Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Tam gdzie róże tam i ja Annes 77 ...

Post »

Witaj. Masz piękny i kolorowy ogród ;:138 . Jestem pod wrażeniem ilości roślin ;:333 . Ten kompocik wygląda smakowicie w tych słoiczkach ;:333 . Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
inka52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lis 2009, o 11:54

Post »

Aniu widzę ,ze u Ciebie dużo róż szykuje się do powtórki u mnie nie , teraz je scięłam bardzo nisko , gdyż parę miało mi chorowało , zobaczę czy to poskutkuje , nie pokazujesz Anahe jak ona rośnie ;:3
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dużo się u Ciebie dzieje ;:oj I na dodatek przybywają kolejne śliczności. Jeżówka cudna, muszę sobie taką upolować. Miałam podobną, ale chyba ktoś sobie na nią zapolował u mnie ;:222 Albo zginęła...Aranżacja balkonowa ostróżki z Lady of Shalot wyszła znakomicie :heja
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Wszystkiego naj,,najlepszego Anuś. Duzo radości życiowych i ogrodowych ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, na zdjęciach widzę piękne bukiety. Bardzo podobają mi się Twoje kompozycje, tak ładnie współgrają kolory. Dobra wiadomość, że Chopin się odrodził ;:138 . Czym go podkarmiałaś?
Warzywnik faktycznie - dobra rzecz. Mój niestety opanowany przez gwiazdnicę :evil: .

Z okazji imienin szystkiego najlepszeego Aniu ;:196 . Od Anki chłodne noce i poranki, to nieprawda ;:185 . U nas od rana dziś upał :lol: .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Ciepło,gorąco i bez deszczu...dzisiaj ma coś niecoś popadać,czekam na mokre...
W sobotę byłam na działce cały dzień aż do wieczora podlewaliśmy na dwa węże.

Ewcia dziękuję za typowanie,rzeczywiście bardzo podobna:)

Jolu mam tych roślin trochę,bo lubię jak wszystko kwitnie i nie tylko róże,bo jak one robią pauzę w kwitnieniu to lilie i liliowce pokazują kolory i jest wesoło.Ciągle myślę,że mam ich jeszcze za mało.
Teraz chodzi za mną ślazownik,muszę zobaczyć,czy w Przytoku mają?
Dziękuję za tak miłe słowa,mój ogród nie jest doskonały,ale mój i niepowtarzalny choćby ze względu na starą altankę murowaną,którą czeka remont.Marzy mi się murek z cegieł,kiedyś na pewno będzie ;:170
Lavon to lilia w kolorze żółto-czerwonym ;:108,natomiast Altari jest biało różowa.

Ewa dziękuję,a kompocik był pyszny,nie to co soki z kartonu :D

Inka tak róże zbierają się do ponownego kwitnienia.W tym roku późno,bo podczas mojej nieobecności nie zostały przycięte.
Jednak one bardzo szybko idą w pąki,teraz tylko deszcz by im dopomógł w budowaniu ...
Jeżówki tak bardzo je lubię,a one mnie chyba coraz mniej.Milkshake miałam dwie i nie mam żadnej,albo coś je wcina albo wymarzły.
Na upartego jak zobaczę kępę na giełdzie to kupuję,cieszę się nimi jeden sezon albo dwa,a potem znowu to samo.
Wycięłam dwie First Lady do gruntu,bardzo mi chorowały,za karę ani jednej fotki im nie pstryknęłam ;:303
Anahe ma kilka pąków,czekam na nią bardzo ponownie,urzekła mnie ogromnymi kwiatami ;:167

Iwonka moje jeżówki rosną byle jak,ale ja dalej dokupuję,bo je bardzo lubię.Jedynie Secret Romance mnie nie zawiodła,ma chyba ze 3 kwiaty,a ja się cieszę,że w ogóle jest ;:215

Aniu dziękuję za życzenia i piękną różyczkę ;:196 Wiem co to za jedna ...Rosomane Janon? Jesteś z niej zadowolona?

Lipiec trwa jeszcze,a więc lilie ...niestety pogubiłam znaczniki,a może wcale ich nie oznaczyłam?
Lubię rozpoznawać odmiany...

Czy to może być Bejing Moon?

Obrazek

Jasnoróżowa

Obrazek

Obrazek

Holland Beauty

Obrazek

Soft Music

Obrazek

The Edge

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Szałwia trio

Obrazek

Kule Annabelle

Obrazek

Rapids

Obrazek
Obrazek

Charles Austin schował się za przegorzanem

Obrazek

Wywołana do tablicy Anahe

Obrazek

Obrazek

Wlliam Morris

Obrazek

Rosenfaszination zbudowała foremny krzak

url]Obrazek

Jeżówka alba dla mnie niezawodna

Obrazek

Miłego dnia ;:3
Awatar użytkownika
Yollanda
500p
500p
Od: 23 maja 2014, o 14:34

Post »

Aniu , w dniu Twojego święta, składam Ci najserdeczniejsze życzenia wszelkiej pomyślności ;:114 .
Gratuluję wspaniałych ogrodniczych osiągnięć i życzę dalszych sukcesów.

