Nasze 1500 m2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lip 2014, o 15:28
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Nasze 1500 m2

Post »

Stasiu też już bym chciała wiedzieć, kto się będzie przytulał do pergoli, ale jakoś nie moge się zebrać do wybierania... Futrzaki wymiziane ;:108
Aniu anabuko róże ładne, szkoda że tak mało :wink: Nazwy lilii niestety nie znam, pochodzi jeszcze z czasów, gdy wystarczyła mi wiedza, że to w ogóle lilia :lol: Z posiadania dzielżanów się cieszę, już sie zastanwiam, czy są jeszcze inne kolorki ;:224
Mariolko ja tak sobie kiedyś zrobiłam z fiołkami rogatymi, a potem przywoziłam od siostry, żeby znowu się rozsiały :lol: Teraz już jestem ostrożniejsza z wyrywaniem siewek...
Aniu Ann aż tak dużo nowego miejsca to tam już nie ma ;:185 Niemal już wszystko obsadzone, zostały jeszcze tylko miejscówki dla kilku róż :( Zwierzaczki się zaprzyjaźniły i całe szczęście, bo trudno bym nam się żyło :wink:
Ewelinko już się nie mogę doczekać, kiedy pergole się zapełnią ;:65 Dzielżany fajne, długo kwitną i nic przy nich robić nie trzeba :uszy A lilii to i ja zdecydowanie więcej nabędę ;:306 Robinia jest szczepiona na pniu akacji, od czasu do czasu muszę usuwać wyrastające poniżej gałęzie
Karolinko Dolly wzięłam od moich rodziców, to młodsza siostra Bergena :wink: Gdy mają małe szczeniaczki jestem u nich częstym gościem :wink: W Dolly tak się zakochałam, że nie wyobrażałam sobie oddania jej w inne ręce niż moje własne ;:306 I całe szczęście, bo tak jak twój Bąbel tobie, tak mój kudłatek mnie daje całe mnóstwo radości :D Ja od początku staram się nie uczyć psiaków włażenia na meble, mają swoje poduszeczki, kocyki, więc niech tam śpią... Kocurek to pieszczoch ogromny, za każdym razem gdy tylko przysiądę ładuje mi się na kolana, a że nie miałam dla niego czasu poszedł poprzytulać sie do Dolly :D Robinia fajna jest z tym powtarzaniem. W ogóle lubię takie kwiaty ;:108
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też myślałam żeby posadzić sobie robinie ;:108 . Zobaczymy czy to się uda bo ja dużo planuję a potem różnie bywa. Już widzę te Twoje cudne pergole pokryte morzem kwiecia ;:224 . Na pewno wszystko będzie wyglądało zjawiskowo.
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko jeśli już zdecydujesz się na zakup robinii to albo znajdź dla niej jakieś osłonięte od wiatru miejsce, albo zrob podpórki pod gałęzie, bo niestety opinie o tym, że ma kruche gałęzie wcale nie są przesadzone. Mojej też się jedna ułamała, tyle tylko, że odrosła nowa :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Hmm, ja też kiedyś jak kupowałam lilie, czy nawet róze,liliowce to nazw ne zapisywałam.Tylko hosty były odrazu z nazwami i zapisane.Potem tak z żurawkami.
A potem forum i inne zapisy :D
Dzielżanowych kolorków i odmian jest jeszcze duzo.Podobaja mi sie bardzo.ale na razie mam jeden i to o małych kwiatuszkach :roll:
Awatar użytkownika
eliszka60
200p
200p
Od: 3 paź 2011, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Małgosiu,pisz żeby Ci donieść że wszystkie sadzonki od Ciebie się przyjęły.Najbardziej bałam się o brunery bo po posadzeniu coś bardzo zmarniały i już myślałam,że słonko je wykończyło ale nie......Widzę,że puszczają nowe listki.Mam teraz dwa dni wolne to muszę poplewić swoje zielone królestwo,mam nadzieję że dopisze pogoda.Pozdrawiam.
Lato,lato wszędzie...
Działeczka Eliszki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Ale ci maleńka Dolly rośnie. Co ty jej dajesz jeść?
Piękna jest. ;:167 Ja w ogóle kocham panienki pieseczki...Panowie jakoś do mnie nie przemawiają. ;:306
Z kicią jak się zaprzyjaźniła. Pięknie. Dom bez zwierząt to jak ogród bez kwiatów. A TY MASZ WSZYSTKO! :uszy
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

No , nie dziwię się ,że wzięłaś psinę od rodziców , śliczna jest ;:138 Ja mam pierwszy raz pieska w mieszkaniu, na podwórku były ale nie w domu i mimo ostrzeżeń niczego dobrego go nie nauczyłam . Ale gdybym miała kolejnego to już bym była mądrzejsza. Ale nie narzekam , najwyżej więcej się nasprzątam :;230 bo niczego nie szanuje :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Małgosiu lilie bezsprzecznie cudnie się prezentują. ;:215 Róże ładnie sportretowałaś. ;:138 Dzielżany różnorodne i kwitną wspaniale. ;:oj Czy ten wilczomlecz variegata jest trudny w uprawie. :?:
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56

