Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Co słychać w wiejskim ogrodzie cz. 32

Post »

A u mnie wreszcie przestało padać :heja :heja :heja Cały dzień było sucho, może trochę chłodno, ale widać nie można mieć wszystkiego ;:218 Guzikowca ma moja mama, bardzo fajny krzewik ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Mariolko cały czas leje raz mocniej raz słabiej, ale bez przerwy ;:oj ten szmer w rynnach mnie wkurza ;:223

Lucynko wybacz, ale świadomość że inni mają gorzej nie poprawia mi humoru ;:306
Roślinom nic nie będzie, bo pewnie kopane przed wysłaniem, a moje w doniczkach stoją w wodzie ;:oj za to laki klapnięte wsadzone przedwczoraj ożyły :D W wolierze mogłabym wypuścić kaczki jest tyle wody Obrazek Nie mam od czego odpoczywać bo od wczoraj popołudnia siedzę w fotelu z laptopem :;230
Miłego wieczoru z Olimpiadą, chyba nie tego oczekiwałaś? ;:196

Iwonko a u mnie leje!!! Guzikowiec pewnie straci pręciki, wszystkie wyższe byliny leżą, ile to już razy w ostatnim miesiącu podwiązywałam rośliny ;:223

W moim dole szambiastym stoi tyle wody, że gdyby się równo zapadło mielibyśmy basen. Ciekawa jestem co nas to jutro ekspert powie? ;:162
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Hej, Maryś, a czego niby miałam po zmaganiach olimpijskich oczekiwać?!
Grali nasi siatkarze ze świetną drużyną irańską i wygrali!!! ;:138 ;:138 ;:138
Tego właśnie oczekiwałam i jestem usatysfakcjonowana, choć niewyspana. :tan

To u Ciebie tej wody jakby ciut za dużo. ;:oj
Najgorsze jest to, że zapowiadają kolejne dni deszczowe. ;:202 Oby się mylili.

Nie nerwujsie, niczego w ten sposób nie zmienisz, co najwyżej zdrowie własne - na gorsze. ;:174

A jednak chyba się mylili, bo teraz słyszę, że ma być zimno, ale bezdeszczowo!
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Lucynko chyba więcej miało być sukcesów a słyszę o wstydzie, no ale pewnie innych rzeczy nie oglądasz. Ja też ;:306 jedynie czytam komentarze. Niech już będzie zimno byle nie mokro, bo jakoś smutno wyglądają chryzantemy poziome ;:222 Od dwóch dni nie mogę zerwać malin, a teraz widzę już są szkliste. I jak nie wyschną szybko aronie to z ogromnego krzewu nie zbiorę nawet na nalewkę ;:223 Szpaczyska młócą wszystko, a wzięłyby się za robactwo ;:14
Chyba mnie źle zrozumiałaś ...ja się nie denerwuję, bo co mi to da?
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu starość nie radość, coraz wolniej Cię gonię Obrazek sił brakuje ;:219
Piękna panorama, jak zawsze piękne wschody i zachody słońca oraz różnorodność roślin ;:138
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Masz na myśli tę brzydką aferę dopingową. Tak, to ogromny niefart, ale cieszę się, że nasi nie kryją swoich i wycofują z zawodów.

A ja mam kolejne przykre przeżycie związane z działką, ale o tym napisałam w swoim wątku.
Aż mnie telepie w środku. ;:145

Dobrej nocy, Marysiu i słoneczka na jutro. ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu. W taką pogodę to można mieć lenia bo co innego robić ;:306 . Ja akurat cieszę się z powodu tej zmiany pogody bo miałam strasznie sucho. Teraz leje od godziny i oby tak całą noc ;:224 . Znowu pokazałaś wspaniałe i różnorodne rośliny a te widoki nieba są cudowne ;:108 . Ach no i kurczaczki takie śliczne, rosną jak na drożdżach ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Marysiu czyli rozumiem że guzik z guzikowca ,cholerka ,trochę szkoda :;230 będę jednak musiała przeżyć.U mnie chyba też cały dzień lało . Piszę chyba ,bo miałam tyle roboty że nie patrzyłam w okno ,ale jak wyjeżdzałam rowerem z pracy około19 tej to już nie padało,nie mniej kałuże stały ogromniaste ,więc musiało dobrze lać .Właśnie skończyłam obierać olbrzymią michę antonówki i teraz się pruży w wielkim garze .Jutro niestety jeszcze pracuję a do ogrodu dopiero w sobotę pojadę , może i pogoda się poprawi do tego czasu , no i uporam się z kuchnią. ;:223
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam! na niebie szarym przezierają niebieskie fragmenty no i na głowę nie leje :uszy

