Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...
Małgosiu róże i powojniki to zdecydowanie najbardziej romantyczny związek. 

- ewka36jj
- Od: 10 cze 2012, o 18:31
Rosenfaszination śliczna, niezwykle subtelna. Ale ja dziś zachwycam się zdjęciami lilii. Kilka nazw spisałam, wiosną , jak nie zgubię karteczki, wyruszę z niż na łowy.
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Chwasty wszędzie,ogrom chwastów się namnożyło,krążę pomiędzy roślinami i daję im wytchnienie wyrywając kolejnego intruza...
Ostatnimi czasy w ogóle nie podlewałam rabat,co i rusz pada deszcz i tym samym ułatwia mi pracę na działce.
Mamcia zbiera swoje warzywa,czyli ogórki i cukinie.Fasolkę posiała drugi raz,już pięknie rośnie.
A pomidory jakie dorodne,jednak roztwór z drożdży to naprawdę dobry pomysł,daje im zdrowie i szkodniki uciekają.
Ja za to ostatnio przycięłam przywrotniki,przetaczniki,co już leżały na rabatach i tylko straszyły.
Róże wciąż tworzą pączki i niestety część z nich ma czarną plamistość,mimo,że pryskałam na wiosnę miedzianem.
Pierwszy raz Artemis ma od spodu liści rdzę
Marlenko czekam na pozostałe i już doczekać się nie mogę,choć to już nie będzie taki spektakl jak w czerwcu...
Małgosiu ja też planuję dokupić kilka cebul,lilie teraz mnie bardzo cieszą i nie żałuję żadnej sztuki.
Mariola ta dalia orange co roku tak kwitnie,była tak bujna,że została podzielona i mam teraz dwie w różnych miejscach...
Moni Bejing Moon u mnie niziutka,może z 40 cm ma,jest prześliczna
Kasiu mi się wydaje,żę ja odpisałam w poście do Ciebie
Chopin albo nie rośnie,albo jak wystrzeli w górę,mój zrobił mi niespodziankę,po wycięciu praktycznie do zera odbił wysoko w górę:)
Aneczko czyli mam rozumieć,że nikomu z Was nie udalo się z patyczka wyczarować sadzonki?
No tak,to nie jest łatwe,ja nadal nie osiągnęłam sukcesu.Ech...daję sobie z tym spokój
Ja tam floksy lubię,szczególnie biały z Lidla,fajne tło dla róż...
Edytko ta żaba nadal u nas mieszka w oczku.Ostatnio jak zakumkała,normalnie koncerty odstawia
Soniu oj z tymi różami nie jest tak pięknie,raczej w tym roku mi trochę chorują.Nie wiem co jest tego przyczyną,obrywam liście,na szczęście gołe nie są,ale najważniejsze,że mają nowe pąki i będą kwitły.
Pamiętam,ze kiedyś miałam mączniaka u róży Fisherman Friends i ta róża mi padła,była już widocznie w sklepie zarażona,bo po dwóch dniach od posadzenia cała pokryta mąką.
Krysiu cieszę się,że zakwitły Ci frezje,moje niestety wypuściły liście,potem zblakły,a na końcu je wyrzuciłam.
Może powinnam wtedy przenieść je do gruntu? Teraz żałuję czytając jak innym dziewczynom się udało.
Po solidnym przycięciu Chopina do samej ziemi odbiła z miejsca szczepienia kilkoma pędami i ładnie zakwitła.Wraz z rosnącym obok floksem stworzyli udany duet.Róże wielkokwiatowe przemarzają do kopca i trzeba je przycinać do samego gruntu.
Tak samo miałam z Aachener Dom,myślałam,że zmarzła całkowicie,ale spod ziemi powypuszczała nowe pędy i w końcu pięknie zakwitła.
Zuza ale jaja z ta pomyłką,tez bym była niepocieszona
Gratis w postaci Bejing Moon ...co ja czytam?
W tym roku wszędzie pomyłkowo powysyłali lilie.Ja też nie otrzymałam Garden Affair
Szkoda,że patyk nie dał rady,może kiedyś jakaś szkółka w końcu sprowadzi ją i zakupicie sobie kochane:)
Rosenfaszination to ciekawa róża,wciąż tworzy pąki,dość szeroko rośnie,ale jest zdrowa,bez plamek na liściach.
Tworzy bukiety,które z czasem zasychają.
Iwonko lilie kwitną raczej w lipcu,a róże wtedy odpoczywają.Tak naprawdę to wszystko zależy od tego,kiedy przytniesz róże po pierwszym kwitnieniu.Akurat Winter Lodge spasował się z lilią,bo on w ogóle późno zakwita i to dlatego duet się udał:)
Małgosiu-Pepsi oj związek bardzo ciekawy,ale niełatwo go uzyskać...
Aneczko róże z powojnikami to dopiero jest efekt.Niestety clematisy nie chcą ze mną współpracować,a jak nie to nie,będę sadziła lilie
Ewuś lilie mnie nie zawodzą,pomimo,że kilka nie wyszło po zimie i tak będę je zamawiała wciąż
Pashmina drugie kwitnienie i ładniejsze kwiaty...

