Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

E tam Elu co z tego że mam w domu faceta jak leży i nawet jak przejdzie przez ogród to połowy nawet nie dojrzy, ja też sobie sama wyznaczam cele i je realizuję, Czasem tylko poproszę syna o przekopanie grządki albo wnuka, ale ten mimo że osiłek to nie potrafi porządnie skiby odwrócić :? Nikt mi nie pomaga najwyżej powiedzą po co Ci to ;:oj Więc do boju kochana ;:65 ;:167
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

a kuku!
Obrazek
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Witajcie dziewczynki wieczorową porą . U mnie pogoda dzisiaj bardzo dobra , ciepło chociaż często bez słonka .Rano siąpiło ale krótko .Pracuję ale urlopowo ,na zwolnionych obrotach . Coś tam posadziłam , przesadziłam ,opieliłam i zebrałam bardzo dużo malin ,od razu część włożyłam do słoiczków i zapasteryzowałam / Wyszło 8 szt. ,resztę zużyłam do serniczków na zimno . Jutro robię małą imprezkę z sąsiadami i z trójką ich córeczek . Dla dzieci słodkości ,dla nas też tyle że trochę z procentami , naleweczka z wiśni i z żurawiny .Mam nadzieję że w poniedziałek rano wstaniemy z łóżeczek bez problemu ;:306 aczkolwiek może być trudno .

Zeniu , róże znowu w pełni kwitnienia , chociaż nie wszystkie .Syn ma mi przywieść jutro aparat ,ale zależy mi głównie żeby zrobić zdjęcie marketowej dalii,bo zakwitła mi następna i jak pierwsza ma niesamowity kolor .W tej chwili na rabacie z niebieskimi różami zrobiło się już prawie tak kolorystycznie jak zamierzałam . zrobię tylko małe poprawki i będzie już docelowo co mnie bardzo cieszy , jedna rabata z głowy .Gorzej z innymi bo dużo przesadzania ale pomalutku i się zrobi , nie ma pośpiechu .Jutro będę chciała posadzić docelowo Lagunę , może się uda

Marysiu , faceci są podobno od wyższych celów . :;230 Z nimi trudno ,ale bez nich jeszcze gorzej .Nie wiadomo co gorsze.Trzeba z tym żyć ;:167

Bożenko , ale dałaś czadu z tym prawusem . Super fotka ,a i oba obiekty pikne . Rano biegusiem do lasu . ;:167

Obrazek
Bonica

Obrazek
Crocus Rose

Obrazek
Old Port
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu i co były grzybki w lesie? czytam że syn przywiezie aparat (jak nie zapomni) to już lepiej bo koniecznie sfotografuj ta doskonałą rabatę. Mnie się nigdy nie udało mieć dwa sezony pod rząd taka samą rabatę ;:185 Jak coś nie przesadzę to tyle dosadzę że są zupełnie inne ;:306 Dobrej niedzieli i miłej zabawy z sąsiadami ;:168
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Elu już się pewnie fajnie bawisz z sąsiadami, więc miłej zabawy, a my będziemy potem podziwiać Twoje prace :wit
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu! noooo....!
A do lasu z nimi jeszcze raz potem już sama bo i mój M. też na wyjeździe od kilku dni.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ela też czekam na fotki z nowej rabatki, no i te grzyby, już rosną w Twoich lasach :?:
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jesiennie jakoś już !Elu! Też to czujesz że lato ucieka migiem?
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Elu fajnie jest tak z sąsiadami biesiadować teraz nik już na to nie ma czasu ,a szkoda :)
Różyczki śliczne ;:333 Pozdrawiam ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Elu....niech zgadnę. Z grzybków na pewno już przyszłaś. Z sąsiadami pobiesiowałaś..oj pewnie aparat dowieziony, zdjęcia dla nas pstrykasz. ;:168 . U mnie grzybków jeszcze nie ma, czekam ;:65 . Różyczki ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam :wit Wszystkich serdecznie

Marysiu ,biesiada trwała do bladego świtu ,więc ciężko się dzisiaj wstawało .W lesie owszem byłam ,ale tylko rekreacyjnie niestety bo bez kondycji po imprezie i pewnie grzyba wielkości stodoły też bym nie znalazła :;230

