Aniu anabuko na początku w ogóle nie zawracałam sobie głowy nazwami, dopiero forum mnie do tego zmobilizowało... na szczęście nie powyrzucałam etykiet roślin, więc mogłam niektóre sprawdzić

To fajnie, ze jest tyle dzielżanów, będę musiała zdecydowanie ich sobie dokupić
eliszko nie masz pojęcia jak miło czytać takie słowa

Cieszę się ogromnie

Brunery tak mają, że zaraz po posadzeniu "mdleją", ale potem dochodzą do siebie. Jedno mnie tylko zastanowiło - czy posadziłaś je w słońcu? Bo one cień wolą... I jak udało się zrealizować plany odchwaszczania?
Olu oj tak, Dolly rośnie, trochę szkoda, chciałabym żeby zawsze była takim uroczym szczeniaczkiem

W domu rodzinnym zawsze były zwierzaczki, więc w nowym też ich nie mogło zabraknąć
Karolinko dziękuję w imieniu Dolly

Oj niestety sprzątania po śierściuszkach sporo, ale po co mi takie, którymi nie można się cieszyć w każdej chwili?

A robinii nie da się nie lubić

Moja jest u mnie drugi rok i też sie bardzo stara
Soniu trudno odmówić uroku liliom i różom... Dlatego ciągle je dokupuję

Wilczomlecz jest zupełnie nie kłopotliwy, niby jednoroczny, ale co roku się wysiewa, a nadmiar siewek bardzo łatwo usunąć
W ogrodzie nowości kilka, ale dzięki roślinom długokwitnącym lub powtarzającym kwitnienie nie brakuje kolorów.
Na początek nowości:
Lilia Terminator, ostatnia z wiosennego sadzenia
Jednak nie wszystkie siewki udało mi się (do spółki z kotem) zamordować, niektóre zaczynają już nawet kwitnąć
Gdy na własnej skórze przekonałam się, że nie taka lawenda straszna jak ją malują dokupiłam jej dwie koleżanki
Żółwik Chelone jeszcze nie do końca otworzył japkę
Fajnie, że floksy nie kwitną wszystkie w jednym czasie, w ten sposób o wiele dłużej mogę się nimi cieszyć? Bright Eye dopiero zaczyna

Ale pąków ma mnóstwo
Tawuła z kapersa niedawno posadzona już ma pączka
Hosta So Sweet ? nie dość, że jedyna u mnie kwitnąca na biało, to jeszcze cudnie pachnie
Jeżówka pomarańczowa
Te już były, ale tak biedne długo zdobią, że zasługują na kolejne odsłony
Budleja zaczęła przywoływać motylki
Ten jednak okazał się wielbicielem kocimiętki