William Morris razem z Leonardo da Vinci

Anahe powoli zaczyna...

A za trzy dni...

Moonstone

Hot Chocolate z Annabelle

Eyes For You na jesieni zmieni miejscówkę...

Rhapsody in Blue

Crocus Rose

Limelight

Pinky Winky

Polar Bear

Obok oczka

Taki zestaw...

Ciesze się na pąki Gertrude Jekyll,tak bardzo podziwiałam ją w czerwcu:)

Big Brother

Dalia moja najlepsza...jak tęcza

Duma mojej mamci...pomidorki

I ogórki

Trawy...uwielbiam

Pozdrawiam wszystkich zaglądających i miłego dzionka:)
Ostatnimi czasy w ogóle nie podlewałam rabat,co i rusz pada deszcz i tym samym ułatwia mi pracę na działce.
Mamcia zbiera swoje warzywa,czyli ogórki i cukinie.Fasolkę posiała drugi raz,już pięknie rośnie.
A pomidory jakie dorodne,jednak roztwór z drożdży to naprawdę dobry pomysł,daje im zdrowie i szkodniki uciekają.
Ja za to ostatnio przycięłam przywrotniki,przetaczniki,co już leżały na rabatach i tylko straszyły.
Róże wciąż tworzą pączki i niestety część z nich ma czarną plamistość,mimo,że pryskałam na wiosnę miedzianem.
Pierwszy raz Artemis ma od spodu liści rdzę

Marlenko czekam na pozostałe i już doczekać się nie mogę,choć to już nie będzie taki spektakl jak w czerwcu...
Małgosiu ja też planuję dokupić kilka cebul,lilie teraz mnie bardzo cieszą i nie żałuję żadnej sztuki.
Mariola ta dalia orange co roku tak kwitnie,była tak bujna,że została podzielona i mam teraz dwie w różnych miejscach...
Moni Bejing Moon u mnie niziutka,może z 40 cm ma,jest prześliczna

Kasiu mi się wydaje,żę ja odpisałam w poście do Ciebie

Chopin albo nie rośnie,albo jak wystrzeli w górę,mój zrobił mi niespodziankę,po wycięciu praktycznie do zera odbił wysoko w górę:)
Aneczko czyli mam rozumieć,że nikomu z Was nie udalo się z patyczka wyczarować sadzonki?
No tak,to nie jest łatwe,ja nadal nie osiągnęłam sukcesu.Ech...daję sobie z tym spokój

Ja tam floksy lubię,szczególnie biały z Lidla,fajne tło dla róż...
Edytko ta żaba nadal u nas mieszka w oczku.Ostatnio jak zakumkała,normalnie koncerty odstawia

Soniu oj z tymi różami nie jest tak pięknie,raczej w tym roku mi trochę chorują.Nie wiem co jest tego przyczyną,obrywam liście,na szczęście gołe nie są,ale najważniejsze,że mają nowe pąki i będą kwitły.
Pamiętam,ze kiedyś miałam mączniaka u róży Fisherman Friends i ta róża mi padła,była już widocznie w sklepie zarażona,bo po dwóch dniach od posadzenia cała pokryta mąką.
Krysiu cieszę się,że zakwitły Ci frezje,moje niestety wypuściły liście,potem zblakły,a na końcu je wyrzuciłam.
Może powinnam wtedy przenieść je do gruntu? Teraz żałuję czytając jak innym dziewczynom się udało.
Po solidnym przycięciu Chopina do samej ziemi odbiła z miejsca szczepienia kilkoma pędami i ładnie zakwitła.Wraz z rosnącym obok floksem stworzyli udany duet.Róże wielkokwiatowe przemarzają do kopca i trzeba je przycinać do samego gruntu.
Tak samo miałam z Aachener Dom,myślałam,że zmarzła całkowicie,ale spod ziemi powypuszczała nowe pędy i w końcu pięknie zakwitła.
Zuza ale jaja z ta pomyłką,tez bym była niepocieszona