Iwonko , dzięki za odwiedziny ,a rabatki oczywiście pokażę . ;:167

Bożenko ,fajnie że mogłaś pochodzić po lesie , ja nadrobię za tydzień jak będę sama na wsi ,wtedy raniutko do lasu i po południu abarot .Mam nadzieję że i grzybki jakieś przytargam .Dzisiaj niestety wyłaziła mi w lesie imprezka ;:224 Niestety zrobiło się troszkę jesiennie ,chociaż dzisiaj w południe jak słonko przygrzało to było nawet gorąco ,ale jesień bywa też cepła i ma również swoje zalety no i piękno .

Krysiu w mojch lasach grzybki już są ,tylko grzybiarka ostatnio strajkuje . ;:202

Zeniu , Powiem Ci w tajemnicy że imprezka była z okazji moich dzisiejszych urodzin ,nie przyznam się tylko których . Syn aparat dowiózł więc fotki będą .Udało mi sie zrobić docelowe miejsce mojej Lagunci bo to jeszcze maleństwo . Praktycznie też po małych korektach rabata niebiesko-fioletowa jest już ukończona ,no może ewentualnie jakieś dosadzenia cebulowe.Niestety na różowej rabacie mam mnóstwo pracy , głównie przesadzenie kilku róż , no i muszę przesunąć całą rabatę przy furtce . I to by było na czas jesienny ,a co zrobię to się zobaczy . Czas na fotki , najpierw niebieska rabata ,na nią dojdą rośliny w ciemniejszych fioletach i będzie docelowo przynajmniej tak mi się wydaje . ;:306

Alu ,biesiadowanie dobra rzecz ,tyle że kondycja chyba już nie ta i człowiek sobie wspomina jak to drzewiej bywało :;230

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Marketowa dalia ma piękny kolor i będzie zdobiła niebieską rabatę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Borówek ciągle dużo , pomidorków podobnie ,nie wspomnę o malinach ,które powinnam zbierać co 3 dni bo szybko dojrzewają . ;:202

Obrazek

Obrazek
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

ELUNIA to przychodzę z życzeniami - do peselu nie zagąladam tylko zdrówka życzę bo ono w każdym wieku niezbędne, niech ta wieś będzie piękną przystanią na następne latka, radości i miłości od najbliższych i sąsiadów.

Z życzeniami urodzinowymi
Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Skoro się przyznałaś Zeni do święta to Elu dużo zdrowia i radości z ogrodu, spełnienia najskrytszych marzeń ;:196 ;:196

Obrazek
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu ,własnie o to chodzi że lato nam umyka coś za szybko! Ja jeszcze tydzień i znowu sama z chorą matką zostanę,wszystko się już rozjeżdża ,szok!Jak te pierwsze dni wytrwać bez najbliższych? i też sama po lesie będę śmigać! ;:oj
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu .dziękuję za piękne życzenia z piękną dalią .Masz rację że ta moja wieś to taka przystań gdzie można ładować życiowe akumulatorki. Sąsiadów mam młodych ,ale żyjemy w zgodzie i bardzo sobie pomagamy. Wiem że mogę na nich zawsze liczyć a to dzisiaj jest bezcenne .

Marysiu , Tobie również dziękuję , a róża śliczna .Dzisiaj mam mały dyżur z dziećmi , no i do piątku z moimi kotami bo mama pojechała w odwiedziny do siostry więc trzeba zostać ze zwierzakami ,ale potem na cały tydzień do ogrodu . ;:65

Bożenko , przykre że zostaniesz sama z mamą ,ale dobrze że możesz się nią opiekowac bo to ważne żeby mieć godną starość .Trochę daleko do Tarnowa bo bym wpadła żeby Cię rozweselić ,ale masz nas ,całe forum ,więc jak masz doła to wal śmiało ,nawet na pw.

Obrazek
Marketowa NN

Obrazek
Herkules

Obrazek
Lavender Ice

Lecę do dzieciaków ,będe po południu .Pa
;:167
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”