Witam.
Wyspana wyjątkowo wcześniej się dziś obudziłam. Po chłodzie obcięłam przekwitłe kwiatostany. Pozbierałam trochę nasion . Usunęłam podsuszone liście z liliowców. Doniczkowe podlałam. Ukisiłam jeszcze ze swoich 8 słoików ogórków . Powoli będą się kończyć,bo już pojawiają się kręciołki. Zlałam nalewkę z wiśni.Znacie taki przepis 100wiśnii 200 liści?.
Teraz kawusia i chwila odpoczynku na forum i gonię do dentysty.
Krysiu coś z innych goryczek jeszcze powinno zakwitnąć, bo dziś dostrzegłam pąki różowej. Natomiast straciłam goryczkę jesienną sino- ornata. Miałam do niej 3 razy podejścia.

Coś ją podniosło a jak zauważyłam to już była uschnięta. Leję wodą ale nic z tego nie będzie.
Znalazłam nazwę złocienia w zapiskach to ''Aglaida''
Dzięki za podanie mi nazwy koleusa. Zapisałam ale czy go przezimuje? Dawniej mi się ukorzeniały i miałam swoje sadzonki a od dwóch lat coś mi padają.
Aniu do tej pory miałam tylko ogrodowe i pięknie się przebarwiały na niebiesko.Z bukietówkami rozpoczęłam przygodę od dwóch lat. A ja już nie wtykam roślin,gdzie popadnie albo gdzie jest miejsce.

Tak robiłam kiedyś. Teraz w kępach jeden gatunek lepiej mi się podoba.
Lidziu to ty mi podałaś w zeszłym roku jej nazwę.

Kupiłam ją na rynku jako ''kuku.''
Pozbierałam nasionka i wysiałam.Może tylko późno ją wsadziłam,ale myślę,że do jesieni będzie mi kwitła w pustych miejscach po cebulowych. Masz ją?
Mariolu dziękuje. Twój ogród też mi się bardzo podoba i wszystko co w nim rośnie.
Teraz czas na fotki

.
Kosmos odmiany Double Click z mieszanki kolorów. Liczyłam na białego.
Jeżowska na razie nn.
A na koniec zagadka .Co mi wczoraj zakwitło.?

do wieczora.