W tym roku wszędzie pomyłkowo powysyłali lilie.Ja też nie otrzymałam Garden Affair

Szkoda,że patyk nie dał rady,może kiedyś jakaś szkółka w końcu sprowadzi ją i zakupicie sobie kochane:)
Rosenfaszination to ciekawa róża,wciąż tworzy pąki,dość szeroko rośnie,ale jest zdrowa,bez plamek na liściach.
Tworzy bukiety,które z czasem zasychają.
Iwonko lilie kwitną raczej w lipcu,a róże wtedy odpoczywają.Tak naprawdę to wszystko zależy od tego,kiedy przytniesz róże po pierwszym kwitnieniu.Akurat Winter Lodge spasował się z lilią,bo on w ogóle późno zakwita i to dlatego duet się udał:)
Małgosiu-Pepsi oj związek bardzo ciekawy,ale niełatwo go uzyskać...
Aneczko róże z powojnikami to dopiero jest efekt.Niestety clematisy nie chcą ze mną współpracować,a jak nie to nie,będę sadziła lilie

Ewuś lilie mnie nie zawodzą,pomimo,że kilka nie wyszło po zimie i tak będę je zamawiała wciąż

Pashmina drugie kwitnienie i ładniejsze kwiaty...

William Morris razem z Leonardo da Vinci

Anahe powoli zaczyna...

A za trzy dni...

Moonstone

Hot Chocolate z Annabelle

Eyes For You na jesieni zmieni miejscówkę...

Rhapsody in Blue

Crocus Rose

Limelight

Pinky Winky

Polar Bear

Obok oczka

Taki zestaw...

Ciesze się na pąki Gertrude Jekyll,tak bardzo podziwiałam ją w czerwcu:)

Big Brother

Dalia moja najlepsza...jak tęcza

Duma mojej mamci...pomidorki

I ogórki

Trawy...uwielbiam

Pozdrawiam wszystkich zaglądających i miłego dzionka:)
- lemonka
- Od: 17 kwie 2011, o 13:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalie, hortensje, trawy...ja chyba nawet róż bym nie potrzebowala choć one piękne przecież. Ślicznie 
Pomidory świetnie się udaly i widzę, że liście mają ładne, zdrowe. Są prowadzone całkiem eko?

Pomidory świetnie się udaly i widzę, że liście mają ładne, zdrowe. Są prowadzone całkiem eko?
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu piękny zakątek z lilią na pierwszym planie.
Róże i hortensje teraz będą razem cieszyć cię kolorem. Pashmina wspaniale wygląda,
czy pasowałaby do Chopina.
Żadnej nie umiem dopasować do niego i malinowej NN.
Dalie śliczne, lubię je za niezawodne, długie kwitnienie. 

- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ja też na etapie przetwarzania.
Roztwór z drożdży ?.....a w jakim stężeniu go stosuje twoja Mamcia.
Ja na herbatce HT działam, ale już zaraza ZZ dopada wszystko.
Tym bardziej że zimno i mokro ostatnio a warzywka wolą ciepełko.
Rdzę też miałam na 2 różach w tym sezonie a nie było jej kilka ładnych lat, widać aura sprzyja choróbskom.
Roztwór z drożdży ?.....a w jakim stężeniu go stosuje twoja Mamcia.
Ja na herbatce HT działam, ale już zaraza ZZ dopada wszystko.
Tym bardziej że zimno i mokro ostatnio a warzywka wolą ciepełko.
Rdzę też miałam na 2 różach w tym sezonie a nie było jej kilka ładnych lat, widać aura sprzyja choróbskom.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- aneczka1979
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu ja po prostu oszalałam na punkcie Pashminy! Kocham ją i pieję chwalebne poemy na jej temat.
Aniu a któż tam się kryje na tym zdjęciu za Pashminą?
Piękne hortensje z dużymi kwiatami. U mnie małe pipki.

Aniu a któż tam się kryje na tym zdjęciu za Pashminą?

