Pochwal się jak kupisz i wykiełkują

Tu aż taką optymistką bym nie była, bo pomimo zamawiania różnych form i kolorów, to najczęściej zdarzają się jednak kwiaty w gamie różu.Hai Lin pisze: (można wybrać nawet jaki kolor będą mieć kwiaty w przyszłości ;D).

. Na razie zakwitły dwa z wysianych przeze mnie, kolory są podobne, ale kształt kwiatu zupełnie inny. Mimo wszystko warto siać różne, bo jeżeli nawet kwiaty wyjdą podobne, to same rośliny będą inne, przynajmniej u mnie tak jest.Rośliny różnią się kształtem i barwą liści , a przede wszystkim pokrojem, jedne krzewią się ładnie same, inne trzeba wielokrotnie przycinać.
 . Na razie zakwitły dwa z wysianych przeze mnie, kolory są podobne, ale kształt kwiatu zupełnie inny. Mimo wszystko warto siać różne, bo jeżeli nawet kwiaty wyjdą podobne, to same rośliny będą inne, przynajmniej u mnie tak jest.Rośliny różnią się kształtem i barwą liści , a przede wszystkim pokrojem, jedne krzewią się ładnie same, inne trzeba wielokrotnie przycinać.
Hai Lin pisze:Jeśli w wyszukiwarce wpiszesz Adenium to pokaże Ci się strona o dokładnie takiej samej nazwie (polska strona), ja kupiłam tam za pierwszym razem (11 z 14 nasion wykiełkowało), kolejny raz kupiłam właśnie na allegrooo u sprzedawcy który posiada także stronę internetową (inna niż w/w), wysiałam wczoraj (18-tego) 50 nasion więc nie wiem ile wykiełkuje. Jednakże ten sprzedawca posiada tylko 2 zestawy nasion oba mają 50 szt. dlatego wydaje mi się, że na pierwszy raz będzie to zbyt duża ilość. Jednak pierwszy sprzedaje po min. 2 nasionka (można wybrać nawet jaki kolor będą mieć kwiaty w przyszłości ;D).
Pochwal się jak kupisz i wykiełkują

. Tak sie sklada, ze i mnie dopadl wirus Adeniowy i wlasnie jestem szczesliwa posiadaczka "adeniowych siewek" wysianych wlasnymi raczkami jakies 3 tygodnie temu i tydzien temu (sialam na dwie tury
 . Tak sie sklada, ze i mnie dopadl wirus Adeniowy i wlasnie jestem szczesliwa posiadaczka "adeniowych siewek" wysianych wlasnymi raczkami jakies 3 tygodnie temu i tydzien temu (sialam na dwie tury  z obawy, ze jak cos z pierwsza pojdzie nie halo, to zawsze jest druga w zapasie
 z obawy, ze jak cos z pierwsza pojdzie nie halo, to zawsze jest druga w zapasie 

. Posialam wszystko co mialam, choc szczerze mowiac watpilam, czy cokolwiek z tego wyjdzie, ale udalo sie. Fakt siedza gleboko, ale powiem szczerze, iz jest to celowe zagranie z mojej strony....Czy sluszne to sie okaze. Od dluzszego czasu sledze niemiecki watek na temat uprawy Adenium i jedna z forumowiczek - z 12 letnim doswiadczeniem popartym zdjeciami , wlasnie mi tak polecila. Ale podobno ma to zastosowanie tylko w przypadku uprawy w granulacie Lechuza Pon. Powiem szczerze , nie bylam pozytywnie nastawiona co do takiej formy uprawy, dlatego tez czesc wysialam w mieszance ziemi, a czesc wlasnie w tym granulacie - podsypujac w miare wzrostu maluchow az po pierwsze pary lisci. Dzisiaj - jako, ze jestem ciekawska baba ;) delikatnie powyciagalam wszystkie , aby w koncu zrobic w nich porzadek i oooooo dziwo - miala kobiecina racje. Rosnace w substracie maja o wiele pokazniejsze brzuchy i jakos w ogole silniejsze sa dzieciaki
 . Posialam wszystko co mialam, choc szczerze mowiac watpilam, czy cokolwiek z tego wyjdzie, ale udalo sie. Fakt siedza gleboko, ale powiem szczerze, iz jest to celowe zagranie z mojej strony....Czy sluszne to sie okaze. Od dluzszego czasu sledze niemiecki watek na temat uprawy Adenium i jedna z forumowiczek - z 12 letnim doswiadczeniem popartym zdjeciami , wlasnie mi tak polecila. Ale podobno ma to zastosowanie tylko w przypadku uprawy w granulacie Lechuza Pon. Powiem szczerze , nie bylam pozytywnie nastawiona co do takiej formy uprawy, dlatego tez czesc wysialam w mieszance ziemi, a czesc wlasnie w tym granulacie - podsypujac w miare wzrostu maluchow az po pierwsze pary lisci. Dzisiaj - jako, ze jestem ciekawska baba ;) delikatnie powyciagalam wszystkie , aby w koncu zrobic w nich porzadek i oooooo dziwo - miala kobiecina racje. Rosnace w substracie maja o wiele pokazniejsze brzuchy i jakos w ogole silniejsze sa dzieciaki  będę jednak wdzieczna za wszelkie Wasze uwagi, bo gdzie mi tam do Was
 będę jednak wdzieczna za wszelkie Wasze uwagi, bo gdzie mi tam do Was