Lady Kasiu! Silver Wedding mam z przekory, ale tez mnie chwyciła za serce! Kiedyś się z Lodzią spierałam, że ... nie ma takiej dalii i ktoś wymyślił jej nazwę, bo nie znalazłam w necie potwierdzenia jej nazwy. Wyleciała wtedy z katalogu. Potem w końcu okazało się, że jak najbardziej nazwa jest poprawna i przyznałam jej rację, a emocje opadły!
Kasiu! Większość z sadzonek nie musi przeżyć, bo jest to po prostu eksperyment, ale na jednej z nich mi zależy, bo to jedyny kawałek, jaki mam. Miała guzowatość, więc pobrałam sadzonkę, może przeżyje. Spróbuję Ją przezimować w doniczce
Dad's Favorite wygląda inaczej niż w zeszłym roku. Jest nieco jaśniejsza. A rośnie gdzie indziej więc może masz rację!
Florek! Ja to wszystko wiem!

Dlatego nie bawię się w sadzonki zazwyczaj. Tu, jak Kasi napisałam, spróbuję tak z ciekawości. To Cancun! Jak masz Cancuna i będziesz miał do podziału, to już będę spać spokojnie
Małgosiu! Ja nie podpędzam tych akurat kann. Wsadzam z wora prosto do ziemi, ale tam są dobre warunki temperaturowo-oświetleniowe więc rosną i kwitną jak głupie. Resztę kann wysadzam tak w marcu do szklarni w donicach, ale to niewiele daje. Nie mam gdzie podpędzać wcześniej.
Iwonko! Ja bym się tak nie nastawiała i nie wybierała już teraz! Jest tyle cudownych odmian, a moje to kropla w morzu. Poza tym, nie wiadomo, co przetrwa i co będzie do podziału (oczywiście chętnie się z Tobą podzielę

). Możesz trafić też na zupełnie inne odmiany wiosną i te moje mogą się wydać nieatrakcyjne!

Ale najważniejsze, ze miejsce jest. Już tej jesieni i zimy możesz eksperymentalnie spróbować coś przechować np cebule mieczyków i poprosić kogoś o nadmiarowe karpy już jesienią.
Mariola! Takie są właśnie dalie anemonowe. Są piękne i zamierzam mieć ich więcej!
Ewelina! Bo dalie są niesamowite! Nawet Monet je malował zaraz po nenufarach i irysach! Moje żółte kanny są dość popularne, chyba najpopularniejsze po
indica i Wyomingu, tak myślę...
Na dziś:
Mam czerwonego floksa! Nawet ładnie się rozrósł!
Gallery Salvador
Silver Years
Golden Scepter
Crazy Love
Faberge