Piękne hortensje z dużymi kwiatami. U mnie małe pipki.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wszystko cudnie. Pomidorki wspaniale obrodziły, mniam 

- wagabunga123
- 1000p
- Od: 11 lip 2013, o 14:34
Pashmina rzeczywiście wzbudza zachwyt. Cudna jest - dlugo trzyma kwiat?
Ile lat ma Twoja limetlight? Śliczny krzaczek zbudowała - moja nowo posądzona malutka taka, ciekawe kiedy będzie taka ładna
pomidory pierwsza klasa 
Ile lat ma Twoja limetlight? Śliczny krzaczek zbudowała - moja nowo posądzona malutka taka, ciekawe kiedy będzie taka ładna

Jeśli potrafisz o czymś marzyć, to potrafisz także tego dokonać - Walt Disney
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
Ciurkadełko wśród róż - moje miejsce na ziemi Tu na razie jest ściernisko ale będzie ... Pozdrawiam, Marlena
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A dlaczego Twoje Oczęta zmienią miejscówkę?
Moje dlatego, że posadziłam je na tyle rabaty, a teraz czytam u dziewczyn, że one nie za wysokie rosną
Moje dlatego, że posadziłam je na tyle rabaty, a teraz czytam u dziewczyn, że one nie za wysokie rosną
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Ja tylko dyskretnie wtrącę, że zero chwastów w warzywniku Twojej Mamy 

-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Aniu zdradzisz recepturę na ten eliksir drożdżowy? Na widok hortensji opadła mi szczęka
Lilie cudne, róże również. Wcale sie nie dziwię, ze zachwycasz się tą dalią 

Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- dorotka350
- -Moderator Forum-.
- Od: 26 maja 2014, o 20:18
Aniu kusisz mnie Lady of Shalott, oj kusisz
Jagna też szczuje swoją. Mój opór maleje i już zaczynam rozglądać się za miejscem dla niej
Jak długo masz William Morris? Swojego kupiłam w tym roku w donicy i z tego co czytałam, to ma być dosyć duży. Ciekawa jestem Twojej opinii o tej róży.
Jedno jest pewne - kwiat utrzymał się ponad tydzień. Za chwilę rozwiną się kolejne. Ciekawe czy też będą takie trwałe?
Duet Hot Chocolate i Annabele zjawiskowy
Swoją Czekoladkę posadziłam obok Bernstein Rose. Nie miałam dla niej towarzystwa i nic mi do głowy nie przychodziło. Ona ma taki trudny do zestawienia kolor, a z Bernstein wygląda naprawdę ładnie 

Jak długo masz William Morris? Swojego kupiłam w tym roku w donicy i z tego co czytałam, to ma być dosyć duży. Ciekawa jestem Twojej opinii o tej róży.
Jedno jest pewne - kwiat utrzymał się ponad tydzień. Za chwilę rozwiną się kolejne. Ciekawe czy też będą takie trwałe?
Duet Hot Chocolate i Annabele zjawiskowy

- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Hmm... o roztworze z drożdży pierwszy raz słyszę.... a jakiś przepis na to ?...warto by było sobie zapisać, aby kiedyś być może wypróbować... na razie nie mam potrzeby, bo pomidorki mam zdrowe... a to tylko na pomidory działa ?
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Kilka dni nie byłam n a działce i już się stęskniłam,ale jutro pojadę po południu...
Dziś słoneczna pogoda,ale znów ostatnio padało.Już chyba ze 3 tygodnie w ogóle nie podlewałam...
Rano pojechałam z M na giełdę,tylko przypadkiem podeszłam pooglądać stoisko z roślinami.Moją uwagę przyciągnęła hortensja na pniu.
Tylko bałam się zapytać o cenę...130 zł to za drogo.Najpierw patrzałam na Limelight,ale potem zobaczyłam trochę mniejszą.
Cena wywoławcza 45 zł,odmiana Vanilie Freise.Zostało mi jeszcze kilka złociszy z imienin,więc bez oporu poprosiłam o zapakowanie
Jutro pojadę ją posadzić w miejscu reprezentacyjnym.Mam już jedną tej odmiany,ale jest takim drapakiem,co płoży się po ziemi.
Kiedyś kupiłam kilka malutkich hortensji z miododajne,minęły ze 3 lata,a one wcale nie przyrastają.Nie wiem co robię źle?
Iza ja kocham wszystkie rośliny,one mnie fascynują,ciekawią i jak zakwitają to przepadam z kretesem...
Pomidory już chyba 3 rok z rzędu są prowadzone zupełnie eko
Liście zieloniutkie,to duma mojej mamci,cieszę się razem z nią z osiągów:)
Soniu Pashmina raczej u mnie niska,a Chopin strzela ramiona w górę i nie za bardzo mi pasuje ten duet
Z Chopinem w kolorze róż masz plany?
Czekam na nową dalię,co wiosną posadziłam,zielone wyszło z ziemi,ale czy wytworzy pąki?
Grażynko spróbuj z drożdżami,ta mikstura czyni cuda:)
Podaję przepis na drożdżową miksturę:
5 dag drożdży piekarskich rozpuścić w 5 litrach wody.Opryskiwać roztworem od wierzchołka rośliny po liściach aż do dołu.
Kilkakrotnie w ciągu wegetacji można stosować miksturę,nie przedobrzymy.Pomidory ładnie rosną i są doskonale chronione od chorób grzybowych i bakteryjnych
Aneczko Pashmina Twoja już zimowała u Ciebie,czy to jej pierwszy rok?
Ma urodę niezaprzeczalną
Za różyczką kto się schował? Moja pomocnica ogrodniczka,czyli Gabi
pewnie i Wy za jakiś czas będziecie Minti zabierać na działkę? Pięknie się wabi,lepiej nie mogłaś wymyślić
Polar Bear ma małe kwiaty w tym roku,na początku miała dużo większe,muszę na wiosnę wziąć się za porządne nawożenie.
Mariola pomidorki nawet sąsiad z sąsiedniej działki ogląda i kiwa głową,jakie piękne i zdrowe
Marlenko Pashmina długo trzyma kwiaty,ale czasem łapie piegi
Jednak warto ją mieć,chociażby dlatego,żeby samemu się przekonać o jej urodzie...Limelight ma już dobrych kilka lat,dlatego taka spora.Uwielbia wodę i dość mocne przycięcie wiosną nie przeszkadza jej w wytworzeniu wielu nowych pędów.
Gosiu oczęta posadziłam w niefortunnym miejscu,przecież ta róża docelowo jest niska,powinna być na honorowym miejscu z przodu rabaty,a nie z tyłu za domkiem.
Małgosiu moja mama jako jedna z nielicznych mi osób lubi pielić.Jak ja zaczynam czasem narzekać,że mam już dośc pielenia,to mama mi mówi,że przecież wszystkiego w jeden dzień nie muszę wyczyścić...Ja z kolei chciałabym się pozbyć chwastów w jeden dzień.
Rosną ostatnio po deszczach na potęgę...wszelakie rodzaje ...
Małgosiu-clem mikstura podana w odpowiedzi do Grażynki wyżej:)Polecam ...
Hortensje tak bardzo lubię,jeszcze bym ich dosadziła,gdybym miała tylko miejsce.
Dorotko pewnie już niedługo staniesz się posiadaczką pięknej Lady of Schalott,swoją drogą dziwię się czemu jej jeszcze nie ma w Twoim ogrodzie?
William Morris nawet nie pamiętam już gdzie go kupiłam,ale rośnie u mnie nad oczkiem i rzeczywiście jak już zakwitnie to trzyma kwiaty ze 2 tygodnie.Ja lubię ten jego przewieszający się pokrój,kołysze się nad oczkiem,a kwiaty lekko dotykają tafli oczka...
Ostatnio wypuścił dwa spore pędy,musiałam przywiązać go do słupa...
Ładnie zestawiłaś Hot z Bersteine,zresztą Ty masz dar,cokolwiek nie wymyślisz to jest cudnie:)
Gabi przepis powyżej,możesz spróbować profilaktycznie najlepiej psikać,zanim się pojawią pierwsze symptomy choroby.
Mój dzisiejszy zakup hortensja prowadzona jako drzewko Vanilie Freise

Lady of Schalott wypuściła na wolność kilka pędów od dołu,a to ci niespodzianka,wigorna różyczka:)

Mini pomidorki balkonowe ...będą na ząb

Balkonowa kompozycja rozplenica z ostnicą

tarczownica z Red Baron przy oczku

3 sierpnia tak wyglądała,jutro zobaczę jak się rozwinęła Anahe?

Rządek ziół..uwielbiamy do mięs,sosów i do wszystkiego...

Tęsknię...