Post »

Ja mam robinie młodziutką , ale będzie znowu kwitła i jak tu jej nie lubić ;:138
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
clem3
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu anabuko na początku w ogóle nie zawracałam sobie głowy nazwami, dopiero forum mnie do tego zmobilizowało... na szczęście nie powyrzucałam etykiet roślin, więc mogłam niektóre sprawdzić :D To fajnie, ze jest tyle dzielżanów, będę musiała zdecydowanie ich sobie dokupić ;:224
eliszko nie masz pojęcia jak miło czytać takie słowa ;:196 Cieszę się ogromnie ;:138 Brunery tak mają, że zaraz po posadzeniu "mdleją", ale potem dochodzą do siebie. Jedno mnie tylko zastanowiło - czy posadziłaś je w słońcu? Bo one cień wolą... I jak udało się zrealizować plany odchwaszczania? :wink:
Olu oj tak, Dolly rośnie, trochę szkoda, chciałabym żeby zawsze była takim uroczym szczeniaczkiem :wink: W domu rodzinnym zawsze były zwierzaczki, więc w nowym też ich nie mogło zabraknąć :D
Karolinko dziękuję w imieniu Dolly ;:196 Oj niestety sprzątania po śierściuszkach sporo, ale po co mi takie, którymi nie można się cieszyć w każdej chwili? :wink: A robinii nie da się nie lubić :D Moja jest u mnie drugi rok i też sie bardzo stara ;:108
Soniu trudno odmówić uroku liliom i różom... Dlatego ciągle je dokupuję ;:224 Wilczomlecz jest zupełnie nie kłopotliwy, niby jednoroczny, ale co roku się wysiewa, a nadmiar siewek bardzo łatwo usunąć :wink:

W ogrodzie nowości kilka, ale dzięki roślinom długokwitnącym lub powtarzającym kwitnienie nie brakuje kolorów.
Na początek nowości:
Lilia Terminator, ostatnia z wiosennego sadzenia
Obrazek

Jednak nie wszystkie siewki udało mi się (do spółki z kotem) zamordować, niektóre zaczynają już nawet kwitnąć ;:306
Obrazek

Gdy na własnej skórze przekonałam się, że nie taka lawenda straszna jak ją malują dokupiłam jej dwie koleżanki
Obrazek Obrazek

Żółwik Chelone jeszcze nie do końca otworzył japkę :D
Obrazek

Fajnie, że floksy nie kwitną wszystkie w jednym czasie, w ten sposób o wiele dłużej mogę się nimi cieszyć? Bright Eye dopiero zaczyna
Obrazek
Ale pąków ma mnóstwo ;:224
Obrazek

Tawuła z kapersa niedawno posadzona już ma pączka
Obrazek

Hosta So Sweet ? nie dość, że jedyna u mnie kwitnąca na biało, to jeszcze cudnie pachnie ;:167
Obrazek

Jeżówka pomarańczowa
Obrazek

Te już były, ale tak biedne długo zdobią, że zasługują na kolejne odsłony
Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Budleja zaczęła przywoływać motylki
Obrazek Obrazek

Ten jednak okazał się wielbicielem kocimiętki ;:224
Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Gosiu,ale można się u ciebie napatrzeć na cudne kwiatuchy ,jest ich dużo i pięknie kwitną ,a piesek i kotek wielcy przyjaciele przytuleni do siebie,widok rozbrajający,pozdrawiam i miłego dnia ;:196
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Małgosiu uraczyłaś nas pięknymi, kolorowymi zdjęciami. Aż się humor od razu poprawia. ;:333
Też jestem miłośniczką lilii. I choć zarzekałam się przy wiosennym sadzeniu, że więcej już nie sadzę, to jednak są to cudne kwiaty i jeszcze kilka cebul na pewno gdzieś wcisnę. :wink:
Lawendy są cudowne. To jest absolutny "must have" w ogrodzie.
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Gosiu - szkoda, że lilie już przekwitły, Ty masz to szczęście, że jeszcze jedna Ci kwitnie, u mnie już tylko sterczą badylki. W przyszłym roku na pewno dokupię ich dużo, oj, dużo więcej . Gdzie kupujesz swoje? Patrzyłam też na Twoje floksy, nie dostrzegłam na nich żadnych oznak choroby, moje są całkowicie porażone.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Małgosiu :wit
Masz piękne hibiskusy, clemki:)
Oczywiście te czerwone dzielżany dlej sa przpiekne
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Małgosiu, piękne zdjęcia. Wspaniale prezentuje się ta różowo- żółta (od spodu) róża przy pergoli. Chyba mam taka samą, tylko mniej obficie kwitnie! Powojniki super!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”