Familokowego ciag dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowego ciag dalszy

Post »

Jadziu, miałem kiedyś wiele różnych roślin ale teraz dochodzę do wniosku, że nie można mieć wszystkiego i skupiam się na moich ulubionych gatunkach. Inne podziwiam, np. u Ciebie 8-)
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Faktycznie może masz bogatą ziemię, bo nie tylko ziemniaczki wielgachne u Ciebie rosną Jadziu ;:108
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

KAROLCIA moja Rhapsody też grymasi lecz jesienią była przesadzana, więc jej się nie dziwię ,że marudzi ,a ma obok siebie rosnącego potwora w postaci cudnej Alpenfee która kradnie jej także miejsce.
DAYSY ten przepis dostałam od forumowej koleżanki Eucomis pisze w nim tak biorę tak około czterdzieści deko suszu razem z pogniecionymi pestkami gotuję tak z 15min. w 1l wody i studzę uzupełniam wodę do 5l przecedzam przez siteczko dodaję 1/2 łyżeczki sody i gotowe. Ja robiłam to tak na oko, bo nie bardzo lubię grejfruty i jeszcze dolałam Bioseptu to sie daje 1ml na 1l wody + mydło potasowe czy tam jakieś inne. Jak widać moje róże jak na razie nie chorują ODPUKAĆ, bo może to przyjść w każdej chwili tak samo jak zaraza kartoflana na pomidory .W ciągu jednej nocy można się ich pozbyć. Jakoś wszyscy swoje kartofle hodują w kompostowniku :;230 Nie miałam tego dużo, bo było w tym kompostowniku parę takich malutkich bąbelków .Mój kompostownik też w półcieniu jest ,a jednak urosły
RENIU z tymi pomidorami to utrapienie .Kiedyś w ciągu nocy straciłam 30 krzaczków obsypanych wielkimi pomidorami ,które miały tylko dojrzeć.Miałam parę lat przerwy, bo się zraziłam właśnie chorobą .Teraz dostałam gotowce od Irenki to samo paprykę, wiec posadziłam i to to rośnie jak na razie .Na dodatek synowa także wysiała koktajlowe, wiec mam tych pomidorowych krzaczków sporo w donicach ,w gruncie we wiadrze i nawet na starym kompostowniku gdzie rosły kartofelki
IWONKO staram sie wzbogacać moja glebę corocznie bo jak nie dasz to nie masz
FLORIANIE wiem ,że nie można mieć wszystkiego ;:108 ja mam za to mnóstwo róż i tylko niewiele liliowców czy dalii Ty zaś na odwrót

Obrazek

Molineux

Obrazek

Pink abundance

Obrazek

Muzykanci

Obrazek

Elżbietka

Obrazek

Pink peace

Obrazek

Obrazek

papryki od Irenki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Aphrodite
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25

Post »

Jadziu widzę ,że zmiana ze wstawianiem zdjęć ;:196
Zdjęcia pięknie a róże, które pokazujesz ;:180 ;:180 i to wszystkie bezwzględnie .
Jadziu chciałam zapytać, czy ta fioletowa rutewka u Ciebie ma kwiatki pełne ?
Jak byliśmy w tym ogrodzie, to była o pełnych kwiatkach ale nie kupiłam.
A jaką rośnie u Ciebie ?
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu nowa część więc nie może mnie zabraknąć :D
Oby się dobrze prowadził, goście chętnie zaglądali a po spacerze miłe i mądre wpisy zostawiali.
Zasmuciłaś mnie chryzantemami .. to zwiastuny jesieni, a co do ukorzeniania w wodzie pół-zdrewniałych pędów dam znać jak się sprawy mają w odpowiednim czasie.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jadziu, dlaczego Twoi Muzykanci maja taki ciemny kolor? Na zdjęciach ze szkółek, to raczej taki delikatny róż. Miałam chęć sobie ją kupić, ale teraz nie wiem co mam zrobić?
Czy ten susz grejpfrutowy, to same skórki z pestkami, czy całe owoce?
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pewnie Jadzia się pomyliła ze zdjęciami :wink:

