pela11,
Elu faktycznie judaszowiec rośnie bardzo szybko. Elu, mówisz o tym krzewie z tymi lampionikami? To super by było jakbyś dowiedziała się co to za krzew. Niestety nie było w parku pod nim tabliczki.
Na początku jak wszyscy kupowałam i sadziłam wszystko jak popadnie. Później trzeba było pomału usuwać wszystko, żeby sadzić bardziej szlachetne drzewa. A teraz to już tylko perełki sadzę. Uwielbiam wyszukiwać jakieś ciekawe rośliny. Przede wszystkim drzewa i krzewy. Ostatnio też sporo drzew wysiewam. Uwielbiam patrzeć jak rosną od "pestki".
plocczanka,
Lucynko , nie mam pojęcia co to za roślinka. Gdzieś miałam oczywiście zapisaną nazwę. Nasionka kupiłam właśnie ze względu na oryginalne kwiaty, ale jak dla mnie roślina przereklamowana. Kwiaty kwitną w dół więc niewiele je widać w dodatku roślina nie stoi na baczność tylko pokłada się na całej rabacie. Niezbyt ciekawie to wygląda.
Margo2,
Gosia ja czasu nie mam wcale. Dom, ogród, praca, dzieci a do tego jeszcze masa innych zainteresowań. Jednak nie narzekam i staram się też i sobie czasami dogodzić.
takasobie,
Miłaka moja jedyna (póki co) dalia jest cudna. Wpada w róż i jest wielka. Ale widzę, ze obok puszcza się jakiś czerwony pąk. Będzie następna.
JAKUCH,
Jadziu, to jest trojeść amerykańska. Nie dość, że ślicznie kwitnie to jeszcze nasienniki ma w kształcie małych papużek.
alicjad31,
Alu w takim razie zapraszam do mnie częściej.

A zdjęcie przy kamieniu robił mój synuś. Ja już padnięta byłam tymi kilometrami. Ten park ma 30 hektarów.
karolacha,
Karolcia u mnie iglaków jeszcze sporo. Ale sukcesywnie wszystko wycinam. Trzeba robić miejsce na ciekawsze okazy.
Zobacz to kwiatki z nasion od Ciebie. Róża pustyni.
I jeszcze kilka migawek z ogrodu. Robiłam resztę telefonem synka i włączyła się jakaś aktualizacja, która wykasowała zdjęcia.