeć całkowicie ;:224

to nasza Amelcia i jej różana imienniczka Amelia renaissance która dopiero teraz pokazała swoje pierwsze kwiaty.Mam bardzo miły delikatny zapach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

a to moje dzieło podpatrzone u Danusi [Tacca] obiecałam ,ze sobie coś takiego zrobię no i mam
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Amelka ma bardzo radosną buźkę ;:196 I ząbkiem błyska ;:63 Gazon pomysłowy. Widzę, że pomógł pomysłowy Dobromir ;:433
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

A ja też bardzo lubię gipsowo - betonowe szmacianki. ;:108 ;:215
I śliczna maleńka uśmiechnięta buźka znowu się pojawiła ;:4
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu Amelcia przepiękna i ten uśmiech na twarzy ;:167 jej imienniczka też śliczna ;:333
Gazon super zrobiłaś ;:138 ;:138 ja już się zbieram od tamtego roku i jakoś nie mogę się zebrać żeby coś zrobić :wink:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

TERENIU wiesz ,ze lubię się bawić :wink: i robiłam to na raty.Dzisiaj bawiłam się z beczką na wodę i też ją sobie okleiłam .Oby tylko w nocy nie lało, bo spłynie mi cała moja robota :;230 Oj,,,,Melcia lubi pozować i przeważnie ma buźkę uśmiechniętą, no chyba ,że płacze :wink: Obiecałam sobie jak zobaczyłam to u Danusi ,że muszę coś takiego zrobić i no i wreszcie mam .Jestem z siebie zadowolona :wink: Stara donica była juz brzydka a ,że zostało mi jeszcze trochę Drewnochronu z malowania altanki to trzeba było to wykorzystać
BEATKO lubię prace ręczne jak nikt mi nie przeszkadza wtedy mogę tworzyć :wink: .Mała buźka jest zawsze uśmiechnięta
IWONKO Melcia ma już 10 ząbków i lubi gryźć ,więc trzeba uważać :;230 Sama niczego nie wymyślę wiec podpatruje innych, a nuż coś mi się przyda :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jaka słodka dziewczynka, słoneczko kochane ;:167 , no a donica świetna Jadziu, też się bawiłam swego czasu w to lepienie/klejenie, plecenie, teraz rączki nie te, a tak bym sobie coś porobiła ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jadziu śliczne obydwie różyczki, a Amelcia (być może ogrodniczka) rośnie na pociechę ;:167
Czy te rododendrony to zdjęcie aktualne? ;:oj
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

MARYSIU niestety to aktualne zdjęcie i to mnie najbardziej przeraża ,że zimą może być z nimi różnie ;:174 Oby ktoś przejął po mnie ten ogródek lecz na razie na horyzoncie nie widzę takiej osoby,która zadbała by o niego ;:222 Miałam juz konkretne ranne podlewanie teraz przebłyskuje słońce
IWONKO słodziak z niej z wiecznie uśmiechniętą buźką, a najbardziej podoba mi się jak chce się ze mną kłócić jak czegoś nie dostanie ,albo ściąga wiecznie nakrycie głowy i buciki :;230 Przedwczoraj zajęłam się odrestaurowaniem mojej beczki na wodę :wink: Jednak to trochę musi potrwać, bo nie ma aż tak ostrego słońca ,żeby szybko wyschła zaprawa.Dobrze ,że wczoraj przezornie ją schowałam do altanki, bo dzisiaj byłaby znów cała mokra

Obrazek

Obrazek
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Słodka Amelcia ;:167 Bardzo lubię takie maluchy, są takie kochane ;:167
Widzę, że wzięłaś się za rękodzieło ;:138 Ja mam stary kufer do aranżacji ogrodowej, muszę przemyśleć co i jak...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30

Post »

Jadziu śliczna ta Wasz Amelka i taka radosna :D
róża Amelia R. zakwitła u ciebie ,a moja bidulka chora i chyba będę musiała ją spalić ;:145
Jadziu ty masz róże Hansestadt Rostock czy ona jest na prawdę taka jak ją opisują że bujnie kwitnie ,jest zdrowa i w zasadzie bez obsługowa ,napisz proszę coś o niej ;:180
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ha! Jadzia też robi artystycznie w betonie ;:138
A jeśli chodzi o rh (myślę, że kwitnie na biało?) u sąsiadów corocznie ta odmiana powtarza kwitnienie, teraz też są już ponownie ukwiecone.
Amelcia & Amelia wspaniałe zestawienie :)
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”