Ogródek Gosi cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 16

Post »

Witaj. Widzę, że nie obijalas się tylko mocno pracowałas ;:138. Sporo pracy za Tobą i trzymam kciuki za resztę. Pozdrawiam :wit.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosieńko kochana ;:196 , zwolnij trochę, ogród nie zając, nie ucieknie, a Ty możesz sobie krzywdę zrobić. ;:108
Nawet urlop poświęciłaś w całości na niełatwe prace ogrodowe....
Podziwiam Cię oczywiście ;:63 ;:63 i życzę, by ogród wypiękniał, jednak nie musi to się stać w rekordowym tempie. ;:185
Już teraz możesz się cieszyć naprawdę pięknym otoczeniem domu, ślicznymi rabatami, kolorami i zapachami. ;:433

Życzę Ci wspaniałego sierpniowego ogrodowania. ;:196
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

:wit
Też mam do wymiany trawnik, ale boję się zabrać za niego ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Marusiu, została mi 1/3 do końca. Miałam dzisiaj robić, ale pierwszy dzień w pracy dało mi tak do wiwatu, że odpuściłam sobie. Zobaczymy jak będzie jutro. Praca naprawdę ciężka mimo, że na stołeczku, ale cały czas człowiek schylony, kark boli. Ale dam radę. Przecież zmieniłam cały tylny trawnik, a tamtego było 10 razy więcej. ;:196

Ewelinko, ;:196
Trzymanie kciuków się przyda, bo jak na razie nie widzę końca.
Praca zawodowa skutecznie zniechęca mnie do pracy w ogrodzie. Przynajmniej dzisiaj. Ale wiedziałam, że jeśli nie zdołam tego zrobić podczas urlopu, będzie się ciągnęło długo. Niestety nie udało się. :(

Lycynko, ;:196
Chciałam to zrobić na spokojnie, ale się nie udało. Ciągle coś stawało na przeszkodzie. Teraz musze niestety ciągnąć sprawę po pracy i weekendy, a jeszcze sporo zostało do zrobienia, bo najpierw trzeba dokończyć czyszczenie rabaty, potem wyrównać teren, ułożyć kostkę, posiać trawę, a na to nawieźć ziemię, żeby przykryć nasionka. Czyli pewnie jeszcze jakies 2 tygodnie.
Wiem, że już mogę się cieszyć ładnym ogrodem, ale chciałabym w tym roku skończyć najgorszy etap, żeby w przyszłym roku już muc tylko sadzić i przesadzać, co uwielbiam
Znowu mam masę pomysłów. Będzie się działo :D

Ewuniu, samemu naprawdę jest to bardzo ciężka praca. Jeśli nie masz porządnych silnych i wytrwałych pomocników, nie zabieraj się za to. A czy naprawdę musisz wymieniać trawnik tak jak ja? Ja to zrobiłam tylko dlatego, że chciałam pozbyć się strasznej trawy, która rozłazi się rozłogami. Gdybym miała tylko chwasty zrobiłabym tylko oprysk na chwasty, potem zwertykulowała i dosiała trawę.
Czasem nie warto przesadzać

trochę aktualnych fotek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Widzicie jaki mam super trawnik?
Jeszcze widać puste miejsca, ale to jest sprawka mojego Flesza, który uwielbia tarzać się w tym miejscu. Powoli i to zarośnie
Obrazek
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Widać ogrom pracy na trawniku ;:138 Małgosiu, pełen szacun, tym bardziej, że to nie rolka i nie firma, tylko Twoje rączki. ;:108
Od razu rośliny wyglądają też lepiej na takim tle. ;:224 Uściski dla Flesza. ;:196
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

O pracusiu, widzę duzo prac miałaś:)
ależ masz ładnego tego pieska!!!
Ładnie, bardzo ładnie w twoim ogrodzie ;:108 ;:108
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Flesz taki cudny, że sam mógłby uchodzić za kwiatek ;:oj I to to najpiękniejszy :heja
Trawnik teraz robi wrażenie, masz zielone dywany ;:180
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Iguś, nareszcie jestem z niego zadowolona
Teraz wygląda jak trawnik, a nie jak ściernisko
Szczególnie się cieszę, bo nie mam systemu nawadniającego, więc jak na moje warunki wygląda rewelacyjnie
Fleszor uściskany :D