Z przepisu i ja skorzystam, bo moje w tym roku przekraczają wszelkie granice...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IWONKO Muzykanci to najjaśniejsza róża, a podpisy są pod daną różą.Nie wiem czy mam Ci polecić Muzykantów, bo to raczej parkowa, a zrobić z niej foremny krzaczek graniczy z cudem ;:174 Sama już nie wiem jak ją ciąć ,chociaż kwiatki ma śliczne lecz bez zapachu.Zastanawiam się nawet czy jej nie przesadzić w inne miejsce ;:224 Jeśli chodzi o ten susz to tylko skórki i pestki możesz także obrane środkowe skórki wysuszyć.Ja każdy księżyc grejfruta obieram z tych skórek
KRYSIU mnie też nie cieszą kwitnienia chryzantem, lecz cóż począć taka jest kolej.Dobrze ,ze jeszcze Marcinki się wstrzymują od kwitnienia lecz Nawłoć kwitnie pełna parą .Mam u siebie takie wczesne one zawsze rozpoczynają kwitnienie pod koniec lipca, lecz teraz dopiero maja pąki
MARYSIU to tylko te parę fotek które mi umknęły podczas obróbki .Widzę jednak ,że są nawet ładne :wink: Mam pełna Rutewkę Delavay'a Hewitt's Double tylko tę jedną .Ona kwitła wiosną, a po kwitnieniu ją ścięłam teraz znów kwitnie tylko jak na razie ma jakieś 0,5 m wysokości, a powinna mieć jakieś 150.Chyba jednak muszę jesienią zrobić roszadę ,bo źle posadziłam Parfume star i tę Hewlitt.Jakoś przy sadzeniu mi się pokićkało ;:124 .Ta Hewlitt będzie rosła przy Amelii renaissance i Austinie
GABI nie pomyliłam sie w podpisach są dobrze podpisane tylko Muzykanci mają mocno wyblaknięte teraz te swoje płatki, bo to pod koniec kwitnienia

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

A to tak... zwracam honor... przyzwyczajona jestem do podpisów przed zdjęciem i dlatego tak wyszło... ;:333
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

O ja też jak Florian, doszłam do wniosku że nie można mieć wszystkiego i skupiłam się na rózach i hortensjach, no i ostrozkach :D
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Jadziu, ależ ze mnie gapa ;:223 Dopiero zorientowałam się, że otworzyłaś nowy wątek, a tutaj już czwarta strona :oops:
Cofam się zatem do początku, żeby poczytać co tam ciekawego w Twoim ogrodzie słychać.
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam wszystkich w ten sobotni poranek .Wieczorem sporo podlało wiec na parę dni znów spokój z podlewaniem. Słonko nieśmiało się pokazuje lecz czy przedrze się przez chmury ????? ciekawe
DOROTKO nic ciekawego nie słychać same starocie :wink: Kwiaty Jacqueliny po wczorajszej ulewie z pewnością będą do cięcia bo ona nie nadaje sie na deszcz tak samo jak Gartentraume ;:222 Tegoroczna jeśli chodzi o kwitnienie pozostawia wiele do życzenia i chyba wiosna pójdzie do niskiego cięcia
RENIU i ja również doszłam do wniosku ,że nie można mieć wszystkiego i chociaż podoba mi się wiele roślin, to wiem ,że nie mogę ich mieć
GABI spoko nie gniewam się, jedni robią tak jak Ty drudzy tak jak ja .Muszę iść obadać do ogródka ślimarnie, bo z pewnością moje dalie i ogórki będą biedne .Te dranie nawet do pomidorów się dobierają ;:134
Miłej i słonecznej soboty, a niektórym którzy potrzebują podlewania z nieba mokrej soboty ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

to miała być pełna igiełkowa dalia kupiona w OBI ;:222 Jednak jest niziutka
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jadziu liście tej rutewki to taka uroda, czy już przemijanie?
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Jadziu czy dobrze ci działa strona FO bo ja mam kłopoty z wejściem na FO kurcze wkurza mnie to bo to od kilku dni mam problem.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Jadziu ale piękne widoczki ;:433 ;:433 ;:433 myślałam że tylko u mnie taki busz :D
Bardzo ładne listki tej rutewki ;:333
Miłego weekendu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”