Marysiu nie marudź przecież Ty młodsza ode mnie. Zmęczona bo uganiasz się za różnymi roślinami! co by tu jeszcze, czym by tu jeszcze nas zaskoczyć :D

Lucynko a mają inne wyjście, przecież to jest na ustach wszystkich oj brudny ten sport, zresztą nie tylko ;:218
Byłam w tym samym czasie u Ciebie co Ty u mnie i przeczytałam, oj ta wadza ;:124 ludziom we łbie przewraca i tyle zła z niej często wynika, oczywiście z głupiego władania.
Lepszych dni Kochana ;:196

Ewelinko wiesz ten leń jest wkurzający to już wolę mieć wybór i pokonywać lenistwo ;:306 dlatego cieszę się że dzisiaj nie siąpi a niebo się przejaśnia :tan Tobie mam nadzieję w nocy podlało solidnie ogród. Za pochwały dziękuję! kurczaczki tak przecież za parę miesięcy mają nosić jajeczka ;:306 Dobrego dnia!

Elu nic straconego! jak bardzo będziesz chciała to będziesz szukać ;:306 Kałuże już powolutku wsiąkają, ale jeszcze długo będzie mokro. Antonówka i u mnie leci ale jeszcze nie zbieram ;:131 pewnie powinnam zacząć, bo jabłka w słoikach są podstawą w mojej (naszej) kuchni. Nasza antonówka to matka żywicielka taką ma ksywę ;:306 No to szybkiego uporania się z kuchnia, a potem pogody na wyjazd! ;:333

Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Guzikowiec bardzo ładny, ;:215 ale już na krzewy się nie kuszę.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Oj Marysiu czytam, że u Ciebie pływać można, no zwariowana ta pogoda w tym roku, już nie raz sobie myślę, że to nasze hobby to takie ryzykowne jest ;:108 Może dziś w końcu masz lepszą pogodę, bo kureczki dostaną płetw i będą pływać :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Witaj Marysiu :wit Nie ma zdjęcia, to i wschodu słoneczka nie było, jak się domyślam? Może do wieczora się przetrze i będzie chociaż zachód?
A jak ja siedzę w pracy, to słoneczko świeci ;:224 Może w swej łaskawości poświeci i jutro? Bo jutro mam wolne
Miłego dnia, Marysiu :wit Napisz później co fachowiec wymyślił.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Czekam na eksperta producenta szamb, cała w nerwach! a w zapadlinie pełno wody.

Marysieńko guzikowiec nieduży i zza niego na pewno będzie Cię widać ;:168

Iwonko tak mi dolało i już była nadzieja bo niebo niebieściało miejscami, a tu znowu ciemno się robi. Weźcie ode mnie ten deszcz i chmury! proszę!
Iwonko nawet ryżu nie można uprawiać, bo zimno się zrobiło ;:223
Jak kureczki dostaną płetw to dobrze, ale jak nie to się potopią ;:oj Dobrego dnia Kochana ;:196

Iwonko 1 nie było słoneczka ;:131 ale niebieskie wyglądało i co znowu szare :cry: jednolicie szare!
Iwonko Droga napiszę na pewno i dziękuję że myślisz ;:168
Pięknego jutrzejszego dnia dla Ciebie :wit
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Marysiu, ja z tym szambem to Cię całkowicie rozumiem! U nas po każdej ulewie szambo się przepełnia, bo jest w najniższym punkcie podwórka i wody deszczowe, z rynien też lecą sobie do szamba. Taka ulewa przez dobę gwarantuje nam przepełnienie szamba non stop, a że pojemność 17 tys litrów, a beczkowozy z oczyszczalni mają tylko 9 tys, to oznacza dwa kursy po 200 zł każdy ;:oj. Tak naprawdę opłaty za szambo przekraczają 3 krotnie opłaty za wodę. ;:174 A kłopotu, non stop ;:222 Na kanalizacje nie ma co liczyć. W tych kwestiach zazdroszczę mieszczuchom, że nie obchodzi ich skąd ciepła woda, gdzie ścieki, że dach przecieka... I tylko tego, bo w mieście bym się udusiła!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
besia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2014, o 18:17

Post »

Marysiu

Poranek u mnie był dzisiaj bardzo rześki, 8C. Na szczęście teraz świeci ;:3 i humor od razu zrobił mi się lepszy.

Przywiozłam wczoraj od rodziców z działki kilka sadzonek floksów, jak to w życiu, szukam po ludziach, a u nich proszę bardzo, floksy w czterech kolorach.

Marysiu, jednak o nasionka z Twoich floksów prośba nadal jest aktualna, sadzonki sobie darujemy, ale z nasion spróbowałabym wyhodować sadzonki u siebie. Szczególnie z tych jednorocznych. :D

Pozdrawiam Cię serdecznie i życzę miłego dnia. ;:196
Pozdrawiam, Beata.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”