Bardzo urodziwa rabatka, podobają mi się gęste krzaczki, moje będą kwitnąć do zimy bo niektóre dopiero teraz się zabrały za kwitnięcie , część w ogródku idzie jeszcze na masę .
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia. "Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Jak każdy kwiat z bliska nic takiego, ale jak jest cały krzak to wiadomo w kupie siła .
Mi się podobają te żółte powyżej, takie słoneczniczki miniaturki (ale to zapewne dlatego, że mam prawie wszystkie aksamitki ciemne ).
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia. "Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Mi bardzo podobają się żółte, kremowych jeszcze nie miałam ale też są urodziwe, zwykłe pomarańczowe są u mnie na ostatnim miejscu bo ogólnie nie przepadam za tym kolorem , mocne bordo również jest ładne szczególnie jeśli są pstrokate.
Piękne te Wasze aksamitki
Ja miałam tylko 1szt - dostałam ją jako gratis do zakupów innych kwiatów i.... wracam po kilku dniach z wakacji a z aksamitki tylko zielone badylki zostały - ani kwiatów ani liści - wszystko zjedzone Jeszcze nigdy się z czymś takim nie spotkałam. Myślałam że aksamitki nic nie ruszy;:192 Nie mam zielonego pojęcia co mogło ją zjeść.