Aniu,
mam nadzieję, że to ostatnie takie wielkie prace. Prawdę mówiąc porwałam się na zbyt dużą sprawę, ale dałam radę

Iwonko, to mój najukochańszy kwiatek, mój wierny towarzysz wszelkich prac ogrodowych
Chociaż zauważyłam, że on zbyt długo w ogrodzie nie lubi przebywać
To pokojowy piesek i drażni go wszelkie robactwo
Co chwila ogania się od wszystkiego co lata i chodzi.
Czyli po powrocie do domu jest bardzo zmęczony, marzy tylko o spokojnym śnie, bo na dworze nie ma takiej możliwości ;:173

Informuję, że zakończyłam oczyszczanie trawnika :heja
Jutro przerwa w pracach, bo jadę odwiedzić koleżankę, a w piątek równanie terenu
Od soboty zacznę układac obrzeża
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Gosiu brawo TY!!! :D ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu ale się zawzięłaś. :shock: Dobrze, że trawnik nowy powstanie. ;:215 Pierwszy jest śliczny, od razu ogród wygląda pięknie. ;:138 Niewiarygodnie szybko rozrosły się rośliny przy ścieżce. ;:oj Jarzmianka piękna, podpatruję u ciebie, bo moja chyba za mała na kwitnienie. ;:174
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

No rzeczywiście trawnik wygląda teraz olśniewająco. Aż chciałoby się położyć na chwilę na kocyku z książeczką. Nawiążę do jarzmianki, ponieważ cyma właśnie o niej wspomniała. Otóż powiem wam, że ona jest niesłychanie fotogeniczna, jak chyba żadna inna bylina. Natomiast szczerze mówiąc, w rzeczywistości przestałam się nią zachwycać i właśnie przesadzam ją od róż w odległy kąt pod siatką. Wyrosła wyższa niż róże i chyba osłabiła ich kondycję.
Awatar użytkownika
marzena06
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:01

Post »

Gosiu alr się zawzięłaś na ten trawnik , fakt napracujesz się ,ale będziesz zachwycona :wit
przyglądam się tej rabacie i tak na moje oko ( przepraszam że się mądrzę ale posegreguj rośliny ,trawy z irysami i liliowcami oddzielnie w jednej grupie i będzie super

Obrazek

:wit :wit :wit
Kwiat jest uśmiechem rośliny Pozdrawiam Marzena
Moje wątki
Marzenkowo cz.1
Awatar użytkownika
mirekjm
200p
200p
Od: 20 gru 2011, o 16:40

Post »

Witam Gosiu.Wreszcie udało mi się Ciebie odwiedzić. Pięknie i kolorowo u Ciebie tak jak lubię. Nawet kilka roślin wpadło mi w oko u Ciebie,będę musiał ich poszukać jak np. języczka,mam kilka ale takiej nie mam :),liliowce kwitną Ci ślicznie,ja mam tylko jeden żółty kolor,jak wiesz mam już mało miejsca.
Gosiu chciałem Cie zapytać o tego purpurowego buka,wygląda bardzo ładnie,ja mam trzy egzemplarze,zielony ,purpurowy i trikolor ale u mnie one tak ładnie nie wyglądają,może jakieś specjalne zabiegi wykonujesz? :)
Aha Gosiu dla Ciebie wstawiłem kilka fotek o dużym formacie ;)
pozdrawiam:Mirek
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 14&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Cudny ten trawnik masz teraz ;:138 , widać praca dała efekty . Rabaty przy ścieżce wyglądają świetnie. Oglądając Twój ogród stwierdzam stanowczo, że mam za mało zimozielonych a u Ciebie ich sporo ;:333 . Wszystko ładnie wygląda i takie dopracowane ;:108. Masz śliczne pieska i fotki z jego udziałem bardzo udane. Pozdrawiam :wit .
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Gosiu, zawzięłaś się! Robotna z Ciebie kobitka! ;:138 ;:138 ;:138
Trawniczek ;:333
A piesio buszujący wśród roślinek i wylegujący się na zielonej trawce... panisko! ;:215
Odpocznij troszeczkę. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”