Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Rano było fajnie, bo chłodno, ale znowu grzeje. Ciekawe, jak u Ciebie, bo przeważnie jeszcze cieplej ;:3 .
Róże wyszły pięknie na zdjęciach, dla siebie poproszę o pomarańczową, jak zwykle ;:108 .
Westerland kupię jesienią 'na bank' ;:173 .
Kosmos siarkowy i u mnie też zginął, on jest chyba trudniejszy do samosiewu ;:174 .
Zdjęcia, jak zwykle ciekawe ;:oj .
;:167
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ja też lubię te popularne odmiany, są urocze!

Wspominacie o kosmosie.... ja kupiłam w tym roku rozsady, ale już po nich... zmarniały już.
Ogólnie kwitły, ale nie jakoś powalająco, a teraz stoją smętne badyle, które muszę usunąć w wolnej chwili. Może to zły rok dla nich?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu lubię takie róże terminatorki, mają kwitnąć i cieszyć oczy, nawet jak są bezimienne. ;:108 Odmianowe jeżówki na tle nachyłka ślicznie wyglądają. ;:oj Nareszcie podlane ogrody, ale parę roślin mi połamało. ;:174 Pewnie miły dzień na pracę, choć trochę za ciepło. Miłego świętowania. :wit
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Maryniu tak , nie zastanawiałam się ani chwili nad zaproszeniem...Zareagowałam natychmiast.... ;:306
Mówisz że bez deszczu u ciebie dziś. A ja pojechałam z moją Justyną , siostrą i jej rodzinką nad wodę popołudniu...
Nie dość że nas przegoniło z plaży po 15 min. bo zaczęło padać, to jak przeszło i postanowieniu że wracamy bo wszędzie mokro...dojechaliśmy pod nasz dom i tak lunęło że 20 min. w aucie siedzieliśmy .Nie dało rady wyjść.
Później już się zdenerwowałam i wyszłam otworzyć garaż z.................... materacem na głowie... ;:306
A po deszczu znów wyszło piękne słonko i jakby nigdy nic grzało i świeciło..... ;:3
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Aniu,Basiu,Soniu,Olu, dziękuję za wizytę miło , że jesteście! ;:196 ;:180

Ulewa u mnie na szczęście żadnych szkód nie poczyniła , działka podlana solidnie...Kosmos u mnie w cenie tylko i wyłącznie siarkowy ;:167 :) Mam do niego dziwny jakiś sentyment czego nie mogę powiedzieć o innych jego odmianach...Lubię je tylko fotografować bo są wdzięcznymi obiektami dla obiektywu..
;:131
Wczoraj znowu było upalnie i działkowanie dopiero po południu ale oprócz fotek jeszcze odchwaścić rabaty się udało...
Ziemia wilgotna więc to była sama przyjemność ! :)

Obrazek

śniedek ma monitorowany rozwój :)
Obrazek

Obrazek
pomarańczowy windsor
Obrazek
floksom wcześnie kwitnącym wycięłam przekwitłe kwiatostany może zdążą zakwitnąć ponownie w tym sezonie ale są inne kwitnące w najlepsze ;:108
Obrazek
ten jeszcze niewielki startuje dopiero u mnie przyniesiony od sąsiadki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

mniej więcej połowa pinky winky
Obrazek

maczek kwitnie od kilku tygodni
Obrazek

great star przesadzony w maju zadomowił się na dobre w nowym miejscu, dostał słońce bo miał tylko cień...

Obrazek

te floksy w cieniu ,mają się dobrze

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Maki prześliczne są. Zresztą nie tylko maki. Zdjęcie szerszego planu bardzo mi się podoba bo widać jak pięknie wyglądają zakątki u Ciebie. Mario, czy masz na działce rośliny jadalne?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Izko ;:180 Rośliny jadalne owszem są...wzdłuż jednego boku działki rząd malin , kilka jabłoni,które dają upragniony latem cień nam i roślinom ozdobnym , 3 borówki amerykańskie /30letnie/,porzeczki czerwone i czarne, agrest, 2 jagody kamczackie,i kawałek warzywnika z pomidorami ,po grządce podstawowych warzyw,ogórki,fasolka sparagowa i jaś w tym roku /niby tyczne ale na sznurkach/ no i niewielki foliak z pomidorami i papryką... Działka ma 4,20 ara oprócz rabat kwiatowych jest domek-altanka i kącik wypoczynkowy... Wszystkiego po troszku...