Nie wiem, czy jasno różowa piękność, to Bejing Moon. Jakkolwiek się nazywa jest wielce urodziwa.
Holland Beauty też nieziemska ;:215 .
Wszystkie lilie cudnie wyglądają. Charles Austin z przegorzanem - urocza fotka, a Anahe dobrze się zapowiada.
Podziwiam wielkie kule Annabelki i białą jeżówkę. Jak żałuję, że mam tak mało miejsca, na przepiękne hortensje i lilie .
Róża Rosenfaszination ;:333 już mi wpadła w oko u Elwi. Jednakże mam zakaz marzenia o nowych różach.
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Faktycznie, dziś Anny, zatem i ja składam najserdeczniejsze życzenia, przede wszystkim zdrowia, a całą resztę wypracujesz sobie sama zgodnie z własnymi założeniami :D

Piękne zdjęcia pokazałaś, ten nabrzmiały pąk liliowca jak baletnica :D Róże i lilie, cudne. Obrazek z płotkiem w tle... taki sielski ;D
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Wszystkiego dobrego ;:3 :D

Piękny ogród tworzysz. Bardzo mi się podoba ta różnorodność i to jak opisujesz swoje rośliny. Czy pokazałabyś kiedyś warzywnik? Uwielbiam zdjęcia z warzywników :)
Jeżówki też uwielbiam i zamierzam posadzić je u siebie za rok jak ogarnę ten mój bałagan. Nie wiem czy będą chciały rosnąć u mnie, ale spróbuję.
Piękny miałaś urlop :)
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Jejku, jakie lilie! :D No rzeczywiście masz tych roślinek trochę. Zestaw zdjęć wspaniały ale moje ;:167 skradł obrazek z lilią, gipsówką (chyba?) i płotkiem. Gdyby tak odtworzyć go w akwareli ;:224 i na Jarmark Dominikański, to byłabym pierwsza chętna do kupienia :D .
No to jeszcze raz składam życzenia, bo Aneczka mojego poprzedniego wpisu chyba nie widziała, bo w krzaczkach i zdjęciach siedziała i post pisała ;:196 :D .
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
bejsonki84
200p
200p
Od: 7 maja 2014, o 11:09

Post »

Ale piękna jeżóweczka ;:oj Muszę sobie taką sprawić, bo spać nie będę mogła. Lepiej kupić taką kępę w doniczce czy kłącza w woreczkach?
U mnie też teraz na pierwszym planie lilie i liliowce. Mam małego doła różanego, bo tak wyczekiwałam pierwszego kwitnienia a pogoda nie dopisała i prawie wszystkie kwiaty albo były spalone od słońca, albo zgniły od deszczu. Nawet przestałam wchodzić na sklepy internetowe, bo jestem zła :evil: . Zaczęłam kupować hortensje bukietowe, są po prostu cudne :D
Masz takie małe załamania? Czy to tylko ja mam za duże wyobrażenia?
Pozdrawiam Werka
Po­cie­szam się myślą, że zwierzęta ni­jakiej świado­mości nie mają, bo byłoby jeszcze więcej zroz­paczo­nych is­tot na świecie.
Wisława Szymborska
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Aniu wszystkiego najlepszego, zdrówka, pięknie kwitnących roślin i dużo kasiory by było za co spełniać roślinne zachcianki. ;:196
Obrazek
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Nie lubię białych jeżówek, z wyjątkiem tych pełnych... ale choć nie lubię, to popatrzeć mogę... :)..
i dziwne jest to, że pojawiła się w moim ogródku, choć już lata temu ją wyrzuciłam... ciekawe skąd się wzięła ta sadzonka ? ;:24
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aniu :wit
Przepiękne lilie ;:108 ;:108
Tak, to Rosomane Janon. Jestem nią bardzo zauroczona.Mam ja dopiero drugi sezon.Ale juz jestem w niej zakochana.Od pierwszego kwitnienia.
Te zmienne, kolorki i te pełne kwiaty po kilka na łodyżce, wygląda zawsze cudnie ;:167
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu żadne słowa nie oddadzą klimatu twojego ogrodu, pięknie go pokazujesz. ;:180 Może specjalnie popodziwiam jasnoróżowa lilię. ;:oj Samych dobrych dni. ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”