Pod Puszczą cz-1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Pod Puszczą cz-1

Post »

Dorotko , nawet nie wiesz jak się cieszę ,że udało mi się zrobić porządek z tym przodem i nareszcie jakoś to już będzie wyglądało w przyszłym sezonie . Pracy mam jeszcze bardzo dużo , ale muszę być cierpliwa bo niestety mam tylko dwie ręce do tych wszystkich prac i tylko dwa dni w tygodniu .Jestem już w pracy i właśnie wróciłam wcześniej ,ale za to mam do zrobienia jeszcze dzisiaj dzem z czerwonych mirabelek a na rano sałatkę szwedzką z ogórków , bank i do pracy .Za 2 godzinki usiądę spokojnie i pospaceruję po Waszych dziewczyny ogrodach .Pozdrawiam cieplutko ;:167

Iwonko , bardzo Cię proszę ,nie gniewaj się na swoje borówki .Pisałam już wcześniej że cały sekret dobrego owocowania to prawidłowe posadzenie borówek i praktycznie nic więcej .Cofnij się w moim wątku ,tam opisałam dosyć dokładnie jak to zrobić . Na zdjęciu widać ile mam owocu na krzakach . Gałęzie leżą dosłownie na ziemi i tak mam co roku .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Falstaf

Obrazek
Eglandyne
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Elu widzę że z głodu nie zginiesz w swoim ogrodzie, jak Ci się znudzą owoce to na grzyby możesz iść. Widzę że grządka powoli nabiera kształtu, ale chyba jeszcze duzo zostało do posadzenia :D
Co rośnie z mocno żółtym liliowcem jakaś bylica?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

A ja właśnie Elu chyba u Ciebie czytałam co im potrzeba i wszystko dostały, więc już nie wiem jak im inaczej dogodzić ;:185
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Ela posiadła jakąś moc nadprzyrodzoną do dobrego owocowania borówek. ;:oj . Moja działkowa sąsiadka narzeka na zbiory, tyle co kot napłakał. ;:108 Znów u mnie deszczyk ale ciepło. Powinny być grzybki. :uszy
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu , jestem zmartwiona Twoją dziurą i nawet napisałam do Ciebie cały elaborat ,tyle że pomiędzy dżemem a zupą na jutro i nie mam pojęcia gdzie go wysłałam bo na Twoim wątku nie ma ;:306 Kurka wodna ,normalnie skleroza jestem i to daleko posunięta ;:223 .Marysiu na rabatkę wejdą jeszcze byliny i cebulowe . Za dużo nie będę dosadzała bo to co posadziłam wymaga sporo miejsca więc byłby ścisk . Same hortensje szybko się rozrosną i pochłoną sporo rabaty .Zobaczymy w przyszłym sezonie jak to będzie wyglądało i wtedy podejmę decyzje .Ogórki kupiłam i rano będę robiła sałatkę z Twojego przepisu . Spokojnej nocy i myśl pozytywnie . ;:168

Iwonko , napisz mi kiedy sadziłaś swoje borówki i jak je posadziłaś ? Poszukamy przyczyny słabych zbiorów .

Zeniu , właśnie słyszę przez otwarty balkon że znowu pada , oj będą grzybki ,mniam .Nie mam mocy nadprzrodzonych , ale jest faktem że tam gdzie sadziłam borówki u wszystkich pięknie owocują , a sadziłam w ośmiu ogrodach .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu borówki obrodziły Ci bardzo obficie ,chyba w przyszłym roku chociaż dwie kupie i skorzystam z Twojego doświadczenia .
śliczny ten liliowiec dwukolorowy biały z niebieskim chyba :wink:
Widzę ,że masz sąsiadów to dobrze zawsze to raźniej .
Pomyślę o naszym spotkaniu w Skierniewicach może na mówie syna i synową na wyjazd .Ona teraz studiuje projektowanie ogrodów czy coś takiego ,a jest po studiach historii :D
Zawsze jak do mnie przyjeżdża to pierwsze co idzie ogląda kwiaty .Pozdrawiam ;:167
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Elu wstawiłam dla ciebie w swoim wątku Lagunę. Przyjdź i zobacz.
A przy okazji: co to za biała róża w doniczce? Mam bardzo podobną z marketu i chciałabym zidentyfikować.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu , sąsiedzi ,też tylko świąteczni bo jest to stare siedlisko ich dziadków .Czy byłaś już kiedyś w Skierniewicach? , bo naprawdę warto . Jest to dwudniowa impreza ,sobota ,niedziela .Można tam kupić różne odmiany borówek i nie tylko . Właściwie prawie wszystkie rośliny ,drzewa ,krzewy ,kwiaty i cebule .Naprawdę polecam .

Wandeczko , dzięki za zdjęcie ,moja ma jeszcze pączki więc będę ją obserwować z tym że w opisie w szkółce ma kolor różowy a nie malinowy ,więc się martwię . Ta biała róża to White Meidiland .

Obrazek
Minerwa

Obrazek
Eglandyne

Obrazek
Hibiskus
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu śliczny ten biały hibiskus, proszę utnij kawałeczek patyczka i wsadź do ziemi ;:180
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , utnę z prawdziwą przyjemnością i wsadzę w doniczkę ,ale może lepiej z nasion bo ja w tym temacie nie za bardzo . Tego hibiskusa przywiozła mi znajoma ze swojej zaprzyjażnionej szkółki w zeszłym sezonie , czekał na posadzenie aż do teraz i również mnie zaskoczył koloram kwiatów ,jest śliczny i pasuje mi na białą rabatę mimo że kwiat nie jest czysto biały to zostaje .

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu nasionka też możesz zebrać, ale z patyczka szybciej zakwitnie, a ja chętnie przygarnę i nasionko i patyczek ;:196 Ułam patyczka z piętką, przytnij czubeczek i dolne listki oberwij, do zacienionego miejsca i dużo wilgoci i będzie super ;:215
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , a patyczek ma być mocno zdrewniały ,czy tegoroczny odrost ?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Elu to może zrób od razu więcej sadzonek jak ukorzenią się dwie to nie będzie zmartwienia ;:306 Fajną masz znajomą ;:167
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu zrób i tak i tak, zobaczymy które lepiej się ukorzenią, zaraz pójdę na działkę to przyjrzę się swojemu hibiskusowi bo nawet nie pamiętam z którego się bierze ;:108
Elu tniemy sekatorem 2-3 węzłowe sadzonki z tegorocznych pędów położonych najbliżej korzeni, znaczy podstawy, sadzimy je w wilgotnej mieszaninie ziemi z piaskiem, przykrywamy woreczkiem foliowym i umieszczamy w zacisznym, lekko zacienionym miejscu.
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko , instrukcję obsługi pojełam , zrobię wedle przepisu . Jutro będę na ogrodzie więc zajmę się hibiskusem jak należy .

Marysiu , moja przyjaciółka ,koleżanki oraz znajome z forum , to wszystkie bardzo , bardzo fajne ,życzliwe i uczynne dziewczyny .Mam szczęście do dobrych ludzi i bardzo sobie to cenię .Postaram się wsadzić więcej sadzonek hibiskusa , mam nadzieję że się uda .

Obrazek
Monika

Obrazek

Obrazek
Crocus Rose
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”