Do popisania
Dziś słoneczna pogoda,ale znów ostatnio padało.Już chyba ze 3 tygodnie w ogóle nie podlewałam...
Rano pojechałam z M na giełdę,tylko przypadkiem podeszłam pooglądać stoisko z roślinami.Moją uwagę przyciągnęła hortensja na pniu.
Tylko bałam się zapytać o cenę...130 zł to za drogo.Najpierw patrzałam na Limelight,ale potem zobaczyłam trochę mniejszą.
Cena wywoławcza 45 zł,odmiana Vanilie Freise.Zostało mi jeszcze kilka złociszy z imienin,więc bez oporu poprosiłam o zapakowanie

Jutro pojadę ją posadzić w miejscu reprezentacyjnym.Mam już jedną tej odmiany,ale jest takim drapakiem,co płoży się po ziemi.
Kiedyś kupiłam kilka malutkich hortensji z miododajne,minęły ze 3 lata,a one wcale nie przyrastają.Nie wiem co robię źle?
Iza ja kocham wszystkie rośliny,one mnie fascynują,ciekawią i jak zakwitają to przepadam z kretesem...
Pomidory już chyba 3 rok z rzędu są prowadzone zupełnie eko

Soniu Pashmina raczej u mnie niska,a Chopin strzela ramiona w górę i nie za bardzo mi pasuje ten duet

Z Chopinem w kolorze róż masz plany?
Czekam na nową dalię,co wiosną posadziłam,zielone wyszło z ziemi,ale czy wytworzy pąki?
Grażynko spróbuj z drożdżami,ta mikstura czyni cuda:)
Podaję przepis na drożdżową miksturę:
5 dag drożdży piekarskich rozpuścić w 5 litrach wody.Opryskiwać roztworem od wierzchołka rośliny po liściach aż do dołu.
Kilkakrotnie w ciągu wegetacji można stosować miksturę,nie przedobrzymy.Pomidory ładnie rosną i są doskonale chronione od chorób grzybowych i bakteryjnych

Aneczko Pashmina Twoja już zimowała u Ciebie,czy to jej pierwszy rok?
Ma urodę niezaprzeczalną

Polar Bear ma małe kwiaty w tym roku,na początku miała dużo większe,muszę na wiosnę wziąć się za porządne nawożenie.
Mariola pomidorki nawet sąsiad z sąsiedniej działki ogląda i kiwa głową,jakie piękne i zdrowe

Marlenko Pashmina długo trzyma kwiaty,ale czasem łapie piegi

Gosiu oczęta posadziłam w niefortunnym miejscu,przecież ta róża docelowo jest niska,powinna być na honorowym miejscu z przodu rabaty,a nie z tyłu za domkiem.
Małgosiu moja mama jako jedna z nielicznych mi osób lubi pielić.Jak ja zaczynam czasem narzekać,że mam już dośc pielenia,to mama mi mówi,że przecież wszystkiego w jeden dzień nie muszę wyczyścić...Ja z kolei chciałabym się pozbyć chwastów w jeden dzień.
Rosną ostatnio po deszczach na potęgę...wszelakie rodzaje ...
Małgosiu-clem mikstura podana w odpowiedzi do Grażynki wyżej:)Polecam ...
Hortensje tak bardzo lubię,jeszcze bym ich dosadziła,gdybym miała tylko miejsce.
Dorotko pewnie już niedługo staniesz się posiadaczką pięknej Lady of Schalott,swoją drogą dziwię się czemu jej jeszcze nie ma w Twoim ogrodzie?

William Morris nawet nie pamiętam już gdzie go kupiłam,ale rośnie u mnie nad oczkiem i rzeczywiście jak już zakwitnie to trzyma kwiaty ze 2 tygodnie.Ja lubię ten jego przewieszający się pokrój,kołysze się nad oczkiem,a kwiaty lekko dotykają tafli oczka...
Ostatnio wypuścił dwa spore pędy,musiałam przywiązać go do słupa...
Ładnie zestawiłaś Hot z Bersteine,zresztą Ty masz dar,cokolwiek nie wymyślisz to jest cudnie:)
Gabi przepis powyżej,możesz spróbować profilaktycznie najlepiej psikać,zanim się pojawią pierwsze symptomy choroby.
Mój dzisiejszy zakup hortensja prowadzona jako drzewko Vanilie Freise

Lady of Schalott wypuściła na wolność kilka pędów od dołu,a to ci niespodzianka,wigorna różyczka:)

Mini pomidorki balkonowe ...będą na ząb

Balkonowa kompozycja rozplenica z ostnicą

tarczownica z Red Baron przy oczku

3 sierpnia tak wyglądała,jutro zobaczę jak się rozwinęła Anahe?

Rządek ziół..uwielbiamy do mięs,sosów i do wszystkiego...

Tęsknię...

Do popisania