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

No to Ty masz piękną działkę i na niej wszystko co potrzebne ;:oj Musiałam przeoczyć te informacje.
Robisz czasem zdjęcia roślinom owocowym i warzywkom?
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No floksy prześliczne masz Maryniu, ja je bardzo lubię ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Sporo masz tych warzyw, jak dla mnie, bo działka powierzchniowo podobna. No tak, tylko u mnie za dużo drzew ;:224 .
Teraz u Ciebie czas floksów... jeszcze ;:63 , ja powinnam powycinać przekwitłe, ale po wczorajszej ulewie wszystko mokre i się nie da ;:185 .
Drugie zdjęcie od góry - nie znam tej roślinki chyba ;:131 .
Pinky Winky ogromna ;:oj , skoro połówka taka, jak na zdjęciu, ale ładna ;:108 .
Różyczka na pierwszym zdjęciu 'odlotowa' ;:138 .
;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I znowu piękne hortensję... albo ja już coś mam z głową, bo ciągle na nie trafią... one za mną chodzą i prześladują mnie! ;:306 ;:306
Więc dokupię ich! I liliowce też, potem zwalę winę na Was, że mi kazałyście umieszczając zdjęcia! ;:138 :tan
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wczoraj miałam baardzo wzmożony ruch w moim wątku a zdjęć nowych nie było :oops: ...ciekawe czy to stali ;:204 bywalcy czy przypadkowi...pewnie wszystkich po trochu...Szkoda, że tylko incognito... :roll:
Często się czyta..bywam ale nie piszę... ;:131 100 razy można ale 101-y wypada... :?: ;:7

Mam grono stałych Gości ;:167 i dla nich chce mi się aktywnie prowadzić wątek ...

Izo no działka na miarę potrzeb moich i najbliższej rodziny,która troszkę pomaga /od czasu do czasu koszenie /syn/ i wycinanie przekwitłych pędów /wnuczka/ ... Bez działki nie wyobrażam sobie życia...chyba, że sił lub zdrowia nie starczy ! Warzywek ani owoców praktycznie nie fotografuję a o ile to rzadko... ;:131

Iwonko ostatnio powiększam swoje zasoby floksowe i mam ich coraz więcej... :) też je polubiłam szczególnie ostatnio..

Aniu-Pulpa222 moje floksy już w większości przycięte...czekam na następne kwitnienie . ;:7 Nieznajoma roślinka z cebulek kupionych w markecie ... doglądam ją pieczołowicie bo mam już w domu żółtą odmianę śniedka wiechowatego..
PW to moja pierwsza drzewiasta hortensja ma już swoje lata , nie pokłada się ładnie rośnie...Do zdjęcia z tego miejsca przysłania ją wysoka wiązówka różowa dlatego wyszła jej połowa... :) Różyczka na zdjęciu i mnie się podoba :) ;:180

Basiu apus jak masz tylko miejsce to kupuj śmiało bo to nie kłopotliwe rośliny i warto je mieć a w dużej masie jeszcze piękniejsze ;:7

Dzisiaj pokażę Wam moje leniwe fotki...robione z pozycji niskiego stołeczka bez ruszania się z miejsca...
uwielbiam fotografować listki , trawki i inną drobnicę...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

i na koniec
Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Witaj Maryniu.
Ja byłam ale sil na pisanie brakło.Przerobiłam się wczoraj na działce, bo po upragnionym deszczyku fajnie się robiło. Fotki jak zawsze cudne. ;:138
Zapytam o Śniedka. Zimował Ci? Ja zawsze go wykopywałam a w jesieni zapomniałam i zgnił.
Znów nam przygrzewa ;:3 ;:108 Miłej niedzieli Maryniu. :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, jak Ci się sprawuje trawa Red Baron? Bardzo się rozłazi?
Pozdrawiam, Basia.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Witaj kochana, mam nadzieję że miło spędzasz czas na działeczce... a i dowiedziałam się przy okazji że Twoja, prawie raz taka jak moja, ja mam tylko 2,5 ara zielonego szczęścia. :tan
Od rana mieliśmy piękną pogodę, ale teraz gromadzą się ciemne chmurzyska, będzie deszcz bo zrobiło się parno.
Faktycznie hosty masz w idealnym stanie a moje niektóre bardzo ażurowe.
Spodobały mi się fotki z trawami, te robione na stołeczku również atrakcyjne..... paprocie, brunnera, śniedek. ;:215 ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”